Słaby film. Efekciarstwo próbuje przysłonić prymitywne dialogi i fabułę. Kosmici po raz kolejny atakują Ziemię. Naprawdę? Dobra, niech atakują, ale proszę żeby to było sensownie wytłumaczone, a nie gadka "ludzie są stworzeni, żeby usługiwać", czy jakoś tak. Nie oczekiwałem filmu na poziomie "Watchmen", ale do cholery, tu jest tyle absurdów (Natasza przecinająca łańcuch...scyzorkiem), że ledwo wytrzymałem do końca. Ani to nie trzyma w napięciu, ani nie ciekawi, fabuła jest tak idiotyczna jak tylko się da, patetyzm staje się pod koniec nie do zniesienia, jeden motyw muzyczny, który próbuje zbudować "epickość" do tego silące się na dramatyzm zakończenie, które jest żałosne i nielogiczne...długo mógłbym jeszcze wymieniać. Jedyne plusy jak dla mnie to: ciekawy pomysł, bo zawse chciałem zobaczyć taki mariaż superbohaterów, ale zabrakło mi Spider Mana, piękne efekty, gra Downeya (jak zawsze) no i kłótnie między bohaterami. Reszta jest do kitu.
Na odmóżdżenie po ciężkim tygodniu - film idealny, ale w innych przypadkach tylko wkurza.
Jeśli powiedziałem coś źle, to mówcie - chętnie podyskutuję :P
Chce posłuchać o tych wszystkich nielogicznościach i idiotyzmach w avengers(proszę uwzględnić zakończenie, bo jak sam napisałeś jest nielogiczne), a szczególnie chce to usłyszeć od kogoś kto daje "mrocznemu rycerzowi" 10 =D.
Chce też posłuchać w które momenty były patetyczne.
Ogólnie to wolałbym żebyś się bardziej rozpisał, bo na tę chwilę wszystko jest "nielogiczne" ale nie ma przykładów. Pozdrawiam serdecznie.
Zawsze na forum Hobbita i Avengers gdy ktoś wyrazi swoje zdania na temat filmu jest wzmianka "a Mroczny rycerz taki a taki" ludzie już sobie darujcie co to ma wspólnego z tematem doj.ebaliście się tego filmu jak niczego innego...
AdWienc przyczepił się do filmu (nie podając przykładów) jako, że jest nielogiczny i idiotyczny jednocześnie oceniając TDK na 10. Dlatego tenże rycerz powinien dostać ocenę 1(przynajmniej tyle wynika z jego oceniania). Ja czekam na te przykłady nielogiczności.
Nadal nie widzę związku z tym dlaczego mamy wspominać o TDKR ? na to jest osobne forum
ALE CO TO MA WSPÓLNEGO Z TYM FILMEM DLACZEGO GO PORÓWNUJESZ,dzieje się to w tym samym uniwersum ? ten sam reżyser ? wytłumacz mi dlaczego te dwa filmy porównujesz,rozumiem uwalenia się Irona mana lub Thora bo mają z Avengers wiele wspólnego i to jest uzasadnione,TO GŁUPOTA ja też sobie mogę wejść na jakieś forum np Predatora i ktoś mi napisze że ten film jest Nie logiczny,to ja sobie wejdę na jego profil zobaczę że ma takiego Titanica 10/10 i zacznę mu mówić że ten film jest taki a taki,to się kupy nie trzyma wybacz ale to głupie...
Z tego co kolega wyżej napisał wynika, że avengers to film słaby, bo jest nielogiczny, idiotyczny. Sam daje 10/10 TDK które tych nielogiczności ma więcej niż jakikolwiek inny film. O to się rozchodzi. Dobra jestem w tej chwili prawie jak kapitan oczywisty.
