Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Jak to było, że Hulk gdy zmienił się na statku to ścigał swoich i nie patrzył kto dobry a kto zły.
A na końcu gdy walczyli razem to atakował tylko złych. Bo chyba coś mi umknęło.

ocenił(a) film na 9
wygoda6

na statku był pod wpływam miecza Lokiego... jak z resztą wszyscy wtedy.

ocenił(a) film na 10
wygoda6

Sądze że Loki go kontrolował w jakiś sposób lub po prostu emocje wzięły górę po kłótni i wybuchu

arek3d3

Hulk ma zaburzenia emocji. Po prostu na statku wkurzyła go sytuacja.

ocenił(a) film na 10
The_Fallen

Może i tak, ale jest również wersja że Loki go kontrolował, bo gdy Bruce zamienił się w huka i zaryczał to Loki się uśmiechnął. Możliwe jest że nie panował nad emocjami, choć wątpię.

ocenił(a) film na 10
The_Fallen

to byla magia Lokiego. niebieski Infinity Gems :)

wygoda6

Oni wszyscy kłócili się wówczas w tamtym pomieszczeniu przez czary Lokiego. Dlatego było zbliżenie na jego laskę i źródło energii w niej zawarte. Przedtem jeszcze Black Widow stwierdziła, że Loki zamierza wykorzystać Hulka do zrobienia zamieszania. Potem Banner złapał w rękę laskę Lokiego, zupełnie tego nieświadomy, co było kolejnym symptomem, że coś jest nie tak. Chwilę potem Hawkeye i reszta wpadli do Helicarriera, wysadzili jego część, tak że Bruce i Natasza zostali przygnieceni jakimś żelastwem i oberwali najbardziej. Banner pod wpływem tych wszystkich czynników nie mógł się opanować. Zazwyczaj mógł kontrolować emocje, co sam powiedział w którymś momencie w filmie, jednak w tamtej scenie transformacja była długa i bolesna, bo zapewne walczył, nie chcąc się przemienić. Nawet Black Widow próbowała go uspokoić, ale było za późno. Z kolei w Nowym Jorku nie było takiej sytuacji. Powiedział, że "zawsze jest zły", co kolejny raz miało nam przypomnieć, że umie on zapanować nad emocjami i dlatego wtedy mógł przemienić się dobrowolnie w Hulka.

Peeves

Po prostu musi wszystko dobrowolnie robić i cały czas próbować być taki jaki być naprawdę powinien.

ocenił(a) film na 7
The_Fallen

!!! Spoiler !!!
A mam pytanie z innej beczki. Kim była ta postać po napisach ? to pożeracz światów ??

ocenił(a) film na 8
alekgub

To był Thanos. :)

alekgub

Galactus wygląda przecież całkiem inaczej.

ocenił(a) film na 10
Peeves

niebieski Infinity Gems pozwala kontrolowac ludzi, wiec wydaje mi sie, ze to zrdlo energii to wlasnie to. a rekawica byla pokazana juz w Thorze

hetzer

Wiem, że to mógł być Infinity Gem of Mind, ale trudno jednoznacznie stwierdzić. Z filmu wynika raczej, że to była energia z Tesseraktu, którą załadowana została broń Lokiego. Zresztą tak samo było powiedziane w filmie.