PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129780
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Może ktoś wyjaśnić dlaczego oni w ogóle walczą? Capitan z Ironmanem walczą w jakiejś sprawie i jest to jasno wyjaśnione, a tu Superman przybył do Gotham i jak dzieciak wyzwał na pojedynek Batmana? Bezsensu

RadoslawKamil

Ponieważ Superman zabił ludzi w Metropolis a tam bylo tysiące pracowników i przyjaciół Batmana. I Bat chce ich pomścić

I proszę już bez takich tematów, bo mam dość...

LordVader345

Ja też o to proszę ... czytać forum ludzie ....

wort801

Ja widzę ich prawie codziennie. Czy oni to zrozumieją?

LordVader345

Nie chce im się czytać forum jutro pewnie będzie ten sam temat ehh.

wort801

Nie chce się przeglądać prawie 500 wpisów:)

RadoslawKamil

A innym odpowiadać na ich pytania :) i koło się zamyka :)

wort801

Ktoś odpowiedział. Tylko Superman zniszczył Metropolis przypadkiem w walce z przeciwnikiem, to jak winić Batmana za zniszczenia w Gotham. Oboje są siebie warci.

ocenił(a) film na 7
RadoslawKamil

No tak oboje są zaje biści

ocenił(a) film na 7
RadoslawKamil

Wystarczy przeczytac jeden komiks - Powrót Morcznego Rycerza

ocenił(a) film na 7
wort801

Albo chociażby jeden komiks... tylko jeden

Himiteshu

Akurat ten jeden jest napisany przez F.Millera i on Supermana zmienił w piz..

LordVader345

Film nadal bez sensu:) Ale dzięki.

RadoslawKamil

Film będzie miał sens .... tak samo jak liga sprawiedliwych potem ...:)

wort801

Przynajmniej od razu wiadomo, że nikt nie wygra a na koniec będzie happy end.

ocenił(a) film na 7
RadoslawKamil

Tego nikt nie wie

RadoslawKamil

Bez sensu? Zobacz zwiastun.

jacob_filmweb

Widziałem. I tak nikomu się nic nie stanie, bo oboje muszą przeżyć do następnego filmu:)

użytkownik usunięty
RadoslawKamil

Cóż, akurat z tym masz rację. Z drugiej strony to pierwsze spotkanie Batmana i Supermana na wielkim ekranie. Trzeba też wprowadzić inne postacie i utworzyć podwaliny pod Justice League. Cały konflikt może jest zrobiony trochę na siłę, ale można uwierzyć w motywacje Wayne'a. Jest wściekły i zmęczony życiem, to nieco bardziej szalona wersja Batmana. Cały ten gniew będzie podjudzał Lex Luthor i tak dojdzie do starcia. Osobiście najbardziej ciekawi mnie w tym filmie Wonder Woman. Reszta to taka wisienka na torcie.

ocenił(a) film na 7
RadoslawKamil

Tak jak w kazdym filmie Marvela

ocenił(a) film na 7
RadoslawKamil

Jakieś argumenty młody?

ocenił(a) film na 7
RadoslawKamil

Jak dzieciak? On rozwala pół miasta i może zniszczyc całą ludzkosc, uważasz ze Bruce nie ma powodów zeby się martwić?

użytkownik usunięty
RadoslawKamil

Aaa, zapomniałem jeszcze napisać o jednym. Nie sugeruj się opisem fabuły na Filmwebie, nie ma nic wspólnego z historią przedstawioną w filmie. To nie Superman sprowokuje ten konflikt, tylko Batman w wyniku niszczycielskich działań Supermana.

Po batmanie bym się spodziewał. Ma w końcu wizję sprawiedliwości i poczucie obowiązku co napędzało by idiotyczne zachowanie jak wyzwanie niezniszczalnego człowieka, chyba, że znajdzie kryptonit :)

użytkownik usunięty
RadoslawKamil

Znajdzie, potwierdził to Zack Snyder. Z drugiej strony ten sam reżyser mówił kiedyś na panelu, że Batman nie ma szans w starciu z Supermanem. Ciekawe czy dalej będzie się tego trzymał, bo mówił o tym jeszcze przed produkcją "Batman v Superman". Mi coś się zdaje, że walka nie zdąży się dobrze rozkręcić, a przyjdzie Wonder Woman i położy całe to towarzystwo. :)