Błękitny deszcz

Powder Blue
2009
6,7 7,9 tys. ocen
6,7 10 1 7859
4,0 2 krytyków
Błękitny deszcz
powrót do forum filmu Błękitny deszcz

SPOJLER

ocenił(a) film na 9

Mam pytanie, w jaki sposób przecinają się losy księdza i kelnerki z resztą bohaterów -> bo albo ja przysnąłem na tym filmie albo czegoś nie zauważyłem;/

ocenił(a) film na 7
Ciubas

"Podpinam" się pod to pytanie - ja też "fizycznego" przecinania losów Księdza z z resztą bohaterów nie zauważyłem ... co mnie trochę zaskakuje bo film jest przez to jakby "niedorobiony" ... dwa wątki i zabrakło pieniędzy na zakończenie ?

ocenił(a) film na 9
wanderer77

ksiądz poprosił gościa od pogrzebowego aby go zabił. i więcej powiązań chyba nie było.

ocenił(a) film na 7
Notebook

Fakt, to jedyny moment - DZIĘKI :) Jeszcze raz dokładnie obejrzałem i zostaję z tym wrażeniem, że jakby w trakcie robienia filmu coś "pękło", uległo zmianie, zostało wycięte ...

ocenił(a) film na 9
wanderer77

To moze ja wyjasnie. Jak sie ma sytuacja ksiedza do sytuacji matki dziecka? Oboje mysleli ze przegrali. Ksiadz stracil swoja milosc i chcial umrzec, mloda matka zas sama wychowywala dziecko (w spiaczce, w beznadziejnym stanie) i pracuje jako striptizerka w nocnym klubie. Oboje mysla ze przegrali swoje zycie, ale czy oby napewno? Mimo ze ich zycie nie zmienia sie o 180 st. i mimo smierci chlopczyka film pokazuje ze jednak warto zyc. Zarowno ksiadz jak i Rose odzyskali nadzieje. W skrocie bo juz pozno, ale juz chyba widzisz zwiazek:)?

ocenił(a) film na 9
Notebook

Jeszcze jedno powiązanie: Qwerty potrącił psa Rose

Ciubas

Skoro tego nie czaisz, dlaczego dałeś 9? Stary nie przysypiaj, pij kawę.

KawaBezCukru

haha, to zabawne, bo ty jestes kawabezcukru xD