Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Jesli jestes fanem tego typu filmow Avengersi beda dla ciebie spelnieniem marzen. To jest film o ktorym sie sni i marzy bedac dzieckiem czy nastolatkiem. Mieszanka najlepszych bohaterow filmowych i w dodatku na najwyzszym poziomie. Tworcy nie tylko skupili sie na spektaklu ale takze na samych postaciach idealnie balansujac miedzy glebia postaci a tym czego wszyscy chcemy czyli jedna wielka akcja.
Ba! Nawet gdyby wycieto z tego filmu wszystkie akcje i tak kazdy chcialby to widziec.
To nie transformersi ani gra video.
Scenariusz jest swietny, przez lata Marvel karmil nas pojedynczymi historiami by teraz stworzyc naprawde unikatowy produkt w swoim gatunku laczac wszystkich bohaterow w calosc.
Nie chce pisac zadnych spoilerow wiec powiem tylko, ze tak jak sam czekalem na ten film 4 lata od momentu kiedy Nick Fury pojawil sie na koncu Iron Mana tak z czystym sumieniem moge teraz powiedziec ze lepiej byc nie moglo!
Jest to arcy dzielo kina akcji sci fi i fantasy :)
PS
Oczywiscie z kina nie wychodzimy do konca napisow!

ocenił(a) film na 5
Katar83

Nie dołuj ludzi. Jeszcze pare dni nam zostało do polskiej premiery. Daj nam spokojnie czekać nie zwiększaj już maksymalnie wyostrzonego apetytu:)

Katar83

cudownie jest to słyszeć! Znaczy, czytać. 15 dni... tak blisko a tak daleko.

ocenił(a) film na 5
Uag

Dziadostwo

ocenił(a) film na 10
Katar83

Zgadzam sie calkowicie, ale musze cie ostrzec. nie badz zbyt entuzjastyczny.Zaraz zaczna sie niewybredne komentarze,ze nie mogles ogladac bo w Polsce film wczodzi 11 maja. Wiec jakim prawem ty widziales?!Czlowiek idzie do kina ,placi £8.55/super saver ticket/ :) ,daje sie wciagac w dyskusje/niepotrzebnie/, pisze spoilery/niepotrzebnie/ a na koniec zostaje nazwany oszustem i czyta niewybredne konentarze na swoj temat. Jak milo. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
m_oka

Ja Ci wierzę, że byłaś w kinie:) A film świetny - jest widowiskowo, ale nie prymitywnie, odpowiednie tempo akcji, trochę humoru. Dobrze wyreżyserowane, dobrze zagrane, a Banner/Hulk w wykonaniu Marka Ruffalo jest imho rewelacyjny.

ocenił(a) film na 9
Katar83

UWAGA SPOJLERIIIIII

W wiadomej scenie przez sekundę pojawia się jakiś czerwonogęby koleś. Nie znam komiksów więc mógłbyś mi wyjaśnić kto to jest, bo chyba to raczej jakaś ważna postać...

ocenił(a) film na 10
saturnin

Z uwagi na innych czytelnikow nie bede spoilowal kto sie pojawi nowy na koncu. Oczywiscie jest to postac zwiazana z poprzednimi filmami i swiatem marvela. Dosc dziwny wybor ale i bardzo ciekawy na przyszlosc. Z drugiej strony wcale nie jest powiedziane ze bedzie nowym glownym bad-assem :) Na pewno da sie wygoglowac jesli ktos bedzie mocno chcial.
A co do niektorych postow, no coz. Avengersow mam troche wczesniej, za to American Pie dopiero za tydzien.
Pozdrawiam wszystkich :)

ocenił(a) film na 9
Katar83

Zaznaczyłem że spojler, więc jak nie chcą to niech nie czytają, a ja z chęcią dowiedziałbym się kto to jest

saturnin

SPOILER!!!!

Ten 'czerwonogęby' to Thanos. Masz link: http://marvel.com/universe/Thanos

ocenił(a) film na 9
Peeves

Nie czerwono, a fioletowogęby.

deamon82

Przecież ja tylko zacytowałem saturnina. ;)

ocenił(a) film na 10
Katar83

mysle, ze jest znaczne lepsze niz mowisz. mysle, ze scena, gdy Hulk pojawia sie po raz drugi jest jak... jak... HULK. scenariusz 10. gra 10. rezyseria 10. efekty 10.

użytkownik usunięty
Katar83

Zalozyciel tematu ma racje bedzie to jak ocenili to na IMDB Ultimate Super Hero Movie zreszta srednia 8,9 na 9736 uzytkownikow tam jednak mowi swoje, Tyle herosow w jednym w filmie to atrakcja o ktorej niektorzy marzyli od dziecka a teraz dostaniemy to w najlepszym wykonaniu, pozostaje mi obejrzec Thora ktoregos jakos jeszcze nie widzialem i czekac na Avengers

Katar83

Czyli mam rozumieć ze filmie znajdują się sceny zarazem w trakcie jak i po napisach?

ocenił(a) film na 10
Grievous

Zwyczajnie po napisach koncowych jest jeszcze kawalek filmu jak w wiekszosci poprzednich filmow marvela.

Katar83

Wiem ze było tak w poprzednikach, ale jako iż na pierwszych pokazach przedpremierowych była obecna scena W TRAKCIE napisów (po animowanej sekwencji) to zrezygnowano z umieszczania takowej po napisach.

ocenił(a) film na 10
Grievous

i tak zostalo.

hetzer

Czyli są dwie sceny (w trakcie i po napisach) czy tylko jedna (w trakcie LUB po napisach)?

ocenił(a) film na 10
Grievous

tylko jedna w trakcie. a zostalem do samego konca, do wielkiej czerwonej planszy z literka M

hetzer

To nawet lepiej że jest w trakcie. Zawsze kończyło się to tak ze zostawałem sam w kinie do samego końca, a obsługa patrzała się na mnie jak na debila ;)

ocenił(a) film na 10
Grievous

ja i tak na Marvelu zawsze zostaje do konca. ale obsluga jakby zaczynala sie tego spodziewac ;)

ocenił(a) film na 7
Katar83

mogli by napisać ksiązke, na podstawie takich komiksów