czy jest szansa w przyszlych filmach na punishera, ghost ridera, blade'a, x-menów, fantastic four, spider man, daredevil(elektra też się zarazem pojawi), man-thing jest słaby wiec nie, howard the duck to beznadzieja wiec i man-thing i howard SIĘ NA PEWNO NIE POJAWIĄ.
Bez nich Civil War i inne rewelacyjne wydarzenia to nie będzie to samo.
"czy jest szansa w przyszlych filmach na punishera, ghost ridera, blade'a, x-menów, fantastic four, spider man, daredevil(elektra też się zarazem pojawi), man-thing jest słaby wiec nie, howard the duck to beznadzieja wiec i man-thing i howard SIĘ NA PEWNO NIE POJAWIĄ. "
Marvel Studios odzyskało prawa do postaci Punishera całkiem wiele lat temu, więc w tym nie widzę problemu, zrobili o nim nawet własny film w - chyba - 2008 roku. Tyle że Punisher nie należał do Avengers, to nie jest grupa dla niego. Jednak w przypadku Civil War - jak najbardziej. Ghost Rider - Marvel nie ma do niego praw, nie wiem, kiedy mogą wrócić. Blade - to samo. X-Men - prawa do mutantów ma wciąż Fox, ale kontrakt obejmuje 9 filmów. Dotychczas nakręcono 5, a 2 kolejne są w produkcji. Myślę więc, że powrót do Marvela jest wielce prawdopodobny na przestrzeni następnych lat. Tak koło 2017, przypuszczam, jeżeli do tego czasu Fox zdąży nakręcić jeszcze dwa filmy. Fantastic Four - prawa do nich mają wrócić pod koniec 2013, u progu 2014, chyba że Fox zrobi z nimi nowy film do tego czasu. Podobno planują kręcić restart serii o FF, ale myślę, że nie dadzą rady. Spider-Man - powrót praw do tej postaci nie będzie łatwy. Dopiero co latem do kin wchodzi pierwsza część nowej serii o Pajączku, więc czuję, że Sony dosyć długo będzie trzymać na nim łapy. Daredevil - prawa do niego wracają pod koniec 2012 roku, chyba że Fox zacznie produkcję nowego filmu o tym bohaterze. Z tego, co wiem, planują nowy film o nim, ale też wątpliwe, by im się udało. Ewentualnie mogą nakręcić jakiś film i go nawet nie wpuścić do kin - tylko po to, by zatrzymać te prawa.