Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Właśnie wróciłam z seansu i jestem usatysfakcjonowana...rozrywka w czystej postaci. Film pomimo że jest długi ani przez sekundę się nie dłużył. Wszystkie składniki były podane w odpowiednich dawkach. Obsada świetna, każdy gra swoją rolę jak z poszczególnych filmów Marvel'a, efekty specjalne (w 3D) rewelacyjne (w moim odczuciu) Stoicki spokój Nick'a Fury, Tony Stark jak zwykle błyskotliwy z ciętym językiem, rewelacja Hulk (nie widziałam filmu Incredile Hulk ale sceny z nim wywoływały salwy śmiechu na sali łącznie ze mną) nawet Scarlet w tej odsłonie się broni..co tu dużo mówić..tego oczekuję od filmu rozrywkowego...polecam wszystkim fanom Marvela i nie tylko...pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
myszowatek81

Hm co masz na myśli mówiąc sceny z Hulkiem wywoływały salwy śmiechu w znaczeniu pozytywnym czy raczej negatywnym ?

ocenił(a) film na 10
Magic1997

Hulk i czarna wdowa to 2 najlepsze postacie w tym filmie. Oczywiscie, ze bardzo pozytywnie z Hulka mozna sie posmiac, dodaje on tego 'czegos', co w poprzednich hulkach nie bylo. Avengers mozna smialo postawic na najwyzszej polce jesli chodzi o ekranizacje komiku.

ocenił(a) film na 10
orson_2

HULK jest jaki byc powinien. ma swoj rozum i swoje sympatie. a daje tak po tylku, ze :)

ocenił(a) film na 8
myszowatek81

Hej, ja rowniez swiezo po seansie. Bardzo fajny film, efekty specjalne rewelacja. :-) Warto wydac troszke wiecej, na 3d, oczywiscie jesli ktos lubi, bo grafika na najwyzszym poziomie. Akcja od samego poczatku, zatem jest na co popatrzec.

ocenił(a) film na 8
Nevra

Trochę zboczę z tematu bo przed były trailery i świetnie w 3D zapowiada się "Men in Black 3" oraz najnowszy z Depp'em "Dark Shadows"

ocenił(a) film na 10
Nevra

a najlepsze jest to, ze na koncu przyspiesza. kilka razy...

ocenił(a) film na 8
hetzer

U mnie rowniez pojawily sie te dwa zwiastuny, plus dodatkowo "Save" z Jasonem Statham. Osobiscie jestem fanka Tima Burtona, aczkolwiek po trailerze "Dark Shadows", mam wrazenie, ze ten film, nie bedzie szczegolna rewelacja - zostaje mi jedynie czekac na premiere. Odnoszac sie do "Men in Black 3", zapowiada sie kolejna dawka rozrywki, w starym dobrym klimacie MIB.

ocenił(a) film na 7
hetzer

Ja mam pytanie do Ciebie, bo widze ze ogladales juz ten film. Czy Hulk z Avengers jest lepszy od Hulka z 08' ?:d

ocenił(a) film na 10
Magic1997

aaa... juz zapomnialem, ze probowali wczesniej... nie ma porownania.

ocenił(a) film na 7
hetzer

aa walka Thor vs Hulk który dostał większe becki ? :d

ocenił(a) film na 10
Magic1997

poczatkowo nawet wyrownana, w koncowce Hulk juz "wisi" nad Thorem.

ocenił(a) film na 7
hetzer

Hmm, wytlumacz wyrazniej bo nie kumam. Czy jakos Thor uderzyl w Hulka czy Hulk po prostu odskoczyl ?

ocenił(a) film na 10
Magic1997

Hulk jest w zasadzie niezniszczalny i to bardzo pozytywnie :) Do tego kilka swietnych i smiesznych akcji w jego wykonaniu. Po raz pierwszy Hulka gral aktor grajacy Bannera wiec swietnie bylo widac jego mimike twarzy i az czuc bylo w nim zlosc.
Mialem po cichu nadzieje ze marvel bedzie chcial sobie nadrobic jakos za brak Nortona i mialem racje. Dosc mocno sie skupili na bannerze i jego drugim ja i powetowali sobie z nadmiarem brak Edwarda.

ocenił(a) film na 7
Katar83

Dobrze to slyszec :)

użytkownik usunięty
myszowatek81

zdecydowanie Hulk wymiata ... zdecydowanie warto było pójść do kina :))))))))))))))

ocenił(a) film na 8

Może mały spoiler ale wątpię...

Dokładnie i ten tekst dziadka do Dr Steve'a jak leżał nagi w gruzach(...) Are you and alien? No! So you got the condition son (...) to była beka!!!! Ja jeszcze zalicze na plus Jeremy Renner, ale tu zapewne same dziady wiec Was to nie robi:):)

myszowatek81

http://www.youtube.com/watch?v=1f9L1-D-s9E

użytkownik usunięty
myszowatek81

Jeremy Renner - jestem zdecydowanie na tak :)))))))))

ja padłam jak Hulk sprał Lokiego; Tak - tekst z kondycją też jest megaaaaa ... zdecydowanie pozytywne wrazenia po filmie :)

ocenił(a) film na 8

"ja padlam jak Hulk spral Lokiego" - nie tylko Ty :)
Cala sala ryknela smiechem, mnie na poczatku zatkalo. Tego sie nie spodziewalam ;)

ocenił(a) film na 10
Nevra

ma ta scena "tarantinowski pazur", troszke jak na poczatku w Kill Bill ;)