Kiedyś prawa do filmów na podstawie komiksów marvela, były sprzedawane różnym studiom. Pod koniec zeszłej dekady powstał Marvel studios, który zaczął robić filmy o superbohaterach Marvela. Niestety poprzednie umowy ciągle są w mocy i prawa do X menów i spider mana (w kinowych filmach) ma póki co jeszcze kto inny.
ehh szkoda. fajnie by było ich wszystkich razem widzieć w jednym filmie. najgorsze jest jeszcze to że spidermana gra jakiś laluś ;/ to ma być film emocjonalny a nie jakieś dzieło dla napalonych nastolatek
Ale nawet gdyby prawa do Spider-Mana i X-Men (czyli też Wolverine'a) wróciły do Marvel Studios, to nie dodaliby ich do Avengers, bo są Z-B-Ę-D-N-I i nie należeli do tego zespołu na początku aktywności, dołączyli dużo później, a Marvel chce się wzorować na pierwszych, klasycznych komiksach.
Wiem, ale ludzie się nie nauczą i będą wciąż powtarzali w kółko to samo. :) To jest forum takie, jak każde inne, więc warto używać opcji 'szukaj'.
taa. tak jak niedawno prawie codziennie zalewani byliśmy tematem pt "dlaczego Norton nie gra Bannera"
Może by tak zrobić taki temat "najczęściej zadawane pytania", chociaż tak właściwie to większość ludzi nadal będzie podążać swoim tokiem rozumowania, że samodzielne znajdowanie odpowiedzi uwłacza ich godność i nadal będą zakładać kolejne zbędne tematy.
A tam zbędni, a druga sprawa, iż twórcy korzystają z różnych wersji, jak np. ultimate, a czy są zbędni? zapewne tak jak ja, i większość by się ucieszyła z wolverine'a i spideya w avengers.
Nie twierdzę, że nie byłoby fajnie, ale tylko, gdyby kręcili New Avengers. Bo jeżeli film ma opowiadać o początkach, to wiesz, ja wolę, aby dodali do sequela Ant-Mana, Wasp i Black Panthera.
Peeves... to jest filmowe universum i gdyby mogli, to użyliby i wolverine'a i spider-mana i wytłumaczyli by to fabularnie i nie będzie czegoś takiego jak new avengers, bo tworzą nowe uni filmowe i nie jest ono oparte o to kto był pierwszy w drużynie i z kim najpierw walczyli, wszystko jest nowe i tyle...
Owszem, wiem o tym, że mają takie prawo. Tak samo jak twórcy "First Class" mogli przekształcić skład X-Men. Chodziło mi o to, co ja bym chętnie zobaczył. Gdyby mieli prawa do tych postaci, to nikt ich nie powstrzymuje, ale uważam, że skoro mówili o "trzymaniu się komiksowych początków", to Wolverine'a czy Spider-Mana by nie wcisnęli. Według słów Whedona zależy im na przedstawieniu klasycznych historii, dlatego umieścili Lokiego jako wroga.
Ja sie zastanawiam jak oni maja zamiar polaczyc motyw z Thora z tym filmem .... Thor konczy sie rozwaleniem tego "teleportu" i co film zacznie sie tak ze thor mieszka sobie w jakiejs dzielnicy NY ? Zapewne poczatek filmu bedzie bez sensu jezeli ktos ogladal poszczegolne "historie" Thora iron mana hulka kapitana amercia a tej rudej wgl nie kojarze ona bodajze grala w Iron Man ale nie pamietam co tam robila wiec trudno mi przytoczyc jej "historie" .... Ale nie wiem czemu im blizej 2020 roku tym wiecej filmow tego typu powstaje ... Super moce /mutacje / super gadzety etc. jeszcze 5 lat wstecz znalesc taki film bylo zaje biscie ciezko tylko spiderman i x -men mi do glowy przychodza a reszta tak jakos niedawno sie pojawila ... Nawet brame tygrysa i smoka mozna podpiac pod tego typu filmy ktora tez pojawila sie w 2008 roku jak sie nie myle ... Wiec wszystkie najlepsze filmy "fantazy" wyszly od 2005 do 2012 i gdzies juz nawet widzialem kilka trailerow podobnych filmow zapowiedzianych na 2013/14
chcieli krecic Fantastic4 i Spider-Mana przed rokiem 2000, tuz po Terminatorze 2 i Jurasic Park, ale koszt byl tak obledny, ze spasowali. z tego co pamietam, to za sztuke im wychodzilo ponad 500.000.000. z tego powodu zaczeli od "taniego" Blade i "niedrogich" X-Men, a gdy technologia staniala wzieli sie za wieksze rzeczy. a ze po drodze zaliczyli kilka zadziwiajacych wpadek (DD, Electra, Punisher) to nikt o nich nie pamieta.
"Ja sie zastanawiam jak oni maja zamiar polaczyc motyw z Thora z tym filmem .... Thor konczy sie rozwaleniem tego "teleportu" i co film zacznie sie tak ze thor mieszka sobie w jakiejs dzielnicy NY ? Zapewne poczatek filmu bedzie bez sensu"
Dlaczego uważasz, że reżyser to idiota i ten film nie jest w stanie wytłumaczyć sensownie powrotu Thora? Osobiście czytałem wywiad z Hemsworthem (aktor grający Thora) i zdradził on wówczas, w jaki sposób Thor powraca na Ziemię. Nie podam tego, bo jest to jednak spoiler, ale mają uzasadnienie.
A ta ruda z "Iron Mana 2" to Natasha Romanoff aka Black Widow. Tajna agentka SHIELD, która szpiegowała Tony'ego Starka przez cały film, zdobywając pracę jego asystentki. Miała za zadanie tym samym napisać o nim raport dla Nicka Fury'ego (jak nie pamiętasz, to grał go Samuel L. Jackson), czyli szefa SHIELD. Chcieli wiedzieć, czy Stark nadaje się do projektu Avengers.
co wazne, Joss Whedon jest wielkim fanem komiksow i Marvel Universe oraz autorem scenariuszy do komiksow Marvela. Astonishing X-Men nr 6 jego autorstwa zostal uznany za jeden z 70 najlepszych komiksow w historii wydawnictwa. wydaje sie wiec, ze temat zna na tyle dobrze, ze zgrzytow nie bedzie. tym bardziej, ze dostal wolna reke i scenariusz jest jego wlasny, autorski. wniosek: nie nam maluczkim sie martwic o logike, o to, tym razem, martwili sie najlepsi, bedzie dobrze! :)