Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers
lola85

"Zbędna paplanina". Tylko co było złego w rozmowach, które miały na celu pokazać relacje między bohaterami i mimo wszystko wyjaśnić pewne wątpliwości fabularne? Gdyby nie było rozmów, to film stałby się drugim Transformers i byłby z niego wyłącznie pokaz fajerwerków.

lola85

Hmmm... Wydaje mi się, że ta paplanina ma sens, ale tylko wtedy jeśli oglądało się poprzednie filmy marvela. Bez tego rzeczywiście moze się wydawać troche przegadany.

Caroline_9

Prawdopodobnie masz rację, ale wtedy nie należy obwiniać "Avengers", tylko widz powinien wiedzieć, że warto znać poprzednie pięć solowych filmów o bohaterach, by zrozumieć ten film. Należy to traktować jak sequel historii Iron Mana, Thora, Capa i Hulka, ale w jednym filmie.

lola85

Wracaj do filmów Baya i Emmericha

naza

zapewne macie rację drodzy maniacy! ...ale jak dla mnie akcja nazbyt zwalniała momentami.

lola85

Czyli nie ma przerostu akcji nad fabułą/dialogami jak w "Transformers"? Yeah!

lola85

Jaka scena jest po napisach? Bo niestety posiadam wersje bez :D

ocenił(a) film na 1
lola85

Dobrze powiedziane ;D

Kileeer

Kolejna ocena na 1. Znowu fan każdej komedi romantycznej poszedł nie na ten film co trzeba.

ocenił(a) film na 10
roach22

a dlaczego myslisz, ze kolega widzial film? on wszystkie filmy ocenia w dzien premiery, nie wazne gdzie premiera jest, USA, Kongo czy Czechy

hetzer

W takim razie to taki filmwebowski troll? Skąd mogłem wiedzieć.

ocenił(a) film na 1
roach22

Oooooooo mój synek się odnalazł .
Zaraz zaraz ja nie posuwam trolli , to jak mogłeś powstać ???
Troll czystej krwi roach22 miło mi ;D

ocenił(a) film na 1
hetzer

Tak , bo wiesz dokładnie gdzie mieszkam ;D
NY jest w USA jak się nie mylę ?

ocenił(a) film na 10
Kileeer

bo juz uwierze, ze byles na tym w kinie...

hetzer

Cytuję: "Kileeer
10 dni temu ocena: 1 "

Premiera w Stanach była 4 maja...

gatecrasher

No cóż, kolega stał się ofiarą własnej głupoty. Nie pierwszy i nie ostatni troll, który poniósł taki los.

ocenił(a) film na 10
gatecrasher

mogles poczekac, az kolega sie zacznie zaklinac na wszystkie swietosci, a tak to mniejszy fun bedzie ;)

hetzer

Przepraszam nie chciałam! szkoda, że nie można edytować postów ;(

ocenił(a) film na 1
gatecrasher

No , bo bez kina trudno obejrzeć przed premierą . I co 4 skończyli zdjęcia do filmu i od razu do kina ?

ocenił(a) film na 1
hetzer

HHAHAAHAAAHAAH zmarnować pieniądze na tak oklepane gówno ?????????????????????????????????

ocenił(a) film na 1
roach22

Tak jeśli Obywatel Kane , to dla ciebie kom.rom , to poucz się o kinie czegoś ...

ocenił(a) film na 9
lola85

ta scena niezbyt ciekawa, ale przynajmniej nie trzeba na nią długo czekać jak to bywa w przypadku większości filmów

tojuzniewiem

Niezbyt ciekawa? Ojj, widać, że nie znasz komiksów. :D Dla zwykłego widza może nie być ciekawa, ale dla tych, co się nieco znają, jest to coś niesamowitego. Kultowa postać, na którą fani tak czekali, została ujawniona i tym samym odegra zapewne rolę "złego" w kolejnym filmie o Avengers.

ocenił(a) film na 9
Peeves

Komiksów nie znam, to prawda :) Ale mogli jakoś inaczej wprowadzić tą postać. Niby to co ona mówi ma być potwierdzeniem działań Nicka, ale jak dla mnie wyszło to jakoś patetycznie i tandetnie.

tojuzniewiem

Ale on tego nie mówi. Jego sługa do niego przemawia, a wówczas ta postać, o której mówię (nazywa się Thanos) obraca się i uśmiecha. I tyle. On nie wypowiada właściwie ani słowa, lecz jego pomagier tak. Czy ja wiem, czy patetycznie? Składa on tak jakby raport swojemu mistrzowi, informuje go o nieudanej misji Lokiego, więc co w tym dziwnego?

