Batman: Maska Batmana

Batman: Mask of the Phantasm
1993
7,4 8,1 tys. ocen
7,4 10 1 8091
7,8 12 krytyków
Batman: Maska Batmana
powrót do forum filmu Batman: Maska Batmana

chyba nie skumałem zakończenia... Andrea przeżyła czy nie? skąd się wzięła na tamtym statku na końcu filmu?

ocenił(a) film na 10
Koxinga

Andrea Przeżyła. Jeszcze przecież zostawiła w jaskini naszyjnik dla Bruce'a. Mnie bardziej ciekawi czy Joker przeżył. :(

ocenił(a) film na 10
rusekolsztyn

pociesze cię:) jeśli Joker nawet umarl to z uśmiechem:D

ocenił(a) film na 10
jestemtwoimojcem

na pewno przeżył, ehh teraz czekać na dalsze filmy, po masce batmana under the red hood to następna gneialna animacja, teraz wyjdzie jeszcze year one xD mogli by wydać animację o arkham asylum, zabójczym żarcie albo knightfall xD

użytkownik usunięty
scottpilgrim

Ja myślę, że jednak go zabiła. Nie miała żadnego powodu, żeby go oszczędzić, zemsta była dla niej nawet ważniejsza niż miłość.

ocenił(a) film na 10

Teraz po tych kilku latach już znam odpowiedź - Joker przeżył, ponieważ akcja filmu ma miejsce między 65 a 66 odcinkiem Batmana TAS, a przecież w końcowych odcinkach serii Joker się jeszcze pojawiał np. w odcinkach Harleyquinade oraz oraz The Trial.

użytkownik usunięty
rusekolsztyn

Nie wiem, czy można wiązać serial z tym filmem. Nie jestem znawcą, ale jak dla mnie wygląda on na osobne dzieło z zamkniętą fabułą. No i byłoby bardzo nielogiczne, gdyby Andrea pozabijała tych wszystkich gangsterów a Jokera, głównego sprawcę swojej tragedii, bez powodu wypuściła.

ocenił(a) film na 10

Joker mógł uciec - przecież znał dobrze teren lunaparku, więc gdy wszystko zaczęło się walić, zniknął w chmurach dymu i dał nogę jednym z podziemnych kanałów.
Po za tym Joker pojawia się jeszcze w The New Batman Adventures oraz w filmie w którym nowym Batmanem jest Terry McGuiness i o ile pamiętam w tym filmie Bruce Wayne opowiada o swojej ostatniej walce z odwiecznym wrogiem podczas, której zostaje zabity przez robina - strzałem w brzuch. Poniżej link z fragmentem tego filmu.
http://www.youtube.com/watch?v=WB3fvHEjuTE&feature=related