Azyl

Panic Room
2002
7,0 103 tys. ocen
7,0 10 1 102538
6,3 38 krytyków
Azyl
powrót do forum filmu Azyl

Film nie jest zły jednak zwracając uwagę na to ,że wyszedł spod ręki Davida Finchera można było spodziewać się czegoś więcej. Moim zadaniem pomysł był dobry, obsada jak najbardziej w porządku ale jednak coś tu mi nie zagrało. Nie podobały mi się tutaj niektóre akcje, np. super pomieszczenie zaprojektowane żeby można w nim było przeczekać napad a jednak można tam było napuścić gazu, powiecie że postać grana przez Whitakera była konstruktorem tego pomieszczenia dlatego wiedziała jak to zrobić. No dobra to czego nie wiedział o tej małej dziurce przez którą Foster z córką świeciła latarką w okno sąsiada, mogli spróbować je wykurzyć z tamtej dziury, chyba było by łatwiej. Następnie akcja z sąsiadem i wspomnianą latarką, dlaczego sąsiad nie zareagował, fakt mógł być zaspany ale myślę ,że jakoś jednak by zareagował, to jednak można jeszcze jakoś przeboleć. Mistrzostwem świata jest dla mnie jednak scena w której główna bohaterka dzwoni do swojego eks-męża i zamiast powiedzieć mu szybko ,że jest w niebezpieczeństwie mówi mu że musi im pomóc a dopiero potem zaczyna streszczać sytuację, przecież wiedziała ,że za chwilę połączenie się przerwie to po co traciła czas na zbędne formuły, a wcześniej jeszcze wzięła udział w słownej utarczce z jego nową kobietą. Bo tym wszystkim nie mogłem dać więcej jak 6/10 ponieważ po takim reżyserze spodziewałem się czegoś znacznie lepszego, nie mniej jednak film jak najbardziej można obejrzeć bo jest tego warty.

kaczan777

Niebyłoby łatwiej bo ten otwór znajdował się na kilku metrach wysokości. Ci trzej powinni odrazu rozwalić kamery, by niewidziała co się dzieje(zostawić może jedną) i wszystkie linie tel. Czarny charakter-Raoul-co za bezwzględny gość. Według mnie jeden z gorszych filmów Finchera-ale czy to do niego należy mieć pretensje? On tylko nakręcił ten film (według mnie uchwycił wszystko świetnie) dlatego 9/10 za reżyserkę, za film i całą resztę 6/10