Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347956
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Ten film to jakiś nieśmieszny żart w życiu nie widziałem gorszego filmu od tego, to najgorszy szajs jakikolwiek w życiu widziałem nie mogłem na to gówno patrzeć musiałem wyjść po 30 minutach. Złotą malinę ma murową za najgorszy film 2012 roku. Ocena i tak zawyżona 1/10

skt84

Ludzie nie widzicie, że to TROLL.

ocenił(a) film na 7
Zathar

Widać ale nakarmiony więc póki post jest u góry, można pisać bo koleś wygrał z każdym na tym forum. Pretensje należało by mieć do pierwszego gościa który zaczął z nim dyskusję a nie do wszystkich bo to on jest winowajcą ciągnięcia się tematu ;) Pozdrawiam

skt84

ale ja nie mam do nikogo pretensji (no może poza autorem tematu). Chodzi mi tylko o to, żeby munie odpisywać. :) również pozdrawiam.

DEETRY45

Właściwie nie włączam się w dyskusje ale tym razem wkurzyłem się, bo czytam opinie innych aby wyciągnąć wnioski czy wybrać sie do kina czy nie. Lubię kino różnego rodzaju i z góry było wiadomo że nie będzie to dramat psychologiczny, ale film nastawiony na efekty specjalne z lekką fabułą, więc po co piszesz takie durne komentarze, nie lubisz takich filmów to ich nie ogladaj i koniec!!! Ja pójde na niego nawet po to zeby obejrzał go mój syn, a i sam penie będę zadowolony bo lubię filmy z efektami. Jak nakrecili Gwiezdne Wojny to również wszyscy krytycy okrzykneli go filmem z masą nonsensów i brakiem logicznej fabuły i do tej pory zarabiaja na nim pieniadze. Nie porównuje żeby ktoś mi nie zarzucił ale tak własnie było. Jak chcesz napisać nawet krutką recenzje to sie zastanów bo wchodza tu ludzie którzy chcą dowiedzieć sie o wszystkich za i przeciw a nie głupich opinii.

ocenił(a) film na 9
piower

Tylko fakt jest taki, że na tym forum to nie są krytycy a zwykli ludzie polegający na swoich gustach szczerze nie umiejącyc krytykować.

Fabułą to nie jest główny cel bohaterów-tylko gra aktorów,muzyka,dialogi,klimat.Zastanówcie się,obejrzyjcie jeszcze raz film(choćby i w głowie) a potem znowy wypisujcie te bzdury.

Jak się komuś nie podoba film to niech chociaz zaargumentuje to porządnie.

ocenił(a) film na 10
pinker_2

dokładnie

pinker_2

dokładnie x2

piower

Zzzzz....

ocenił(a) film na 10
DEETRY45

Nie jest to kino specjalnie wybitne, ale ku rozrywce. I ja jestem usatysfakcjonowana. Może uzasadnisz swoją wypowiedź? Tylko sensownie, bez rzucania mięsem, wtedy można z Tobą dyskutować. Tłumaczenie się "dlaczego? bo tak." jest na poziomie mojej 6-letniej siostry, która nie potrafi jeszcze bronić swoich racji. Zakładam, że jesteś nastolatkiem, lub znudzonym dorosłym, więc potrafisz składać sensowne zdania, bo mnie osobiście "bo tak" nie przekonuje. Zapraszam do rozmowy.

ocenił(a) film na 10
MagdalenaPatterson

przecież w tym filmie chodzi głównie o postacie. Według kreskówki Avengers było o wiele więcej bohaterów w drużynie, a tu pokazali tylko kilka i każdy miał swoje 5 minut. Jeśli ktoś lubi filmy o super bohaterach to doceni ten film, a jeśli nie lubi to niech o nim zapomni.

DEETRY45

faktycznie kiepski film...

bylem, bo ma swietna ocene i wszyscy polecali. poza scena w ktorej hulk rzucal bożkiem o ziemie, nie bylo tam w sumie nic co mi sie podobalo.

efekty fajne, ogladalem w imaxie, a tam sie wszystko fajnie oglada, stad 6.
ale co renner i johanson i robin z how i met your mother w tym filmie robili to nie wiem...

ocenił(a) film na 9
brennt

A robił tam Samuel L Jackson z Black Snake Moan? Grał na gitarze a teraz jest jakimś dowódcą? Absurd.

ocenił(a) film na 1
użytkownik usunięty
DEETRY45

A czego się spodziewałeś? Przecież ten film to taka sama bajeczka jak Avatar czy Gwiezdne wojny tylko że dostosowana do współczesnego nastoletniego widza/gracza. Wszystko w końcu zmienia się w sieczkę przypominającą gry komputerowe gdzie wybierasz sobie jakąś postać obdarzoną super mocami i rozwalasz masy potworów. Na końcu do pokonania czeka boss który jest sprawcą tego całego zamieszania a zostaje pokonany przez uwaga - gracza/widza wcielającego się w postać Hulka - moje gratulacje. Fabuła jak to w grach akcji nie ma dużego znaczenia. Sceny gdy gadają można potraktować jako przerywniki filmowe jak w grach TPP/FPS które starają się nadać jakiś sens tej bezsensownej jatce. Nie muszę już tracić czasu na granie w głupie gry, wystarczy mi że zobaczę raz na jakiś czas taki film przeładowany efektami i akcją jak Avengers i mam już tego dosyć. Avengers ma same plusy.

