PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=626318}

Batman

The Batman
2022
7,4 126 tys. ocen
7,4 10 1 125671
7,3 86 krytyków
Batman
powrót do forum filmu Batman
Maciek1357

pewnie powstanie ake wszystko zależy od sukcesu nowego batmana

Maciek1357

Nie no błagam...:/ Powinni kontynuować serię a nie zaczynać od nowa! Mam nadzieję że to tylko plotka:/

Velkan_2

Bale już chyba nie chce grać więcej Batmana.

ocenił(a) film na 7
sawickiradoslaw

Już jakiś czas temu stwierdzili że są plany kolejnego Batmana po Nolanowej trylogii i że to będzie zupełnie nowa historia. Aczkolwiek chyba nic oficjalnie nie zostało jeszcze zapowiedziane więc póki co można potraktować to jako plotkę.

HuntMocy

A co mają to kontynuować, aż ktoś spieprzy tą serię

Niech zrobią nowy, tajemniczy film, tak jak zrobili z grą arkham asylum i city, tam mamy batmana po wszystkich przygodach, z różnymi przeciwnikami i mogą robić coś nowego i zaskakującego i nie krępuje ich urealniony świat przedstawiony.

ocenił(a) film na 7
magneto_

Też bym tak to widział, co się biorą za nową serię filmów to zaczynają od zera pokazując początek działalności Batmana i dodają po kolei przeciwników. Byłoby dobrze jakby kolejny film rozgrywał się już wiele lat później + ewentualnie jakieś flashbacki z najważniejszych wydarzeń. Można by sięgnąć po komiksy takie Powrót Mrocznego Rycerza czy Azyl Arkham: Poważny dom na poważnej ziemi (na tym ostatnim odrobinę bazowali twórcy gry Arkham Asylum) albo stworzyć całkiem nową historię. Na pewno byłoby to ciekawsze niż zaczynać znowu od początku.

HuntMocy

Ja marzę o filmie dziejącym się w arkham asylum, klimat wariatkowa, skradanie się, właśnie jak komiks, który jest moim ulubionym.

użytkownik usunięty
magneto_

Byle aby to nie był reboot ale bardzo luźny sequel w podobnym klimacie.

ja bym chcial zobaczyc Riddlera na styl zabojcy z filmu siedem, rowniez nie pogardzil bym Killer Crokiem

użytkownik usunięty
anapka

Killer Crock trochę ryzykowny, poza tym po Nolanie kolejne ekranziacje pewnie też postawią na realizm.

sawickiradoslaw

Z tego co czytałam, to bardziej Nolan się wzbrania przed ewentualnym powrotem do Batmana po The Dark Knight Rises... Bale powiedział, że jeśli Nolan chciałby nakręcić jeszcze jeden film, to on w to wchodzi. Właściwie, to Bale starał się o rolę Batmana (w Batman Begins) na wszelkie możliwe sposoby tuż po tym jak ogłoszono, że to właśnie Nolan będzie reżyserem.

użytkownik usunięty
Finding_Neverland

http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=62224&u tm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_25043

Tutaj żona Nolana wyjaśnia, że trylogia to jak przedłużenie zwykłego filmu - z początkiem, środkiem i zakończeniem. Chris nie chciałby robić następnego filmu, bo to już byłoby podzielenie serii na epizody i po prostu powtórka z rozrywki ale z innymi złoczyńcami. To nie byłoby już tak ekscytujące.

Na 100% zrobią reboot Batmana, którego dostosują do uniwersum Ligi Sprawiedliwych. I nie wiem czemu narzekacie, że 'od nowa', chcielibyście by kreacja Nolanowska dołączyła do świata, gdzie jest latająca amazonka, koleś z zielonym pierścieniem mocy, koleś w niebieskich rajtuzach?

ocenił(a) film na 9
sawickiradoslaw

To Nolan nie chce kręcić kolejnego B-Mana

ocenił(a) film na 5
Maciek1357

No właśnie po kiego wacka ktoś zakłada ten film na Fb jak niewiadome czy coś będzie...a jakieś dowody??

Kai1989

i niby że Aronofsky :D

brainwash216

mi się wydaje że przez następne 10 lat nie ujrzymy Batmana na dużym ekranie...

Maciek1357

wydaje mi sie więcej niż pewne . furtka pod koniec TDKR otwarta, pieniążki sie zgadzają więc czemu nie ...

Maciek1357

Pewne na 100%. Po sukcesie Avengersów przyszedł czas na Justice League. Green lantern już miał swój film, niedługo powstanie nowy superman, potem właśnie batman (który na milion procent będzie ch*jowy).
przeczytajcie punkt drugi:
http://www.cracked.com/blog/3-things-we-have-to-accept-about-life-after-nolans-b atman/