6,5 17 tys. ocen
6,5 10 1 17003
5,5 12 krytyków
Baczyński
powrót do forum filmu Baczyński
użytkownik usunięty
obsessedxddd

Dałeś ostrzeżenie przed spoilerem, mimo że spoiler znajduje się w nazwie tematu ( który widać ) !!!

Dziękuję za wytknięcie błędu, którego nie spostrzegłam. Sądzę jednak, że dla kogoś, kto orientuje się w temacie Baczyńskiego, nie będzie nowością śmierć ojca.

użytkownik usunięty
obsessedxddd

Też prawda, ale dla niektórych ludzi może to być pierwsze "spotkanie" z Baczyńskim. No nic, film naprawdę dobry a wracając do twojego pytania, to w filmie Baczyński jest na jakiejś łące i nagle zaczyna się muzyka zwiastująca coś niedobrego. Na ekranie, po chwili widzimy pogrzeb jego ojca. Więc w filmie, tak to mniej więcej wygląda. A w każdym razie ja to tak zapamiętałem. Jak było naprawdę, to niestety nie wiem.

Mimo wszystko.. dzięki :)

ocenił(a) film na 10
obsessedxddd

Wydaje mi się że chyba przyszedł list z Warszawy czy coś w tym stylu. Ta scena była dość chaotyczna

ocenił(a) film na 7
obsessedxddd

Niestety nie oglądałem jeszcze filmu ale, Baczyński był na wakacjach. Spędzał je z rodziną (lub przyjaciółmi rodziny). Kiedy Stefania się o tym dowiaduje, wzywa córkę ludzi z którymi Krzysztof jest na wakacjach. Ona pomaga jej przygotować pogrzeb i przekazuje informacje o śmierci ojca Baczyńskiego. Oni poinformowali go o złym stanie zdrowia ojca i że muszą wracać, o samej śmierci dowiedział się w samej taksówce która wiozła go do domu.
Lekko chaotycznie ale mam nadzieje, że chociaż jest zgodne z filmem.

ocenił(a) film na 8
obsessedxddd

na wakacjach. w Tatrach.