Nie chce mi się Tobie odpisywać, bo z reguły nie dyskutuję z osobami, które, kiedy nie mają sensownych argumentów wchodzą w czyiś profil i zaczynają dyskusję nt. zupełnie innego filmu. Poczytaj sobie, co napisałem na dole, albo sobie odpuść, bo szkoda mi czasu na takich jak Ty.
napisałeś o nielogicznościach w avengers tak jakby one sprawiały, że film jest idiotyczny, słaby itp. Sam oceniłeś film na 10, który jest w wielkim stopniu nielogiczny, dlatego pytanie brzmiało gdzie są te nielogiczności sprawiające, że avengers to taka chała(pisałeś, że możesz o tym pisać dużo),a TDK już nie? Tu nie chodzi o argumenty, bo ja ich na razie nie używam. Po prostu chcę się dowiedzieć coś więcej o tym idiotycznym filmie którego nielogiczności przyćmiewają te w TDK =D. Pozdrawiam
PS taki jak "Ty", czyli?
poza tym w TDK akcja dzieje się w Gotham, a nie w Stanach Zjednoczonych, gdzie dokładnie leży Gotham (z samego filmu, nie tykając komiksów [które uwielbiam, swoją drogą]) trudno wywnioskować, więc to ma jakiś wpływ na logikę filmu. Poza tym, gdzie w TDK ktoś scyzorykiem przecina łańcuch? ;)
to dlaczego na pogrzebie sa flagi USAnskie? dlatego ze to jest Zwiazek Gmin Gornego Paragwaju?
Cześć hetzer, zauważyłem że lubisz komiksy, jakbym chciał zacząć przygodę z nimi to jak to zrobić :P ??
Popieram kolegę Joleke. Co to za dziwna moda, że zamiast dyskutować o danym filmie, wchodzimy na czyjś profil i szukamy, za co można go wyśmiać? TDK swoją drogą, Avengers swoją.
ja go nie wyśmiewam. Dałem TDK 9, kiedyś nawet 10 tylko po następnych seansach nielogiczności zaczęły mnie razić zbyt mocno. Tu chodzi o to, że bezsensowne jest stawianie filmu nielogicznego od początku do końca jako arcydzieło jednocześnie nazywając inny film( tutaj nawet nie wiem dlaczego) filmem idiotycznym.
nie wykręcaj sie, napisz choć jedną konkretną nielogiczność która powoduje iż cała fabułą sypie w drobny gruz
nie ma filmu w którym jedna nielogiczność zniszczyłaby całą fabułę. Tutaj chodzi o mniejsze nielogiczności związane choćby z zachowaniami bohaterów, których jest w TDK i TDKR bardzo dużo...
no to może gacuś w TDK zabija z premedytacją co najmniej jednego z ludzi jokera, strzela w samochody na parkingu mimo, że obok w innym aucie siedziały dzieci, potem wjeżdża w coś przypominającego galerię handlową strzelając w drzwi za którymi są cywile. Potem w TDKR stwierdza, że "nie zabija". Gacuś albo walnięty albo ma rozdwojenie jaźni =). To taka nielogiczność którą mało kto kiedy podaje. Pozdrawiam
też mi nielogiczności... w której scenie Batman zabił jednego z ludzi Jokera, bonie kojarzę a film widziałem kilka razy?
ciekawy objaw ignorancji. Wyglądasz na fanboya, który widzi tylko to co chce widzieć.
http://www.youtube.com/watch?v=nCQxhof9RlI 2:40. Gacek to nie kretyn. Wiedział, że jak w niego wjedzie w ten sposób to go zabije. I proszę bez wyjaśnień typu "on na pewno przeżył", bo takiego czegoś nikt by nie przeżył. Co do nielogiczności to jak na fanboya przystało wydaje ci się, że coś obaliłeś. Posty poniżej tylko obrazują to, że ci się TYLKO wydaję. Pozdrawiam
Faktycznie, mógł nie przeżyć ale to raczej było zło konieczne i zadana nielogiczność.
Nie jestem na pewno takim fanbojem TDK jak ty i hetzer Avengers.
Wyjaśnij mi dlaczego Kiedy Thor i Iron-man byli zajęci walką pomiędzy sobą Loki będąc swobodny nie skorzystał z okazji i nie uciekł, a pozostałych to zupełnie nie zdziwiło?
"Wyjaśnij mi dlaczego Kiedy Thor i Iron-man byli zajęci walką pomiędzy sobą Loki będąc swobodny nie skorzystał z okazji i nie uciekł, a pozostałych to zupełnie nie zdziwiło" zdziwiło, Fury o tym mówi na hellicarierze.
