PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129784
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Jestem po seansie (w Norwegii 23.03 była premiera). Spoilerów brak, spokojnie można czytać;) Film ambitnym dziełem nie jest. Szkoda bo aktorzy dali radę, efekty dały radę, no może za wyjątkiem słabego CGI, fajne zdjęcia, rewelacyjne sceny walki i dużo bym znalazł zalet, ale rozumiem krytykę z jaka film się spotyka. Troszkę za dużo wcisnęli do tego filmu. Śmiało można było kilka wątków usunąć. Sporo nawiązań do filmów, które jeszcze nie powstały. Dla kogoś kto nie specjalnie zna komiksy justice leauge, film będzie… Nazwijmy go „dziwny” i niezrozumiały.

Batman? REWELACJA! Jako fan batmana muszę powiedzieć ze lepszego nie widziałem. Bardzo lubię brutalna wersje batmana, ale nawet ja się momentami dziwiłem (na plus).

Podsumowując: film warto zobaczyć bo bardzo dużo fajnych scen, zwłaszcza z batmanem, ale żeby w pełni docenić ten film, musimy poczekać na justice leauge part 1. Podobał mi się dużo bardziej niż filmy marvela. Mogło być dużo dużo lepiej, ale nie jest zle.

sloniu_r

Obawiałem się tego od początku, że za dużo wcisną do tego filmu, chcą wszystko nadrobić jednym BvS a tak się nie da. Niemniej jednak czekam na ten film bardzo, jestem przekonany że wgniecie mnie w fotel.

ocenił(a) film na 8
sloniu_r

Według mnie film świetny, dostałam to na co czekałam. Już na starcie wiedziałam że będzie dużo rzeczy wciśniętych, w końcu to tak naprawdę pierwszy film który wprowadza do nowego uniwersum.

ocenił(a) film na 3
sloniu_r

"efekty dały radę, no może za wyjątkiem słabego CGI"-moze się mylę ale czy jedno nie przeczy drugiemu?

aronn

Nie wszystkie efekty są tworzone technika CGI

ocenił(a) film na 3
sloniu_r

no tak.

sloniu_r

A jak z muzyką ? Jakiś wpadający w ucho motyw jest ?

ocenił(a) film na 5
Joecrou

Muzyka wg mnie i znajomych jest tragiczna. A moze nie tyle tragiczna co kompletnie nie pasujaca do tego filmu :D Co chwila mialem wrazenie jakby ktos na organach pseudo-gotyckie rytmy przygrywal :D

ocenił(a) film na 5
Joecrou

A najlepiej sam przesluchaj: https://www.youtube.com/watch?v=x3_B6xDwUt0

ocenił(a) film na 5
sloniu_r

Ja osobiscie jestem fanem komiksow, filmow superhero, jak i samego Batmana... i sie tym filmem rozczarowalem.