Mam pytanie, w jaki sposób przecinają się losy księdza i kelnerki z resztą bohaterów -> bo albo ja przysnąłem na tym filmie albo czegoś nie zauważyłem;/
"Podpinam" się pod to pytanie - ja też "fizycznego" przecinania losów Księdza z z resztą bohaterów nie zauważyłem ... co mnie trochę zaskakuje bo film jest przez to jakby "niedorobiony" ... dwa wątki i zabrakło pieniędzy na zakończenie ?
ksiądz poprosił gościa od pogrzebowego aby go zabił. i więcej powiązań chyba nie było.
Fakt, to jedyny moment - DZIĘKI :) Jeszcze raz dokładnie obejrzałem i zostaję z tym wrażeniem, że jakby w trakcie robienia filmu coś "pękło", uległo zmianie, zostało wycięte ...
To moze ja wyjasnie. Jak sie ma sytuacja ksiedza do sytuacji matki dziecka? Oboje mysleli ze przegrali. Ksiadz stracil swoja milosc i chcial umrzec, mloda matka zas sama wychowywala dziecko (w spiaczce, w beznadziejnym stanie) i pracuje jako striptizerka w nocnym klubie. Oboje mysla ze przegrali swoje zycie, ale czy oby napewno? Mimo ze ich zycie nie zmienia sie o 180 st. i mimo smierci chlopczyka film pokazuje ze jednak warto zyc. Zarowno ksiadz jak i Rose odzyskali nadzieje. W skrocie bo juz pozno, ale juz chyba widzisz zwiazek:)?