PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655222}
6,3 41 tys. ocen
6,3 10 1 41139
5,6 59 krytyków
Beetlejuice Beetlejuice
powrót do forum filmu Beetlejuice Beetlejuice

Bardzo bałam się kontynuacji, bo pewnych filmów po prostu się nie rusza, zwłaszcza po tylu latach. Nie obejrzałam żadnego zwiastuna zanim udałam się do kina, po prostu poszłam na żywioł i zostałam oszołomiona :D Ok, film był przewidywalny, nawet nie był zaskakujący, bo coś, co miało być tajemnicą, ja od razu wiedziałam, co się okaże. Jednak pomimo to, bawiłam się świetnie. Beetlejuice w ogóle się nie zmienił, a tego najbardziej się obawiałam widząc, jak poprawność polityczna coraz bardziej wtrąca się w kinematografię. Dorosła Lidia nadal ma swoje problemy emocjonalne oraz córkę, która daje jej w kość, a Delia wytyka swojej pasierbicy, że była taka sama, że nie szło się z nią dogadać, gdy sama była nastolatką :D Scena po włosku, to po prostu majstersztyk, a zakończenie niczym incepcja być może daje możliwość nakręcenia trzeciej części ;) Duży plus za cameo na początku filmu, a Dafoe widać było, że się świetnie bawi :) Co do roli Bellucci, to uważam, że nie była całkowicie wykorzystana. Oczywiście polecam ;D