Jestem ciekaw czy Mr. Odyn się w to wszystko wmiesza( no chyba że znowu zapadł w swój zajebiaszczy sen :D ) ? Przecież ma też armie. Hajmdal widzi i słyszy wszystko. Jedynie co ma sens to to że bifrost został zniszczony ale Thor jakoś przybędzie na Ziemie. Ciekaw jestem czy odbudują Bifrost pod koniec filmu :D
mnie tez wlasnie zastanawia jak thor wroci na ziemie, wersji animowanej jak ogladalem avengers pierwsza i druga czesc to thor mieszkal na ziemi i pomagal przyrodnika walczyc z ludzmi co chcieli wieloryby zabijac ;p i tylko walczyli z kosmitami i starym wrogiem kapitana ameryki a nie z lokiem
filmowej adaptacji nie ma co porównywać z animowaną bo to różne światy. Każdy serial, film, komiks ma zupełnie inaczej ten świat przedstawiony. Mnie wiele rzeczy intryguje jeśli o Avengers chodzi, Scarlet walcząca z jakimiś agentami, Thor vs Cap, ujarzmienie Hulka i wiele innych... pozostaje czekać i mieć nadzieję, że film spełni pokładane w nim oczekiwania które naprawdę są duże.
Myślisz, że Odyna obchodzi jakiś tam Midgard(Ziemia)? On dba tylko o Asgard i o swoje dupsko :P Pewnie będzie kazał Thorowi zostać w Asgardzie, ale on się zbuntuje i pójdzie ochraniać Ziemię przyłączając się do The Avengers.
Myślę że powodem przybycia Thora będzie zemsta za zabicie Jane przez Lokiego. To by rozwiązało również brak Natalie Portman, która jest skłócona z Marvelem. Odyn może się przyglądać sytuacji z początku, jak "walce między chłopcami". Choć niewykluczone że to on ostatecznie rozstrzygnie starcie (cytat Starka: "Nawet jeśli nie obronimy ziemi, to przynajmniej ją pomścimy" - który wskazuje na to że Mściciele oceniaja nisko swoje szanse).
Na Youtube można znaleźć zakończenie filmu, kręcone przez kogoś z boku. Nie zdradzam, żeby nie zepsuć radości z filmu.
Racja, jest skłócona, ale ma chyba podpisany kontrakt i raczej w Thorze 2 wystąpi, więc jej śmierć odpada.
Nie sądzę żeby Odyn nie interesował się tym co dzieje się na Ziemi oraz tym, że Loki (który jakby nie patrzeć jest jego synem) planuje podbić Midgard wraz z armią kosmitów( bo z tego co słyszałem ma się sprzymierzyć ze Skrullami). W "Thorze" bowiem został ukazany jako obrońca bezbronnych ludzi i strażnik pokoju we wszechświecie( mam tu na myśli sytuację gdy wraz ze swoją armią przybył na Ziemię aby powstrzymać inwazję Lodowych Gigantów). Dlatego w tej sytuacji zachowałby się dziwnie, gdyby wszystkiemu się przyglądał z boku. No chyba, że zapadł w swój sen tak jak już wspomniał to kolega, który założył ten wątek.
pytanie na boku, widze że też oceniac wysoko matrixa, ja dałem 9. a widziałeś animatrixa? mi to zryło banie i dało do myślenia bo byłem nawalony jak oglądłem, musialem potem na trzeźwo obejrzeć
Wiem, że Loki jest Lodowym Gigantem; chodziło mi o to że Odyn jest jego przybranym ojcem. Jeżeli chodzi o drugie pytanie to na początku "Thora" jest pokazana norweska wioska Wikingów, która zostaje zaatakowana przez Lodowych Gigantów. Chwilę potem przybywa Odyn wraz ze swoją armią aby jak to opisuje narrator(którym jest de facto sam Odyn) uniemożliwić Gigantom podbój Ziemi. Cała scena jest częścią opowiadania Odyna jak to on i wojownicy Asgardu zaprowadzili pokój we wszechświecie.