A przy tym zasłużył moim zdaniem na Oscara za Najlepszy film, ale kto wie może znajdą się
na horyzoncie lepsi, póki co czekam na kolejne przygody. Muszę przyznać, że gdyby nie filmy
na podstawie komiksów to nie ciekawie by się ostatnio prezentowało kino amerykańskie -
oczywiście mam na myśli przemysł rozrywkowy, choć i z filmami artystycznymi z tego rejonu
świata też nie jest za ciekawie:) Polecam komiksy, rzecz jasna filmowe.
PS. Swoją drogą, czy scenariusz do tych filmów nie składają się przypadkiem ze
storyboardów? Znaczy chodzi mi o to, że słowa są za marne by opisać te wszystkie sceny na
ekranie, nie lepiej zamiast pisanego scenariusza stworzyć tylko dokładny storyboard, a więc
komiks? Pozostawiam to bez pytania, tylko jako propozycje dla przyszłych scenarzystów;p
No dubbing był okropny, strasznie psuł całą atmosferę, lepszy był by lektor. Żałuje że dałem się koledze namówić na tą wersję. Ale film jest film jest bardzo dobry, od czasów Iron Mana nie pamiętam lepszego z tego gatunku.
Na pewno znajdą się lepsze filmy, jeszcze wiele ciekawych premier nas czeka w 2012. Jeżeli chodzi o Avengers to ostatnie 20 minut bardzo mi się podobało, bo wg mnie większość filmu rozwijała się zbyt wolno ale mimo to dosyć dobrze to wyszło i również czekam na kontynuację, szczególnie po zobaczeniu sceny po napisach :)
A jaka była scena po napisach? Bo jak byłem to jeszcze nawet przed napisami światło włączyli i wszyscy się zbierali.
mariouszek a on przebija harry potter i insygnia śmierci część 2 czy nie napisz
ale te oceny zawyzone,solidne 7 bo przez ponad godzine nudno i brak tego czegos.
No i z Lokiego zrobili słabiaka,praktycznie sie tyklo bronił lub dostawał łomot od śmiertelników,to już farsa.
Spojler------wezcie jedna z oststnich scen i pojedynek Hulka zLOkim właśnie(świetny moim zdaniem),Hulk go rzuca jak lalke a ten wymięka,no pewnie bo jest tylko Bogiem jak Thor lol...pooprawcie mnie jesli sie myle..
no i nie wiem czy sie zgodzicie ,ale Evans jako Kapitan Ameryka zagrał świetnie,najlepiej chyba z całej ekipy,a myslałem ,że jego postać będzie nudna .
Cap bardzo w porządku wypadł, myślałem że będzie zbyt nadmuchany. Jedyne co mi nie pasuje, to jego strój, był tragicznie wykonany.
Ale Hulk nie jest zwykłym śmiertelnikiem, według komiksów jest jedną z najpotężniejszych postaci w całym uniwersum.
no w porządku,ale nie miałby szans z Bogiem;>,chce tylko cit realizmu,zbyt wiele żądam?;]
Nie wiem, czy bóg i Hulk mieszczą się w granicach realizmu, ale pomijając to, Asgardczycy według Marvela nie do końca są bogami, to raczej po prostu istoty z innego świata.
A dlaczego miałby Hulk nie mieć szans z bogiem? Kto tak ustalił?
No załóżmy że moc Boga jest nieograniczona a moc potwora tkwi w jego mięsniach,pt chodzby to.;]
Pomieszałeś mitologie. Moce bogów greckich, rzymskich czy nordyckich, do których często nawiązuje universum Marvela, nie są nieograniczone. To tylko katolicy tak swojego wykreowali.
Poza tym skoro ma nogi itd. to co miał zrobić jak był rzucany jak lalka :P. Pierdzielnąć jakimś prądem z nogi by hulk go z bólu puścił? Teleportować się gdzieś? Zabić go swoimi myślami (bo to bóg, decyduje kto i kiedy umiera?)? Będzie tak jak kto sobie wymyśli bo w tym jest -100% realizmu i nigdy więcej nie będzie :P.
i no i nie dojdziemy do porozumienia,ale i tak dobry film,choć ponad połowa nudna,ale ja oglądałem z dubingiem więc pewnie tez i dlatego.
Loki jest silny ale nie wszechpotężny. A hulk jest jedną z najsilniejszych postaci marvela. Loki może i jest bogiem ale nie takim który od razu wszystkich pokona, hulk nie ma limitu siły, im bardziej jest wkurzony tym jest silniejszy
Z nich tacy bogowie jak z Hulka baletnica. To potężne istoty z innego świata, TYLKO nazywane bogami bo otacza je mistycyzm.
ty mowisz o TOAA, a nie o Thorze. natomiast Loki to "tylko" dziecko Lodowych Olbrzymow.
Podejrzewam że nawet w dziedzinie efektów specjalnych znajdzie się lepszy. W przypadku Avengersów skończy się pewnie tak jak z Iron Man'ami, na nominacji. Ale to i tak sukces, he, he, he.
Jest to bardzo prawdopodobne. Nie widziałem jeszcze filmu "Prometeusz". Ostatnie dwa filmy Nolana to też techniczna nominacja i Oscar, zatem "Mroczny rycerz wschodzi" również nie pozostaje bez szans. Stawiam jednak podobnie jak ty, na "Hobbit". Chyba że pojawi się jakiś czarny koń. "Avengers" raczej jedynie nominacja. http://www.filmweb.pl/user/Rahabiel/blog/535942
TDK byl slabszy od Avengers, a TDKR zapowiada sie ze bedzie cieniem TDK wiec raczejbedzie zmiazdzony :)
Niestety Avengers są na sporo niższym poziomie i nawet nie sięgają do pięt Batman Początek, a TDKR zapowiada się dużo lepiej od poprzednika :)
przeciez juz rozmawialismy na ten temat i jest oczywistym, ze nie bedzie zrozumienia w tym temacie. btw. TDK<Avengers, koniec i kropka! co nie znaczy ze TDK zle, mocna 8 w moim odczuciu :)
Co kto lubi. Nie przepadam za postacią Batmana, ale seria Nolana pozytywnie mnie zaskoczyła.