PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129780
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Przecież to będzie papka! Film dla odmóżdżonych , tępych , amerykańskich niedorozwojów dla których zapasy w błocie i debilny Wrestling to niemal że sporty narodowe!!! Czy my Polacy , Europejczycy musimy czerpać radochę , wzorce i niezdrową podnietę z płytkich , szmirowatych historyjek? Ten film to GÓWNO! I tak powinien być postrzegany. Gówno które amerykańskie wytwórnie filmowe pakują do pustych łbów swoich rodaków, by jeszcze bardziej je zamulić byle czym , błotem i ściekiem wszechobecnej popkultury. A my ściągamy to od nich , płacąc za to ogromne pieniądze.....Wszystkie te komiksowe produkcje typu Awengers, iron man czy inny pająk powinny być puszczane jako badziewie i filmowe pasztety na stacjach typu TV4 , Puls i inne Tele5. Na stacjach słynących z puszczania kloaki....Wierzyć się nie chce. .......I pewnie ta kupa gówna będzie miała na Filmweb notę powyżej 7 .....O rety , rety ....staczamy się w otchłań bzdury i lobotomii...

Jaberwoocky1

Filmy komiksowe to filmy dla fanów komiksós. Ty do nich nie należysz więc po co je oglądasz? Tobie w kinie superbohaterskim na pewno spodobają ci się:
-Doctor Strange
-Suicide Squad
-Daredevil(serial)

LordVader345

Do vadera--- nie masz racji. Lubię komiksy , kiedyś w nieco zamierzchłych czasach miałem dość sporą ich kolekcję. Ale tutaj mamy do czynienia z filmami które powstały na tej bazie , i te arcydziełami nie są. Jeśli czytam opis jakiegoś jełopa na Filmweb , oburzonego tym że Robert Downey jr.nie dostał "" nawet "" nominacji do Oscara za Iron Mana , a komiksowa produkcja ma 7,5 pkt.w skali ocen Filmweb ---to wybacz ale zwoje mi się gotują. A takich opisów jest do cholery...

Jaberwoocky1

Ok.

Ja takich opisów nie robię powiem Ci

użytkownik usunięty
Jaberwoocky1

Komiksy potrafią być bardziej dojrzałe, niż większość pisanych dzisiaj książek;)

ocenił(a) film na 8
Jaberwoocky1

Jesteś pewnie z tych pseudopatriotów co czekają teraz na Smoleńsk?

The_Joker_Mr_J

A po ch......wyjeżdżasz z polityką pajacu? Nawet jeśli uważam Platformę za bandytów i morderców to po pierwsze----gówno cię to obchodzi , po drugie ---nie czekam na ""Smoleńsk """ bo to nie jest temat do gównianych wizji jakiegoś reżysera ( jak np.Wajda i jego Bolek beznadziejny ) , i po trzecie Filmweb to forum filmowe a nie pi....dolony TVN lub POlsrak z bandyckimi komentarzami sprzedawczyków i Judaszy. Jednym słowem s..........dalaj.

ocenił(a) film na 8
Jaberwoocky1

Nie wyjeżdżam z polityką "Przecież to będzie papka! Film dla odmóżdżonych , tępych , amerykańskich niedorozwojów dla których zapasy w błocie i debilny Wrestling to niemal że sporty narodowe!!! Czy my Polacy , Europejczycy musimy czerpać radochę , wzorce i niezdrową podnietę z płytkich , szmirowatych historyjek?" po prostu brzmisz jak typowy Polaczek. Co po twojej wypowiedzi jeszcze bardziej się umacnia. A film oceniałam na 10, bo film zaspokoił moje oczekiwania względem niego. "jesteś sztandarowym przykładem bezmózga ze śmietnikiem pod deklem." świetna metafora. Z pewnością jesteś profesorem na Uniwersytecie Jagiellońskim

użytkownik usunięty
The_Joker_Mr_J

To jeden z tych pseudo intelektualistów, który ogląda tylko trudne, niszowe dramaty ze wschodniej Europy.

The_Joker_Mr_J

Jeszcze jedno --oceniłeś to gówno na 10 pkt? To właśnie jesteś sztandarowym przykładem bezmózga ze śmietnikiem pod deklem.