ocenił(a) film na 9
Peeves

aaaaaaa...Dzięki za wyjaśnienie. Podczas tej scenki było w kinie włączone światło i w związku z tym nie widziałam zbyt wyraźnie.Wydawało mi się, ze na ekranie widać tylko jedną osobę gadającą do siebie :) W formie raportu nabiera to większego sensu, ale i tak brzmiało to jakoś tandetnie

ocenił(a) film na 7
Peeves

Nie jestem obeznany z tą postacią Thanosem. Ale chyba ma on marne szanse z Hulkiem. Zwłaszcza po tym jak potraktował Likiego, który do cieniasów fizycznych nie należy.

pchlebus

"Nie jestem obeznany z tą postacią Thanosem. Ale chyba ma on marne szanse z Hulkiem."

No coś Ty, chyba żartujesz. Thanos nigdy w komiksie chyba nie walczył bezpośrednio z Hulkiem, ale ma on z nim naprawdę duże szanse, wierz mi. Zwłaszcza jeśli nosi w tym momencie Infinity Gauntlet (mówiąc bardzo w skrócie: taka potężna rękawica, zwiększająca jego zdolności).

"Zwłaszcza po tym jak potraktował Likiego, który do cieniasów fizycznych nie należy. "

Loki jest właśnie słaby fizycznie. Tzn. słaby w porównaniu do takiego Hulka, więc to, że Hulk go tak rozwalił, nie było wcale niczym dziwnym. Loki woli działać z boku, kierować wszystkim i bawić się magią, intrygami, aniżeli walczyć twarzą w twarz. Co prawda z takim Captainem czy Thorem walka jest wyrównana, ale nie znaczy to, że Loki jest nie wiadomo jak wytrzymały i silny fizycznie. Thanos jest o parę klas wyżej od niego, serio.

ocenił(a) film na 9
tojuzniewiem

aaaaaaa...Dzięki za wyjaśnienie. Podczas tej scenki było w kinie włączone światło i w związku z tym nie widziałam zbyt wyraźnie.Wydawało mi się, ze na ekranie widać tylko jedną osobę gadającą do siebie :) W formie raportu nabiera to większego sensu, ale i tak brzmiało to jakoś tandetnie. Nick twierdzi że avengers to przestroga a zaraz potem ten pomagier to powtarza. Wydaje mi się to takie sztuczne. Jak dla mnie lepiej by było gdyby zostało to w domyśle.

ocenił(a) film na 9
tojuzniewiem

Przepraszam za dwa posty. Za szybko kliknęłam enter przy pierwszym :)

ocenił(a) film na 7
lola85

to ma ktos link do tej sceny? nie mogłem wysiedziec.... ;p
a tak w ogole to co tam robiła Robin Scherbatsky!!!???

Cataclysm

ja tez juz myslalam ze nie wytrzymam juz... tej wartkiej akcji;p gadu.. gadu! A Robin, chcąc nie chcąc i tak była zabawna!!

ocenił(a) film na 8
lola85

No właśnie, może jakiś link?
bo byłem na tym w kinie...ale nie chciało mi się czekać aż napisy miną :P

ocenił(a) film na 8
Urshak

Dobra mam
http://filmzwiastun.com/avengers-po-napisach-koncowych/

ocenił(a) film na 8
Urshak

to nie jest film po napisach.. to bylo tak jakby od razu po filmie. prze4d napisami prawie.
a coz tym po napisach???????

Urshak

Napisy trwały chyba 3 minuty, potem scena, i kolejna część napisów. ;)

Peeves

W Polsce jest dostępna ta druga scena po napisach (Avengers w zrujnowanej restauracji)?

ocenił(a) film na 10
Grievous

http://www.huffingtonpost.com/2012/05/08/avengers-shawarma-scene-i_n_1500762.htm l

ocenił(a) film na 10
kowalj24

A tak przy okazji, film jest świetny:D

ocenił(a) film na 8
kowalj24

hahah :D
czy ktos wie, czy na dvd i blurayach bedzie ta scena koncowa dotycząca Shawarmy? i czy jest tylko jedna scena koncowa????czy moze jeszcze jakas? i wgl czy bedą te dodatkowe sceny ktorych podobno w polskich kinach nie bylo, zostaly wycięte natomiast w usa byly?