Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

kosmos 9/10

ocenił(a) film na 9

po prostu rewelacja. do dyszki zabrakło lepszej fabuły ale prawdę powiedziawszy nie ma tu na nią miejsca i czasu. film od pierwszych minut nie pozostawia złudzeń, że to jest to na co czekali ludzie. to co przemawia za filmem to jakość efektów, ich dopracowanie i różnorodność. producenci naprawdę podnieśli poprzeczkę jeśli chodzi o kino 3D. do tego jest tu trochę humoru. tak często śmiejącej się sali (całej dodam) nie widziałem raczej, a na paru "komediach" już byłem. nie wiem tylko jak to będzie z dubbingiem ( jeśli chodzi o filmy fabularne w PL to do tej pory dno i metr mułu). sceny walk bardzo dobre, dopracowane. nikt się nie oszczędzał i nie ma zbyt wielu szybkich cięć kamery (w niektórych "topowych filmach akcji" gość wykonuje kop z półobrotu a w tym czasie jest to pokazane z 6ciu ujęć i g... widać. no i brawa za przedstawienie Hulka. gość w końcu wrócił na swoje miejsce. czuć tą masę i wkur....:) scena kiedy ujawnia się po raz pierwszy i goni Czarną Wdowę.....uffff:) polecam wszystkim bez wyjątku

ocenił(a) film na 9
rogalo5

słyszę słowo dubbing to robi mi się niedobrze powinni puszczać to z wyborem napisy lub dubbing...scena pogawędki Lokiego i Starka w oryginale jest genialna..a polski lektor to się nadaje nie powiem do czego :D

ocenił(a) film na 8
LadyLuthien

Ja szczerze juz nie toleruje nawet lektora...tylko angielski...humor Starka i jego teksty w stylu (...) Nie jestes bohaterem!...Nie - jestem playbojem, bogaczem, filantropem (...) tu zdziwienie wszystkich - bezcenne...film super, rozrywka pierwsza klasa!!! pozdro

ocenił(a) film na 9
myszowatek81

właśnie lektor i dubbing powoduje utratę tej magi w słowach że tak powiem..Zabawa słowami..tak jak np w Piratach z Karaibów teksty Jacka Sparowa..sposób w jaki on się bawi słowami to jest dla mnie geniusz..XD a Stark też ma genialne teksty :)