"Każdy hejtowski argument co do nielogiczności obalam w 30 sekund. Filmweb to jedyny taki portal gdzie się szuka nielogiczności tam gdzie ich tak na prawdę nie ma, ale przekonałem się dopiero o tym kiedy wszedłem na forum Loopera. " To chyba szczyt fanboystwa jeśli uważasz, że w TDK nie ma nielogiczności.
Gacek u nolana był tylko raz przyparty do muru w taki sposób, że musiał zabić. W tym przypadku mógł sobie "darować", a zachowanie zaraz po tym(te wybuchy na prakingu itp) pokazują, że o życie ludzkie zwyczajnie nie dba.
To nie jest szczyt fanbojstwa, po prostu nie dam sobie wmówić tych wszystkich rzekomych nielogiczności które tak na prawdę są tylko pierd0łami i szukaniem dziury w całym.
jakim szukaniem? To co napisał hetzer poniżej. Jakim prawem konwój z dentem wjechał w tunel? Zawodowcy którzy spodziewają się zasadzki wjeżdżają w tunel? Czy ty nie widzisz tutaj idiotyzmu? To widać tego nie trzeba szukać. Jest też sonar w telefonach, samoloty latające ledwo nad budynkami w wielkich miastach bez konsekwencji i parę innych głupot których się nie wyjaśnia, bo się po prostu nie da. Pozdrawiam
Telefon z sonarem - to motyw sci-fi który o wiele łatwiej zaakceptować niż maszynkę do gotowania wody z Begins
"Zawodowcy którzy spodziewają się zasadzki wjeżdżają w tunel? Czy ty nie widzisz tutaj idiotyzmu?"
A nie pomyślałeś może że oni tak na prawdę tego chcieli? Było to zaplanowane przez Denta i Gordon który upozorował śmierć, by móc później schwytać Jokera
Tak Dent chciał złapać jokera bo wiedział, że ten tak czy tak zaatakuje. Wiedział, że pojawi się też gacek więc po jaką cholerę miałby wysłać policjantów na pewną śmierć? Bardziej nielogiczne niż ta decyzja " kurde blokują drogę to pewnie zasadzka! A nie tam jest tunel dawaj jedziemy" =D.
Teraz już rozpaczliwie szukasz w tej scenie nielogiczności. To nie była pewna śmierć. Poza tym praca policjanta wymaga poświeceń i są świadomy jest tego że idąc na akcje ryzykuje życie.
jeśli jest kretynem( co raczej w SWAT nie powinno się zdarzać) to owszem ryzykuje życie pchając się w zasadzkę.
Nikt nie jest idealny.
Poza tym dlaczego oddziałowi Swat odbierasz umiejętność pływania?
bo zamknięty samochód tej wielkości idzie na dno jak kamień po napełnieniu wodą. Kierowca mógłby wybić szyby i uciec oknem. Niestety "pasażerowie" z tyłu nie mieliby opcji żeby uciec.
nie idzie na dno ponieważ kabina jest wypełniona powietrzem. To tak jakbyś chciał zatopić pustą, zakręcona butelkę. Fizyki to ty chyba jeszcze nie miałeś
rozumiem, że samochody są szczelnie zamykane z każdej strony. Ty widać lubisz takie nielogiczności, bo sam logicznie myśleć nie potrafisz. Fizykę miałem i taki pojazd pójdzie na dno. Pozdrawiam
Jakie nielogiczność? Puki co jeszcze nic nie udowodniłeś, a dyskutowanie na temat tego czy by się potopili czy nie już robi się co raz bardziej idiotyczna
nic nie udowodniłem? Na sonar w komórce odpowiadasz "Telefon z sonarem - to motyw sci-fi który o wiele łatwiej zaakceptować niż maszynkę do gotowania wody z Begins", to pozostaje nielogiczne, głupie.
Na zachowanie SWAT odpowiadasz tak jakby ci komandosi byli kretynami, bo to tylko by usprawiedliwiło ich zachowanie. Ale uwierz mi do takiej roboty kretynów nie przyjmują.
A zachowanie gacka? To nie jest nielogiczne jak on na przestrzeni filmów tak o zmienia swoje postępowanie i postanawia nie zabijać?
A odnośnie samolotu nie uzyskałem odpowiedzi. Bo to pewnie logiczne jest, że każdy ma w dupie samolot lecący na takim niskim pułapie nad centrum miasta. Pozdrawiam
Co jest nielogiczne w sonarze w komórce powiedz mi? Bo do końca nie wiem o co ci chodzi.
