Film o czarnych murzynach zasiedlających amerykę północną. Świetny film przyrodniczy o życiu afroamerykanów w dużym mieście. Pokazuje dość prawdziwie wszystkie problemy z jakimi borykają się ci ludzie : bieda, brak pracy, niebezpieczne ulice, przemoc w rodzinie, brak edukacji, kryminalna przeszłość. Główny bohater jest dużym chłopcem i mimo że ma dziecko i kobietę jest bardziej przywiązany do matki i beztroskiego trybu życia.boi się dorosłości. Ciekawe jest to że jednym ze stadiów wchodzenia w rolę ojca i męża jest uderzenia w twarz kobiety którą kocha.Dopiero po tym "geście" można prawdziwie dorosnąć.
Film jest naprawdę świetny! Plus mała rola Snoop Dogga :))
W tym temacie rozwinęła się mała dyskusja jednak została wykasowana przez moderację.
Największe emocje budziły te zdania:
"Film o czarnych murzynach zasiedlających amerykę północną. Świetny film przyrodniczy o życiu afroamerykanów w dużym mieście."
Aby uniknąć bezcelowej dyskusji odnośnie tych zdań od razu napiszę że jest to ironia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
No i po co ta ironia,przemawia przez ciebie rasizm kolego ot co.Zresztą przepisałeś tą regułkę,napisałbyś coś lepiej własnymi słowami ale widocznie nie potrafisz się wysłowić,a jak ci się film nie podobał było nie oglądać proste czyż nie.Swoją drogą naprawdę dobra tragikomedja,i ten West coastowy klimacik moc po prostu moc.
"No i po co ta ironia,przemawia przez ciebie rasizm kolego ot co"
i znowu to samo.Już się ustosunkowałem do tej wypowiedzi.
Do tego sam sobie przeczysz w tym zdaniu pisząc o ironii i następnie o rasizmie.albo jedno albo drugie.
"Zresztą przepisałeś tą regułkę,napisałbyś coś lepiej własnymi słowami ale widocznie nie potrafisz się wysłowić"
Jaką regułkę?? możesz mnie oświecić bo takie głupoty powypisywałeś, że brak mi słów.
"jak ci się film nie podobał było nie oglądać proste czyż nie"
dziwne.dałem jasno i wyraźnie 8/10 więc jednoznacznie film uważam za bardzo dobry używając nomenklatury FW. Czy ty masz problemy ze wzrokiem czy z czytaniem ze zrozumieniem?
Ja nie mam żadnych problemów ale może ty masz,po prostu odniosłem wrażenie że ci się nie podoba ten film,potem spostrzegłem ocenę 8/10.Zresztą masz dosyć osobliwy sposób pisania,przepisałeś po prostu czyjąś negatywną opinię(recenzję)o tym filmie.Daruj sobie te złośliwości geniuszu.
"po prostu odniosłem wrażenie że ci się nie podoba ten film,potem spostrzegłem ocenę 8/10."
dziwne bo ocena 8/10 jest w tytule i do tego wytłuszczonym drukiem, więc nie sposób jej nie zauważyć wchodząc w ten temat już na samym początku.
".Zresztą masz dosyć osobliwy sposób pisania,przepisałeś po prostu czyjąś negatywną opinię(recenzję)o tym filmie"
najpierw piszesz że mam osobliwy sposób pisania czyli oryginalnie tworzę tekst na temat filmu, a następnie zarzucasz mi plagiat czyli brak oryginalności.i to wszystko w jednym zdaniu(!) Zgodnie z prawem koniunkcji twoja wypowiedź jest pozbawiona sensu.ale nieważne...
Będziesz gołosłowny i nieprzekonywujący jeśli nie podasz dowodów na to że coś przepisałem . Pierwszy raz się z takim zarzutem spotykam, a napisałem już dość sporo komentarzy o filmach.
Film bardzo dobry, z oceną 8/10 zgadzam się w zupełności , natomiast odnosząc się do słów, np "czarnych czarnych murzynach" to prowokujesz i zwracasz na siebie uwagę. Na pewno są gorszę sposoby, ale czy ten jest dobry, to bym polemizował. Prowokacja to dobry sposób na zainteresowanie... Ale ze smakiem...;)