Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347889
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

A przy tym zasłużył moim zdaniem na Oscara za Najlepszy film, ale kto wie może znajdą się
na horyzoncie lepsi, póki co czekam na kolejne przygody. Muszę przyznać, że gdyby nie filmy
na podstawie komiksów to nie ciekawie by się ostatnio prezentowało kino amerykańskie -
oczywiście mam na myśli przemysł rozrywkowy, choć i z filmami artystycznymi z tego rejonu
świata też nie jest za ciekawie:) Polecam komiksy, rzecz jasna filmowe.
PS. Swoją drogą, czy scenariusz do tych filmów nie składają się przypadkiem ze
storyboardów? Znaczy chodzi mi o to, że słowa są za marne by opisać te wszystkie sceny na
ekranie, nie lepiej zamiast pisanego scenariusza stworzyć tylko dokładny storyboard, a więc
komiks? Pozostawiam to bez pytania, tylko jako propozycje dla przyszłych scenarzystów;p

ocenił(a) film na 7
mariouszek

Zajefajny to byl dubing,niezla porazka(dubingu rzecz jasna)

Oktavian7

nie znam dubbingowanej wersji i nie chce, nie ma jak oryginały!

ocenił(a) film na 10
Oktavian7

No dubbing był okropny, strasznie psuł całą atmosferę, lepszy był by lektor. Żałuje że dałem się koledze namówić na tą wersję. Ale film jest film jest bardzo dobry, od czasów Iron Mana nie pamiętam lepszego z tego gatunku.

użytkownik usunięty
mariouszek

Na pewno znajdą się lepsze filmy, jeszcze wiele ciekawych premier nas czeka w 2012. Jeżeli chodzi o Avengers to ostatnie 20 minut bardzo mi się podobało, bo wg mnie większość filmu rozwijała się zbyt wolno ale mimo to dosyć dobrze to wyszło i również czekam na kontynuację, szczególnie po zobaczeniu sceny po napisach :)

ocenił(a) film na 10

A jaka była scena po napisach? Bo jak byłem to jeszcze nawet przed napisami światło włączyli i wszyscy się zbierali.

użytkownik usunięty
masaktor

tutaj link

http://www.youtube.com/watch?v=fbABEUNg0wc

ocenił(a) film na 10
mariouszek

mariouszek a on przebija harry potter i insygnia śmierci część 2 czy nie napisz

Abadon

myślę, że przebija, ale to tylko mój punkt widzenia

ocenił(a) film na 7
Abadon

ale te oceny zawyzone,solidne 7 bo przez ponad godzine nudno i brak tego czegos.
No i z Lokiego zrobili słabiaka,praktycznie sie tyklo bronił lub dostawał łomot od śmiertelników,to już farsa.
Spojler------wezcie jedna z oststnich scen i pojedynek Hulka zLOkim właśnie(świetny moim zdaniem),Hulk go rzuca jak lalke a ten wymięka,no pewnie bo jest tylko Bogiem jak Thor lol...pooprawcie mnie jesli sie myle..

ocenił(a) film na 7
Oktavian7

no i nie wiem czy sie zgodzicie ,ale Evans jako Kapitan Ameryka zagrał świetnie,najlepiej chyba z całej ekipy,a myslałem ,że jego postać będzie nudna .

ocenił(a) film na 8
Oktavian7

Cap bardzo w porządku wypadł, myślałem że będzie zbyt nadmuchany. Jedyne co mi nie pasuje, to jego strój, był tragicznie wykonany.

ocenił(a) film na 8
Oktavian7

Ale Hulk nie jest zwykłym śmiertelnikiem, według komiksów jest jedną z najpotężniejszych postaci w całym uniwersum.

ocenił(a) film na 7
Madoq

no w porządku,ale nie miałby szans z Bogiem;>,chce tylko cit realizmu,zbyt wiele żądam?;]

ocenił(a) film na 8
Oktavian7

Nie wiem, czy bóg i Hulk mieszczą się w granicach realizmu, ale pomijając to, Asgardczycy według Marvela nie do końca są bogami, to raczej po prostu istoty z innego świata.

