Barbarzyńcy

The Barbarians
1987
5,3 736  ocen
5,3 10 1 736
5,8 4 krytyków
Barbarzyńcy
powrót do forum filmu Barbarzyńcy

Kolejny włoski spin-off "Conana", tym razem w wydaniou niesławnego Ruggero Deodato. Film tak zły, że aż... średni... Teoretycznie "Barbarzyńcy" posiadają wszystkie cechy dobrego "złego" filmu - naciągany scenariusz, drewniane aktorstwo , kiepski dubbing, niskich lotów humor... Jednak mimo to jakoś do siebie nie przekonuje - daleko mu do produkcji choćby Bruno Mattei. UWAGA: film może się spodobać tylko jeśli nie bierze się go na poważnie. Oglądanie z innym nastawieniem jest totalnym nieporozumieniem.

ocenił(a) film na 8

na tamte czasy film był rewelacyjny ,nie ma co patrzeć z perspektywy czasów obecnych

użytkownik usunięty
b3lial

Jak na tamte czasy to był film bardzo słaby, czego nie kryje nawet reżyser.

ocenił(a) film na 8

chodzi mi o realia naszego kraju :)
jak dla mnie w czasie gdy to ogladałem ( byłem w podstawówce ) bardzo mi sie podobał :) , kuzyni sprzedawali na rynku toto na vhs i duzo tego szło :)

użytkownik usunięty
b3lial

No chyba, że tak :)
Rozumiem, co masz na myśli - na początku lat 90-tych "Gor" wydawał mi się fantasy absolutnym. Z "Barbarzyńcami" po raz pierwszy zetknąłem się nieco później, więc sentymentu nie żywię. No... może do reżysera, ale to inna historia.
Pzdr.

ocenił(a) film na 8

początki "rynku video" w Polsce :) kasetrzy przegrywane setki razy i zamiast obrazu to śnieżny patrol :) ale kase ludzie zarabiali