ocenił(a) film na 1

ahahahahahhahaaahahaha ,,. Avengers ma same plusy."
hahahahaahahahahhahaah

użytkownik usunięty
Kileeer

Najlepsze jest to że ten film nie oferuje absolutnie nic nowego, ZERO ORYGINALNOŚCI. To takie połączenie Transformers, Dnia Niepodległości, wszystkich innych filmów o superbohaterah i diabli wiedzą jeszcze czego a i tak kapucha płynie strumieniami. W sumie to i tak wolę takie superbohaterskie odgrzane kluchy od geriatrycznych niezniszczalnych.

ocenił(a) film na 1

aha?

użytkownik usunięty
Kileeer

Nom. Wprawdzie Niezniszczalni 2 są trochę lepszym filmem od jedynki ale i tak nie ma rewelacji. Avengers i Niezniszczalnych 2 łączy beznadziejnie oklepana fabuła, kompletny brak oryginalności i spora przewidywalność. Istny przerost formy nad treścią. W obu filmach bohaterowie są super kozakami i nikt nie ma zamiaru tam zginąć czy chociaż zostać ciężko rannym a pokonanie przeciwnika BOSS boski Loki czy Van Damuś w okularkach z nożykiem to pikuś. Tylko że w Avengers mam MŁODYCH zmutowanych ludzi z super mocami, bogów i śmiesznych agentów z super technologią. Tak więc jest to całkiem wiarygodne. Z kolei w Niezniszczalnych to stare dziadki których kule się nie imają, wystarczy że stoją i strzelają, nawet nie muszą się dużo wysilać i to już jest wkurzające. Być może kiedyś takie akcje jednoosobowej armi bawiły teraz już nie, zwłaszcza tak zaawansowanej wiekowo ekipy. Po drugie to co mnie jeszcze podirytowało w E2 to że Willis, Arnold i Norris zostali doczepieni na siłę, trochę sobie postrzelali od niechcenia, pożartowali i podawali kultowych tekstów z ich starych filmów i cięcie, żadnych problemów zdrowotnych czy jakiegokolwiek zainteresowania ich postaciami, istni niezniszczalni:) Film dla facetów, a gdzie są gołe cycki za przeproszeniem? W Avengers Scarlett Johansson przynajmniej pokicała w obcisłym kombinezonie, umazali ją trochę ketchupem. Avengers>Niezniszczalni2

ocenił(a) film na 1

aha.

ocenił(a) film na 5

Masz racje w tym co piszesz. Ale dzis własnie takie kino odmozdzajace sie najlepiej sprzedaje, wypchane po brzegi efektami. Ogladałem wszystkie filmy o superbohaterach i niestety najbardziej mnie zawiodł captain i avengers za co? Za kompletna nude. Po kiego te 1001 eksplozji i masa wybuchow - wszystko wybucha pali sie , a mało kto ginie (bo do 12lat film). Nudni przeciwnicy, przerysowana akcja, zupełnie odstaje to od komiksu ultimates ktory podobał mi sie bo pokazal ze grupa superbohaterow nie musi oznaczac bezmyslnej łomotaniny. A film bezmyslnie do tego wrocił. Aktorstwo w tym filmie jakie? 3 min relacji miedzy bohaterami 30 min łomotaniny i okladania piastkami i zas 3min dialogu i oklepany scenariusz. Ktos pisał ze nie chodzi tam o ratowaniu swiata - a o co? Do czego grupa powstała jak nie do tego. Nie ma co dalej przeciagac i tak dwojka powstanie ja jej po prostu nie obejrze. Chce kina dla troche bardziej dorosłego widza nawet jesli jest to o superbohaterach.

ocenił(a) film na 8
DEETRY45

Nie rozumiem, jak można wydać pieniądze na film i wyjść z niego. Poza tym, chyba nie spodziewałeś się dramatu społecznego? Wystarczyło obejrzeć zwiastun i odpuścić sobie oglądanie filmu. Avengers to film dla fanów Marvela. Jeśli nie ciągnie kogoś do takiej estetyki to nie rozumiem po co się fatygować do kina.

DEETRY45

Ja miałam ochotę jak usłyszałam ten okropny dubbing. Ludzie, jak można tak zniszczyć dobry film? TE głosy są okropne 100x wole LEKTORA!!!

ocenił(a) film na 5
DEETRY45

JA! film może i ujdzie ale k...a dubbingować taki film to jakaś kpina!!! wersja z napisami 8/10 ale za lokalizacje pl daje -1/10 czyli naciągane 5...

ocenił(a) film na 10
DEETRY45

Nie.

ocenił(a) film na 8
DEETRY45

od początku wiadomo było jaki to będzie film, po jaką cholerę więc szedłeś do kina???? tylko po to, żeby teraz narzekać?

ocenił(a) film na 1
voyano_wrecemocny

Po jaką cholerę piszesz teraz o tym samym co inni?

ocenił(a) film na 8
Kileeer

bo taką mam k... ochotę

ocenił(a) film na 10
voyano_wrecemocny

Dosłownie. Śmieszą mnie tacy co wiedzą na co idą, a potem narzekają jaki to film słaby i mają pretensje do każdego, że wydali kasę na film, Co za ludzie...

ocenił(a) film na 8
DEETRY45

Jeśli podchodzisz do filmów tak samo jak do zasad interpunkcji to wszystko jasne.

ocenił(a) film na 4
DEETRY45

film nie do wytrzymania,za koncuwke dalem 4/10 a tak ogólnie słabiutko-pytanie ????? skąd ta nota 7.8 złota malina murowana

ocenił(a) film na 7
DEETRY45

Nie.