PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540909}
5,9 76 tys. ocen
5,9 10 1 75995
4,9 21 krytyków
Battleship: Bitwa o Ziemię
powrót do forum filmu Battleship: Bitwa o Ziemię

Kochani,

Ten film uzmysłowił mi i dzięki niemu teraz wiem, że jeśli kiedykolwiek zaatakują nas kosmici i będą wobec nas żywiły niecne zamiary, to Stany Zjednoczone Ameryki uratują nas.
Kraj, który dzięki tak wspaniałej, niepokonanej, heroicznej armii, oraz technologi jak i brutalnej sile jaką zapewnia mu największy na świecie "park maszynowy", nie potrafił poradzić sobie z "garstką" Talibów, z pewnością poradzi sobie przy pomocy jednego tylko pancernika - od wielu lat w spoczynku - z najeźdzcą, który przebył przez galaktykę kilka tysięcy lat świetlnych i którego technologia pozwala na dokonanie tego tylko w jeden dzień.

Proszę tylko by ktoś, ktokolwiek, uchronił nas przed głupotą tego narodu.

Jednakże, nie bez kozery ten film dostał ode mnie 9. Muszę USA przyznać, jesli chodzi o efekty specjalne, udzwiękowienie filmów i pracę wielu techników od grafiki komputerrowej po prostu nie mają sobie równych.
Kiedy polscy twórcy filmów wyskoczą w końcu z worka z napisem - "film to sztuka" - i wskoczą do basenu z plakietką - "film to zabawa" - i uraczą nas choć w połowie takim fajerwerkiem jakim jest ten film. Przecież talentu i możliwości "Nam" nie brakuje.

Obraz Peter'a Berga jest wtórny i płytki ale jednocześnie to istna mozaika i feria barwnej zabawy dla oczu.
I choćby dlatego warto obejrzeć ten film na dużym ekranie.
Po prostu czysta frajda.

Pozdrawiam.

piotr184

mniej niz 5 zawiera sie w mniej niz 10:)

ocenił(a) film na 7
piotr184

Wczoraj byłem na tym w kinie - zauważyliście z jaką łatwością US Navy manewrowało tymi statkami, najlepszy numer był z zarzuconą kotwicą ;). Nie jeden zestresowany kursant z egzaminu na prawo jazdy chciał by tak manewrować swoją corsą ;)

Marshal3d

jakimi? jesli chodzi o drift to przegieli ale reszta manewrów to normalka!

ocenił(a) film na 7
Syrinx

No proszę cię, przegięli ze wszystkimi manewrami. Te statki na pewno nie są aż tak zwrotne.

Marshal3d

ahhahha nie? klasa burke to jedne z najzwrotniejszych okretow wojennych na swiecie jesli nie najzwrotniejsze !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=mzveUz-WRGQ&feature=related i co zonk?:D

użytkownik usunięty
piotr184

God bless hAmerica! Bracia hAmerykanie nas uratują, nawet przed końcem świata

a któż inny miałby?:) prawdziwe i jednoczesnie smutne !

ocenił(a) film na 6
piotr184

dobrze powiedziane, nie wiem jak amerykanie ktorzy nawet majac najlepsza technologie ktora istnieje na ziemi, nie wyslali czlowieka dalej niz do ksiezyca....przy technologii obcych pozwalajacej na poruszanie miedzygalaktyczne sa prymitywami podobnymi do szympansow przy ludziach.
a wiec pytanie:
czy ludzie nie pokonaliby szympansow nawet nie wiadomo jak zdeterminowanych i licznych oraz zdolnych do poswiecenia...??

dzikudzina

miedzygalaktyczne? jaki ty film ogladalas??? ahhahaha

piotr184

Pod względem montażu i efektów "bez efektów" polecam kino koreańskie, Oldboy, widziałem diabła i wiele innych, filmy cudownie nakręcone i nie tak puste jak USA !