Witam,
Czy film jest tylko i wyłącznie w 3D wszędzie? Multikino - 3D, Cinema City - 3D :/ Film z chęcią bym obejrzał, aczkolwiek denerwują mnie filmy tylko i wyłącznie w 3D... Stosunek cena / jakość jest mierny ostatnio w tych filmach. Płaci się droższe bilety za... no właśnie, za co? Za marne efekty, które zostały nałożone na gotowy film (i często tych efektów jest tyle co kot napłakał) a nie jak być powinno podczas kręcenia kilkoma kamerami?
Ja trzykrotnie dawałem szanse filmom 3d i o trzy razy za dużo. Bojkotuję "Avengers, podobnie zresztą jak i "Kapitana Amerykę" jak i ostatnie inne filmy puszczane tyko w tej wersji.
Znów się męczyć z tymi badziewnymi okularami i zerowymi efektami ;/
Ech. Czekam i czekam aż się znudzą.
Aj tam, zaraz i tak znajdą się fanatycy 3D którzy będą ci wmawiać, że przecież "tu nie chodzi o wyskakujące rzeczy z ekranu tylko o głębie i odczucie realizmu"
Ja w zeszłym roku zbojkotowałem wszystkie filmy 3D i jest mi przykro że tylu filmów nie zobaczyłem w kinie, ale niestety nie będę wspierał tej durnej techniki.
W tym roku byłem na 3 filmach 3D w Heliosie we wtorek bo za bilet 3D zapłaciłem jak za 2D więc straty nie odczułem, a efektów 3D w tych 3 filmach było tyle że mogę je policzyć na placach jednej ręki.
Ogólnie 3D to wymysł marketingowy żeby jak najwięcej kasy wyciągnąć z widza. Tak samo będzie pewnie ze zmianą wyświetlana filmu na 48 klatek na sekundę.
Żałuję tylko że przez pazerność dystrybutorów traci się przyjemność z oglądania filmu w kinie bo jest tylko 3D. Byłem na Sherlocku Holmesie 2 i Battleship i powiem że lepiej się bawiłem na filmach 2D niż na 3D.
Co do tego że moda na 3D minie to jestem przekonany że nie, ale liczę na to że polscy dystrybutorzy się opamiętają i dadzą widzowi wybór między 2D a 3D bo inaczej czarno widzę przyszłość kina. Chociaż zawsze zjadą się jakieś osobniki co dzięki zabiegom marketingowym dadzą sobie wmówić że film jest 3D nawet jak nie będzie efektów 3D.
ja nie widzę 3D ze względu na wzrok. A chciałam Avengerów obejrzeć w kinie z napisami... niestety. Zostaje piracenie :/
Uważaj bo zaraz pojawią się "mądrzy" którzy każą ci czekać 3-4 miesiące na DVD i żebyś dla jednego obejrzenia kupił płytę za ok 60 zł.
Jak nie widzisz 3D to proponuję iść we wtorek do Heliosa bo tam bilety są jak za 2D w ten dzień, a i tak pewnie jak w większości filmów "3D" nie będzie 3D więc bez okularów obejrzysz ;)