Gdy pod koniec filmu capitana america pojawił się Samuel L. Jackson ze swoją zgrają
pomyślałem że powstanie 2 część capitana america,a tu proszę gwiazdy komiksowe
zagrają razem w 1 filmie.Capitan america był taki sobie trochę nudnawy,pewnie z tej
produkcji powstanie niezły shit!!!
Ja tam od takich filmów nie wymagam specjalnie wyrafinowanej fabuły byleby była logiczna i spójna. Najważniejsze w tym filmie są efekty i mega rozpierducha :D
Wyluzuj, Disney jest tylko dystrybutorem, zamiast Paramountu (chyba), który dystrybutował Marvelowi przy poprzednich filmach. ;)
No tak efekty efektami,ale co za dużo to nie zdrowo.Np Transformers 3 byłem na tym w kinie i tak mnie wymęczył
tymi efektami że już miałem dość.Non stop coś się działo czym dalej to film robił się coraz głupszy , za dużo tego wszystkiego nawalili w ten film,że oglądanie go stało się bardzo monotonne poprzednie części były ok!Uważam że avengers będzie to samo,za dużo wszystkiego naraz!
Transformers to ogólnie była porażka. Jednak Avengers nie muszą być tak samo kiczowatym filmem. Są dwa spore plusy:
1.Reżyser, który ma na swoim koncie nawet niezłego Thora. Efekty do dyspozycji mieli świetne, ale ich zbytnio nie nadużywał.
2.Odtwórcy głównych ról w większości (poza Hulkiem, ale on i tak będzie komputerowy) wcielali się już w swoje postaci. Nikt jej zbytnio nie przerysuje.
1) Wrong. Thora kręcił Kenneth Branagh, skądinąd świetny reżyser, a Avengers kręci Josh Weddon, który w Thorze nakręcił tylko i wyłącznie scenę po napisach.
Może i masz racje, ja ogólnie przez sentyment do TF nie męczyłem się zbytnio ale też uważam że jakby na tą końcówkę pomysłu brakło i efekty leciały jak popadnie. W poprzednich częściach to każda scena z efektami była ważna i sensowna, a tu pod koniec same wybuchy i nic więcej.
Najlepszy był rozwalający się wieżowiec :]
No zobaczymy co z tego wyjdzie,ja mam tylko przeczucie że nic ciekawego:)No z tym wieżowcem to było ostro ci ludzie jak kukiełki latali po tych pomieszczeniach.Ciekawe co z tego filmu wyjdzie?http://www.filmweb.pl/film/Battleship%3A+Bitwa+o+Ziemi%C4%99-2012-540909 trailer wygląda obiecująco obsada taka sobie prócz Liam Neeson to dobry aktor.No i reżyser Peter Berg Nie znam go?Więc trzeba czekać aż coś się pojawi w sieci:) Wszystkim życzę wesołych świąt:)
Tak tyle że jak na razie te filmiki mimo faktu że zrobiono je dla efektów specjalnych i rozpierduchy, może poza Iron Manem pozostawiały we mnie gorzkie uczucie niedosytu. Miałem tak przy Hulku i Thorze, a Kapitan Ameryka to już była totalna żenada.
Nie oglądałem tego filmu, wiec mam pytanie - jest gorszy od 2 części? Bo druga była dla mnie beznadziejna jeśli chodzi o fabułę.
Nie, jest lepszy od pierwszej części i od drugiej. Zwłaszcza pod względem efektów. Tylko megatron taki słabiak w tej wersji.
Dla mnie to tam wszystkie są świetne a trójka najbardziej pomimo tego że w dwójce i trójce nie było super z fabułą.