Ciekawie się go oglądało, chociaż wzbudził we mnie smutek. Pokazał jak bezrobocie "upadla" człowieka w pewien sposób, jak rozdziela rodziny, jak frustruje... Film jest sprzed 10 lat, ciekawa jestem jakby teraz taki film wyglądał. Zabrakło mi dalszych losów bohaterów (same napisy to dla mnie za mało), bo jednak na te ich dalsze życie czekałam oglądając ten film, dlatego też ode mnie tylko 5/10.
mnie szczerze mowiac jakos nie obchodza mnie dalsze losy bohaterow.. nie przedstawiono ich oraz ich "swiata" tak by sie jakos bardzo przejac ich przyszloscia.. wlasciwie to ten film bardziej odbieram jak o "zjawisku" emigracji za chlebem niz o osobach.. bo o nich samych prawie nic sie nie dowiaduje.. nic nowego, ciekawego.. i szczerze mowiac nawet ten napis ze znalezli prace jakos.. dla mnie osobiscie byl bez znaczenia.. troche slabo ze podsumowaniem calego dokumentu nie byl wlasnie moment jak znalezli prace i ich "komentarz" do tego ze w koncu sie udalo.. moze zblizal sie termin zaliczen na PWSFTviT i juz nie bylo czasu zeby zrobic jakies lepsze zakonczenie..