PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99070}

Battle Royale II: Requiem

Batoru rowaiaru II: Chinkonka
2003
5,0 1,8 tys. ocen
5,0 10 1 1821
3,0 2 krytyków
Battle Royale II: Requiem
powrót do forum filmu Battle Royale II: Requiem

Przyznam się...

ocenił(a) film na 1

...że nie widziałem pierwszej części i nie żałuję raczej bo ta druga część kompletnie do mnie nie trafiła...film jakiś bez przekazu i trochę głupi temat - zabijające się dzieci!...nie wiem dokładnie do kogo jest skierowany ten film do dzieci raczej nie bo jest brutalny a dla doroslych? - raczej tez nie:)...darujcie dobie ten projekt!...

użytkownik usunięty
ly_y

Tak myślę
mimo iż to dziwne,przekazem może być choćby ukazana przyjaźń,miłość i braterstwo,w jakiej formie to jest ukazane,to już zupełnie inna sprawa

W tej formie jest to ukazane żałośnie, szczególnie jeśli porównasz z częścią pierwszą (to jest godna polecenia)

W tej formie jest to ukazane żałośnie, szczególnie jeśli porównasz z częścią pierwszą (ta jest godna polecenia)

użytkownik usunięty
ly_y

Radzę dokładnie obejrzeć pierwszą część, i dopiero oceniać drugą. Zrozumiesz czemu dzieci się zabijają. Jest to naprawdę dobry, wzruszający film o przyjażni i zaufaniu.

"dobry, wzruszający film o przyjażni i zaufaniu" - w odniesieniu do "jedynki" - tak, ale do "dwójki"??? Część druga to chora gloryfikacja terroryzmu, jak to się może komuś podobać (no, chyba, że siedzisz teraz z kabelkami i plastikem na t-shirt'cie, Ahmed...) i gra aktorska...
...
...
...
brak mi odpowiednio negatywnego przymiotnika...

ocenił(a) film na 5
ly_y

Jedynka byla naprawde dobra... trzymala w napieciu i nie bylo tu widac walki dzieci - dorosli a raczej system i wyrzutki. Dwojka jest totalnie do dupy. Nudna, glupia i patetyczna... zdecydowanie polecam czesc pierwsza i odradzam czesci drugiej.