Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

naprawdę jestem pod wrażeniem, to jest jeden z tych filmów, które można by ze sobą zabrać w czasie do czasów gdy John Wayne górował na srebrnym ekranie i pokazać mu z dumą, że w naszych czasach będziemy mieli takie filmy :D
Film naprawdę sprostał wyzwaniu, efekty specjalne i głębia 3D - po prostu perfekcja sama w sobie. Mistrzowskie dialogi między postaciami, cała sala kinowa się uśmiała, aż miło słuchać. Porządni aktorzy, którzy robią to za co im się płaci, naprawdę kilka ciekawych nazwisk i nawet mniej znani aktorzy zdali egzamin i na pewno będą mogli być dumni, że w czymś takim grali. Niebanalna fabuła - mimo, że wydaje się prosta to przez dwie i pół godziny nie nudziłem się wcale. Oczywiście trzeba obejrzeć inne ekranizacje Marvela, żeby w pełni zrozumieć o co chodzi i klucz w tym, że ten film ma to co najlepsze z każdej innej ekranizacji superbohaterów i jest to umieszczone w tym jednym filmie. Chemiczna mieszanka, można powiedzieć :)
świetna rozrywka, nic dodać nic ująć
jedyne czego mi brakowało to jakiejś lepszej muzyki. Chodzi o jakiś Soundtrack, który byłby z tym filmem kojarzony np jak Terminator