Zachowanie było celowe i zaplanowane by powstrzymać Jokera co przeoczyliście z hetzerem.i temat zamknięty
Samolot nisko lecący? hahaha naprawdę zabawny jesteś. Pewnie mieli latać 10000 m nad ziemią gdy akcja toczyła się na dole
Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, że nie ma opcji żeby wpuszczono na pułap powiedzmy tam na oko było z 300-400 metrów nad miastem. Takie coś ma miejsce przy lotnisku, a raczej przed nim takie budynki jak ten do którego wleciał gacek nie stoją.
Zachowanie celowe? znowu celowo giniemy? To jest absurd.
Co jest nielogiczne w sonarze w komórce? Sprawdź na jakiej zasadzie działa sonar. Potem spróbuj zrobić z noki n3310 sonar.
Ty naprawdę uważasz, że TDK to w pełni logiczny film bez głupot? Poważnie trudno szukać określenia na ten typ fanboya. Pozdrawiam
taaak, to w takim jaki byłby użytek z samolotu lecącego wysoko?
To że dziś nie ma takich urządzeń nie znaczy że nie mogą mieć miejsca w filmie w gatunku sci-fi. PS. W Powrocie do przyszłości akcja toczy się w latach 80-tych a tam już mają wehikuł czasu to dopiero musi być nielogiczność, nie?
"Zachowanie celowe? znowu celowo giniemy? To jest absurd."
- uważasz że byli jasnowidzami i byli w stanie przewidzieć czy zginą czy nie? Absurdem tutaj doszukiwanie się w tej scenie absurdu. A fanbojem to ja nie jestem tylko nie mogę akceptować takich hejtowskim bzdur jakie ty mi tu oferujesz.
hejtowskich =D? Dałem 9/10 i jedyne co robię to pisze prawdę.
"taaak, to w takim jaki byłby użytek z samolotu lecącego wysoko?" My nie mówimy o tym czy to było użyteczne ale czy ktokolwiek by pozwolił na tak niskie przeloty nad miastem.
"uważasz że byli jasnowidzami i byli w stanie przewidzieć czy zginą czy nie?" Nie, oni byli w stanie przewidzieć, że w tunelu czeka ich zasadzka. A nie czekaj nie przewidzieli, bo mamy tutaj upośledzonych komandosów ze SWAT. Pozdrawiam
Nudzi mnie już ta rozmowa, nie ma więcej ochoty i siły już dyskutować zwłaszcza że i tak nic do ciebie nie trafia, wiec się zmywam
Nie kolego do Ciebie nie trafia rzecz oczywista. TDK jest nielogiczny i ma wiele dziur fabularnych =). Żegnam
w kazdym istotnym dla fabuly wydazeniu jest ciezkiego kalibru, bede delikatny, idiotyzm. na przyklad:
- policja ma przeczucie, ze wiezniowie sa uwzglednieni w planach Jokera. i biora tych wiezniow ze strzezonego wiezienia na statek wypelniony beczkami ze srodkami wypelnonymi materialami wybuchowymi, bombami itd. czyli- poniewaz Joker jest taki przebiegly podjeto wysilek by przeniesc wiezniow ale NIKT nie sprawdzil statku. ani kapitan, ani straz wiezienna.
- policja ma do wyboru- wjechac pod ziemie, albo skrecic w lewo/prawo albo pojechac pod prad. wiec poniewaz pod ziemia beda jak kaczki i jest to takie niebezpieczne a wiezien taki istotny to zdecydowali sie... wjechac pod ziemie. przypomnijmy kto sie zdecydowal- Wyszkoleni Policjanci ze SWAT.
- ucieczka Jokera z wiezienia to jest absurd, jego plan zaklada, ze wszyscy dookola sa po idiotami po lobotomii a caly gang bedzie zebrany w jednym miejscu. plus ten zegar na ladunkach dookola Rachel i Denta z czasem eksplozji wyliczonym co do sekundy.
- jak Batman znalazl Denta gdy Harvey chcial zabic swira porwanego z karetki? skad wiedzial, ze Dent chce go zabic?
a jest tego znacznie wiecej, od detali do waznych wydazen.