PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129780
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Jak ja się cieszę że nie oglądałem tego syfu w kinie i nie wydałem na to pieniędzy. Wolałbym sobie gardło podciąć tępą żyletką niż obejrzeć jeszcze raz to ścierwo tfu

ocenił(a) film na 7
kubencjusz118

Jakieś argumenty?

Himiteshu

Po pierwsze to wszyscy zagrali w tym filmie jakby z wielkim bólem dupy chociażby Affleck choć pasował w miarę do swojej postaci czy Eisenberg ale o nim wolę już w ogóle się nie wypowiadać. Po drugie Snyder nie rozumie swoich postaci np. Superman jest w tym filmie traktowany jak Bóg i nie dość że wyglądało to komicznie to po prostu źle. Po trzecie i dla mnie było to największe rozczarowanie bo na początku wiedziałem tylko że będzie wielka bitwa Herosów czyli tytułowego Batmana z Supermanem i tego właśnie oczekiwałem i to dostałem ale to co było potem to nie miało kompletnego sensu, tytułowi bohaterzy połączyli siły żeby zniszczyć jakiegoś potwora. W takim razie po co powstał ten film? Bo ja nie mam pojęcia. Po czwarte wejście Wonder Woman i Flasha i od razu poleciały pytania ale po co, jak, kiedy i wgl wtf. No i to było strasznie nudne i męczące widowisko, można by było wyciąć pierwsze półtorej godziny filmu i byłoby lepiej. Jednym słowem scenariusz to głupie i pełne abstrakcji gówno. Oczywiście było kilka fajnych scen ale w porównaniu do tego co stworzył Nolan i do tego co obiecywali, zawód, rozczarowanie i wielkie nieporozumienie.

ocenił(a) film na 7
kubencjusz118

Faktycznie, powinni trzymać się scenariusza Powrotu Mrocznego Rycerza, za dużo kombinowania i wpychania na siłę. Widać że DC pozazdrościło Marvelowi popularności