PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72105
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

2/10 ! 

ocenił(a) film na 2

Ehh jak można dać taki badziew do kin ? Może mi się tylko wydaje że to słaby film bo miałem
iść na hobbita a nie na to "coś" w tym filmie nie czuję się kompletnie przemijającego czasu
czułem się tak jakby cały ten film to był 2 może 3 dni. Widziałem już różne filmy ale żeby zrobić
film o nadopiekuńczej matce która zamienia się w "prostytutkę" no a jak by tego było mało to
jeszcze ta dramatyczna scena śmierci dziecka *.* ile ono tam leżało 6-8h ? może się nie znam
ale wydaje mi się ze lepiej było zrobić film o morderczych szafkach prawie same negatywne
emocje ? wiec dlaczego 2/10 a nie 1/10 moją "ocenę" uratowała scena gdy kuba rzuca natalię
o podłogę to była jedyna scena która mnie zainteresowała była prosa szybka i wzbudziła we
mnie więcej emocji niż reszta filmu. Nie polecam, a jak starsze osoby chcą zobaczyć
prawdziwy dramat to niech wejdą do gimnazjum i posłuchają rozmowy uczniów gwarantuje ze
to własnie jest dramat pierwsza klasa a ten film zaliczył bym do "usypiaczy".

ocenił(a) film na 2
SwiatPoSosnowym

Racja, ta scena zdecydowała, że dałem 3 a nie 1, ale ciekawi mnie nagła zmiana postawy Kuby gdy godzi się na sex w ostatniej scenie. Jakoś nie spójne to wszystko w tym filmie i nie chodzi tylko o uczucia Kuby ale i wszystkich bohaterów.

użytkownik usunięty
Kontra_3

Reakcja Kuby była zaprzeczeniem jego dotychczasowych idei/działań. Ponadto odniosłam wrażenie, że pani reżyser tak naprawdę bała się głównego zagadnienia i wplatała wiele wątków pobocznych, które niszczyły sens filmu.
Przez scenę finałową film został bez morału. Tak właśnie!
Jednak taka refleksja mnie naszła... obejrzałam biografie mojej byłej koleżanki...

użytkownik usunięty
Kontra_3

No właśnie. Każdy w tym filmie to idiota i/lub d*wka. Natalia bez komentarza, Kuba niby się wzruszył śmiercią dziecka, ale seks nie zając, matka Natalii idzie do łóżka z jej facetem, matka Kuby pali przy dziecku, ojciec jest statystą, Martyna chodzi z gołą d*pą, ćpa, podobnie jak jej kumpel, sąsiadka widzi, że gówniara została sama z małym dzieckiem, ale nie wzywa opieki społecznej. Jest ktoś w stanie wymienić jedną normalną osobę, która pojawiła się w filie na dłużej niż 2 minuty?

ocenił(a) film na 1

Nie ma tu ani jednego pozytywnego bohatera. Film jest do dupy, przykre.

użytkownik usunięty

Wydaje mi się, iż postacią pozytywną można nazwać osobniczkę odgrywaną przez panią Figurę. Może była troszkę "szalona", ale miała dobre intencje.
Kuba był po prostu niedojrzałym gówniarzem, gdyby nie ostatnia scena, ośmieliłabym się go nazwać "rokującym" chłopcem.

użytkownik usunięty

Dla mnie ta ostatnia scena to coś więcej niż brak dojrzałości. Nie wiem, ile czasu od śmierci Antosia odbywało się widzenie, ale przypuszczam, że niezbyt długo. Tak totalny brak wrażliwości, nieprzejęcie się śmiercią własnego dziecka świadczy o zupełnym wyzbyciu się ze wszystkich uczuć. Natalia to samo. Gdyby ostatnia scena wyglądała inaczej, gdyby pokazali, ze dziewczyna żałuje, że się zmieniła. Może wtedy ten film miałby jakieś przesłanie, tymczasem nie ma żadnego.