PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72111
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

Myślę że niska ocena tego filmu wynika z tego że po obejrzeniu trailera widzowie zapewne
oczekiwali barwnej, smiesznej historyjki o nastolatkach dla nastolatków. Nic bardziej mylnego.
Film porusza ważny temat(niedojrzałego macierzyństwa) i mimo iż rzeczywiście jest kolorowy i
momentami humorystyczny to w filmie można dostrzec głębszą dramatyczną historię matki
Antosia.
No ale jeśli ktoś szedł z nastawieniem że idzie na komedię to potem nie dziwota że się
zawiódł. Trzeba mieć w sobie trochę empatii i wrażliwości by zobaczyć w tym filmie coś więcej
niż kolorowe stroje i przekleństwa, film niewątpliwie ma głębszą wartość i porusza ważny
temat który wcześniej w polskim kinie chyba nie był poruszany.
Mnie osobiscie ta historia bardzo poruszyła, zresztą lubię filmy traktujące o tematach
społecznych, nawet tych trudnych.
Wedug mnie aktorzy spisali się świetnie(chociaż najgorzej z całej czwórki wypdła Klaudia
Bułka).Magdalena Berus spisała się znakomicie, na pewno objerzę z nią najnowszy film Jacka
Borcucha!

ocenił(a) film na 8

Zgadzam się w 100% Dla mnie wręcz fenomenalne jest to że na początku film utrzymany jest w komediowym klimacie. Zwłaszcza, że to z czego się śmiejesz jest przerażające. Wszystko jest humorystyczne i nagle znajdujemy się na dworcu, w kinie zalega cisza - myślę że nikt nie domyślił się zakończenia.

użytkownik usunięty
artagasamazis

cieszy mnie że nie jestem odosobniona w swojej opinii :)
myślę że niktórzy do tego typu filmów powinni dorosnąć, jak czytam niektóre wypowiedzi tutaj to żal się robi, jak scena śmierci dziecka może wzbudzać śmiech?
moja rada na przyszłość , abyscie nie musieli użalać się że straciliscie pieniądze: wybierajcie się na filmy typu kac wawa a na pewno nie będzieci rozczarowani ;)

Chciałem poznać opinię filmu. Dowiedziałem się jak się skończy. Pozdrawiam i dziękuje :)

ocenił(a) film na 2
Igor32234

Dokładnie. Nastepnym razem polecam użycie słowa "spoiler".

użytkownik usunięty
Aisha_

sorki!
dla wszystkich ktorzy nie zrozumieli filmu i zamyslu rezyserki polecam wywiad z nia! moze spojrzycie na ten film z innej strony
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=57220&sekcja=3
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=57220&sekcja=2