PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129784
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Volcana,Parasite, Metallo,Lex Luthor, Livewire Luminusw na tych liczę że będą w kolejnych
częściach ,:)

wort801

A Doomsday????

ocenił(a) film na 6
bane4

Doomsday to żaden wróg - przerośnięta małpa, posiadająca zerową inteliegncję, której jedynym celem jest sianie zniszczenia i chaosu. Ta postać jako główne nemezis nie ma żadnego potencjału. Można ją jedynie wykorzystać jako "broń biologicza" użyta przeciwko Supermanowi przez np. Luthora, tylko tyle, nic więcej.

ocenił(a) film na 7
zombie001

Moga z Doomsdaya zrobic inteligentną małpe w czym problem ? :D

zombie001

według mnie doomsday jest najsilniejszym przeciwnikiem bo to on OFICJALNIE ZABIŁ SUPERMANA

bane4

doomsday wolałbym go w lidze zobaczyć

wort801

Ja licze na Lexa (w super zbroi i wogule), Brainiaca, Metallo, i Apokalipsa.

NightBat

Apokalipsa. był taki w dc ??? myślałem że tylko w marvelu

wort801

Zarządzał Światem Wojny. Potrafił strzelać promieniami gamma. Możesz go zobaczyć w Superman/Batman: Apocalips

wort801

Umiał też inne rzeczy

NightBat

chyba chodziło ci o postac Darkseida a nie o Apokalipsa on był z x-menów :)

wort801

Chyba miał na myśli to, że ta planeta Darkseida nazywała się Apocalypse. Domyślam się, że zapewne oglądał ten film, 'Superman/Batman: Apocalips", ale z polskim tłumaczeniem, gdzie być może nazwano go imieniem jego własnej planety. Nie wiem, ja tylko zgaduję, ale po naszym tłumaczeniu wszystkiego się można spodziewać. Dla przykładu, w jednym polskim odcinku "Ligi Sprawiedliwych" nazwano Darkseida... Zmierzchonem. A w "Superman TAS" w polskiej wersji "Canal +"... Ciemnym Typem. Zostawię to bez komentarza.

Ketosz

aha ok dzięki z tym możesz mieć z tym racje w Polsce wszystko możliwe

Ketosz

Tak masz racje, wczoraj obejrzałem w wersji oryginalnej i nazywali go Darkseid

ocenił(a) film na 7
wort801

Luthor w zestawieniu z Metallo a w 2 częsci Brainiac i Doomsday. Parasite jest za słabym przeciwnikiem na tego Supermana.