4,3 57 tys. ocen
4,3 10 1 56653
3,1 37 krytyków
Bad Boy
powrót do forum filmu Bad Boy

12 % ocen to jedynki. Ta jedyna nieregularność w rozkładzie normalnym przy tym filmie sugeruje masowe dawanie jedynek za twórcę bez obejrzenia filmu. Nieco to żałosne, nie sądzicie?

nano50

bo to jest tak, że Ci pseudokrytycy z filmwebu drą ryje jak jest duzo pozytywnych ocen jakiegos tam sobie innego filmu innego producenta. A w tym przypadku juz nie podnoszą larum jak ich koledzy wstawiaja jedynki mimo ze nie widzieli filmu.

nano50

Ale ten film to gowno i nie zasługuje na więcej. I pisze to w 12 h po wyjściu z kina...

idiomka

Gowno masz zamiast mozgu

nano50

Wybacz ale "żałosna" to jest twoja powierzchowna ocena. Rzadko widuję na portalu wpisy tego typu (odnoszące się stricte do matematyki... szkoda) i aż z ciekawości zajrzałem na profil, a tam w pierwszym zdaniu: "Interesuję się matematyką". Nie wstyd Ci?

To co widzisz na portalu nie jest rozkładem normalnym a surowymi danymi. Dopiero one mogą zostać zinterpretowane i przedstawione jako rozkład prawdopodobieństwa. Na drodze tych obliczeń wartości skrajne są niemal zawsze pomijane a w takim przypadku jak tutaj, tendencja jest jeszcze pewniejsza. Obliczasz specjalny parametr dla każdej oceny i następnie wiesz czy odrzucić pewne dane ponieważ ich "odchylenie" jest anormalne i fałszuje całość. Jest to szczególnie widoczne przy małych próbkach danych. Na dzisiaj (11.04.2020) rozrzut ocen jest bardziej unormowany co potwierdza iż w momencie pisania przez Ciebie komentarza próbka była za mała. Myślę, że jak dobijemy do >30 000 to unormuje się ona w okolicach 3/4 gwiazdek.

Można by na to wszystko machnąć ręką ale twierdzenie iż taka nieregularność jest wynikiem nie obejrzenia filmu jest bzdurą. Tendencyjne twierdzenie, wyssane z palca. Może się okazać iż już przy próbce 0,1 mln osób punkt przegięcia na krzywej dzwonowej "szczyt" wypadłby na 1 gwiazdce i nie byłoby to błędem.

PoppinTom

Opis profilu zamieściłem w wieku 15 lat prawie 9 lat temu. Nie zmieniłem go, bo stanowi dla mnie pewnego rodzaju pamiątkę, a przeważająca większość umieszczonych informacji jest wciąż aktualna. Masz rację. Przepraszam, nie zwróciłem uwagi na małą próbę. Musiałem sprawdzić oceny zawczasu. I tak - wstyd mi. :p