A dlaczego miałby Hulk nie mieć szans z bogiem? Kto tak ustalił?

ocenił(a) film na 7
Madoq

No załóżmy że moc Boga jest nieograniczona a moc potwora tkwi w jego mięsniach,pt chodzby to.;]

ocenił(a) film na 10
Oktavian7

Pomieszałeś mitologie. Moce bogów greckich, rzymskich czy nordyckich, do których często nawiązuje universum Marvela, nie są nieograniczone. To tylko katolicy tak swojego wykreowali.

ocenił(a) film na 9
Oktavian7

Poza tym skoro ma nogi itd. to co miał zrobić jak był rzucany jak lalka :P. Pierdzielnąć jakimś prądem z nogi by hulk go z bólu puścił? Teleportować się gdzieś? Zabić go swoimi myślami (bo to bóg, decyduje kto i kiedy umiera?)? Będzie tak jak kto sobie wymyśli bo w tym jest -100% realizmu i nigdy więcej nie będzie :P.

ocenił(a) film na 7
tomciog18

i no i nie dojdziemy do porozumienia,ale i tak dobry film,choć ponad połowa nudna,ale ja oglądałem z dubingiem więc pewnie tez i dlatego.

ocenił(a) film na 10
Oktavian7

Loki jest silny ale nie wszechpotężny. A hulk jest jedną z najsilniejszych postaci marvela. Loki może i jest bogiem ale nie takim który od razu wszystkich pokona, hulk nie ma limitu siły, im bardziej jest wkurzony tym jest silniejszy

Oktavian7

Z nich tacy bogowie jak z Hulka baletnica. To potężne istoty z innego świata, TYLKO nazywane bogami bo otacza je mistycyzm.

ocenił(a) film na 10
Oktavian7

ty mowisz o TOAA, a nie o Thorze. natomiast Loki to "tylko" dziecko Lodowych Olbrzymow.

ocenił(a) film na 8
mariouszek

Na Oscara ma szansę jedynie za efekty specjalne. Nic więcej.

Rahabiel

Czemu?

ocenił(a) film na 8
dawidking2

Bo w każdej innej kategorii znajdą się filmy lepsze.

ocenił(a) film na 8
wojtekm_fw

Podejrzewam że nawet w dziedzinie efektów specjalnych znajdzie się lepszy. W przypadku Avengersów skończy się pewnie tak jak z Iron Man'ami, na nominacji. Ale to i tak sukces, he, he, he.

ocenił(a) film na 8
Rahabiel

Myślę, że Hobbit zgarnie większość nagród, w tym za efekty.

ocenił(a) film na 8
wojtekm_fw

Jest to bardzo prawdopodobne. Nie widziałem jeszcze filmu "Prometeusz". Ostatnie dwa filmy Nolana to też techniczna nominacja i Oscar, zatem "Mroczny rycerz wschodzi" również nie pozostaje bez szans. Stawiam jednak podobnie jak ty, na "Hobbit". Chyba że pojawi się jakiś czarny koń. "Avengers" raczej jedynie nominacja. http://www.filmweb.pl/user/Rahabiel/blog/535942

ocenił(a) film na 7
mariouszek

Oscar za najlepszy film? To by była największa wpadka akademii w dziejach...

SilverX

Jedyne filmy które mają z nim szanse w tym roku to TDK i hobbit więc nadal jest szansa.

ocenił(a) film na 7
roach22

Przecież już wiadomo, że nowy Batman będzie lepszy o kilka klas...

ocenił(a) film na 7
SilverX

Skąd taka pewność? Może będzie słaby...

użytkownik usunięty
Anthrax91

Na pewno nie będzie słaby a wręcz zmiażdży Avengersów :)

ocenił(a) film na 10

to zależy bo może być słaby a może być dobry ,zobaczymy

ocenił(a) film na 10

TDK byl slabszy od Avengers, a TDKR zapowiada sie ze bedzie cieniem TDK wiec raczejbedzie zmiazdzony :)

użytkownik usunięty
hetzer

Niestety Avengers są na sporo niższym poziomie i nawet nie sięgają do pięt Batman Początek, a TDKR zapowiada się dużo lepiej od poprzednika :)

ocenił(a) film na 10

przeciez juz rozmawialismy na ten temat i jest oczywistym, ze nie bedzie zrozumienia w tym temacie. btw. TDK<Avengers, koniec i kropka! co nie znaczy ze TDK zle, mocna 8 w moim odczuciu :)

użytkownik usunięty
hetzer

OK, Każdy ma swoje zdanie :)

ocenił(a) film na 10

my wrecz mamy to samo zdanie, tylko wrecz przeciwne :P

użytkownik usunięty
hetzer

hehe :)

Anthrax91

moim zdaniem i tak seria Batmana według Nolana jest słaba...

ocenił(a) film na 7
mariouszek

Co kto lubi. Nie przepadam za postacią Batmana, ale seria Nolana pozytywnie mnie zaskoczyła.

mariouszek

Ten film bardzo przypomina jakby składał się ze storyboardów, to dla mnie w pewnym sensie nowość, coś fajnego i faktycznie dobre rozwiązanie na przyszłość.