PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129784
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

źródło: http://www.batcave.com.pl/2013/08/nazwisko-nowego-batmana-poznamy-za-30-dni/

hr_dooku

oby tak było poza tym liczę że nie zrobią przy tym błędu przy wyporze aktora na batmana oby im sie udało

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

no oby ;) na tą chwilę zadowoliłbym się oficjalną listą aktorów zaproszonych na casting

ocenił(a) film na 6
Venom_p23

Taka lista miała by pewnie ze sto nazwisk :P Zresztą raczej znalazły by się na niej nazwiska, które już na tym forum padały wielokrotnie, więc sam możesz ją sobie ułożyć - "stali" aktorzy Warner Bros, aktorzy którzy grali u Snydera; aktorzy, którzy kandydowali już do roli Batmana u Nolana/ Supermana u Snydera. Jakbyś to ładnie poskładał wyszła by Ci może lista 40-50 osób w przedziale wiekowym 30-50, w której na pewno znalazłby się nowy Batman :D

ocenił(a) film na 8
zombie001

napisałem "oficjalna lista zaproszonych na casting".

Chodziło mi o aktorów zaproszonych na casting do roli Batmana teraz w kontynuacji MoS. Nie wierzę, żeby studio przesłuchiwało 50 kandydatów. Jestem pewien, że WB i Snyder mają maksymalnie 10-15 aktorów którym się przyglądają i których chcieliby przesłuchać.

ocenił(a) film na 6
Venom_p23

Z tego co się orientuje to na takie wstępne przesłuchania przychodzi bardzo duża liczba aktorów, z których następnie odbywa się stopniowa selekcja. Tak więc 50 kandydatów jest bardzo realną liczbą. 10/15 kandydatów to już praktycznie ostatni etap castingów - najlepsi z najlepszych. Gdyby było tak jak piszesz to Cavill nigdy by nie dostał roli Supermana - nie był na tyle sławny i znany aby studio się nim interesowało, już nie wspominając o przyglądaniu się mu . Jeśli na wstępne przesłuchanie przyjdzie 100 osób to wszyscy dostaną szanse się wykazać. Oczywiście dzięki odpowiednim znajomościom jakiś znany aktor może się z łatwością wbić do tej finałowej 10, ba może nawet dostać angaż, ale to już inna historia...

ps. o oficjalnych listach przed wyjawieniem nazwiska możesz pomarzyć :P nigdy takich nie ma... dopiero po obsadzeniu roli, czasami ale nie zawsze, pojawiają się informacje kto był w ścisłej czołówce kandydatów.

ocenił(a) film na 8
zombie001

hmm.. szczerze wątpię czy do tak popularnej roli, w tak popularnym filmie studio prowadzi otwarty casting. Nie wiem jak to było z Cavillem, ale myślę, że Snyder i WB właśnie się nim interesowali i to oni go zapraszali na przesłuchania. Wyobrażasz sobie, że gdyby to były całkiem otwarte castingi to stawiłby się na nich każdy aktor, który zatrudnia dobrego agenta. Liczba chętnych nie byłaby liczona w setkach a tysiącach. Stąd uważam, że Snyder i ekpia zastanawiają się kogo potrzebują i to oni roześlą zaproszenia do ograniczonej grupki szczęśliwców. Z informacji, które wyciekły Scott Adkins ponoć się sypnął, że dostał zaproszenie na casting. Zaproszenie. Czyli nie tak, że mógł wbić się z ulicy.

Może ktoś lepiej zorientowany może się wypowiedzieć jak to wygląda? Ja stawiam, że Snyder i reszta wypatrzyli sobie Cavilla już wcześniej, zaprosili go na casting i po pozytywnym przesłuchaniu dostał rolę. Mogę się mylić, ale szczerze nie wydaje mi się, żeby studio miało czas i ochotę przesłuchiwać 50 kandydatów.

ps. Tu się zgadzam w całej rozciągłości. Nawet, cholera nie pomyślałem zanim to napisałem. Przecież rzeczywiście nigdy nie ma czegoś takiego :) Tak jak piszesz, czasami w ramach ciekawostki podaje się kto brał udział w castingu ;) Mój błąd.

ocenił(a) film na 6
hr_dooku

Na pewno kiedy zostanie ogłoszone, kto zostanie nowym człowiekiem-nietoperzem, wiele osób będzie zawiedzionych, ze ich kandydat nie został wybrany. Ja już pogodziłem się z faktem, że Jim Caviezel raczej nie będzie tym szczęśliwcem. Kto będzie, to będzie. Byle by nie żaden Zac Efron, Robert Pattinson lub inne homo… niewiadomo. Martwi mnie jedynie (a raczej wnerwia) , że nadal nie widać na horyzoncie filmu z Flashem, Wonder Woman, Aquamanem lub rebootu Green Lantern.

ocenił(a) film na 8
ash_williams85

Ja mam podobne odczucia. Jestem już lekko zmęczony spekulacjami, dlatego chciałbym poznać nazwisko nowego Mrocznego Rycerza i mieć ten etap za sobą ;) 30 dni. Czekamy w takim razie.