PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129780
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Przez 2 godziny i 30 minut filmu nie dzieje się absolutnie nic. Niestety, czasu nie można cofnąć, a mógłbym spożytkować go na pewno lepiej. Chociażby idąc na spacer. (lub spać)

jajamiomate1

Więc najprawdopodobniej pomyliłeś sale i poszedłeś na inny film :/

jajamiomate1

no tragedia ten film.. w zasadzie w każdym aspekcie i punkcie..

ocenił(a) film na 7
jajamiomate1

Po co idziesz do kina na filmy które nie są w Twoim guście?

ocenił(a) film na 3
Himiteshu

Skąd wniosek że film nie jest w moim guście?

ocenił(a) film na 7
jajamiomate1

Jakbys lubił superbohaterów to jednak byś dał więcej

ocenił(a) film na 4
Himiteshu

No tak. Słyszałem już teksty, że niższe oceny dają tylko fanboye Marvela, ale to już nowość. Teraz już każdy, któremu mniej podobał się film, nie lubi superbohaterów. Ciekawe rozszerzenie dyskredytowania opinii, które nie odpowiadają co niektórym ;)

ocenił(a) film na 7
Dassanar

Fakt, jest dużo niespójności w tym filmie, poszatkowana fabuła i słabsze postacie ALE mamy bardzo dobrze pokazany konflikt Batmana i Supermana, świetną Wonder Woman i według mnie najlepszego Bruce'a Wayna i Batmana na dużym ekranie plus walka końcowa to świetne pokazanie początku Ligi Sprawiedliwych

ocenił(a) film na 4
Himiteshu

W zasadzie zgadzam się z Tobą w punktach związanych z WW i Batmanem, z konfliktem już nie bardzo. Ale to nieważne, bardziej chodzi mi o Twoje dopasowanie swojego gustu do gustu każdego fana superbohaterów - a przynajmniej tak można to zrozumieć.

ocenił(a) film na 3
Himiteshu

Nie rozumiem twojego toku rozumowania. Moja ocena dotyczy konkretnego filmu, nie sympatii do superbohaterów. Gdybym nie lubił tego typu filmów, nie poszedłbym do kina. Moją i tak wysoką ocenę wystawiłem ze względu na pierwsze sceny, które zapowiadały naprawdę dobry film i rolę Bena Afflecka, który bardzo fajnie wykreował rolę batmana, całkiem innego niż w trylogii Nolana. Reszta filmu była co najwyżej słaba, wliczając w to nieudolnego antagoniste.

ocenił(a) film na 7
jajamiomate1

To był najgorszy Lex Luthor jakiego widziałem

użytkownik usunięty
jajamiomate1

Właściwie mam inne zdanie - ten film to tak naprawdę z 5 filmów ściśniętych i sklejonych taśmą klejącą bez bohaterów i jakiegokolwiek celu (pierwsza połowa BvS to przeskakiwanie z wątku do wątku jak w jakiejś telenoweli a druga to najdłuższy zwiastun do Ligi Sprawiedliwych EVER)