PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72107
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

Dylemat

ocenił(a) film na 2

Mam problem przy wystawieniu oceny temu filmowi.
Wykonanie - zdecydowanie nie. Sposób, w jaki został on nakręcony do mnie nie trafia. Zdjęcia,
kostiumy i zachowanie bohaterów - zbyt przerysowane (tak, rozumiem, że taki był zamiar, no ale
można to było zrobić inaczej). Gra aktorska na bardzo niskim poziomie, jak na mój gust. Magda
Berus była strasznie denerwująca i, żeby nie było żadnych wątpliwości, jej GRA, a nie
zachowanie bohaterki, była irytująca. Całe to "młode" pokolenie było dla mnie nie do
zniesienia. Po prostu... Uch. No nie.
Jednak przemawia do mnie cała ideologia filmu. Spodziewałam się czegoś innego, płytszego i
mniej skomplikowanego. Pomysł jest rzeczywiście świetny, przedstawia problem, z którym się
coraz częściej spotykam ja, osobiście. I nie mówię tu o samym "robieniu sobie dziecka, bo to
modne", ale o głupocie młodzieży i braku myślenia o konsekwencjach swoich czynów. Za to
naprawdę ogromny plus. No ale cała reszta niestety do kitu.
Jednak chyba pozostanę przy 5/10, ze względu na problematykę filmu.

felices

Przynajmniej coś koleżanka konkretnie napisała w odróżnieniu od innych komentarzy. Chyba poczekam na DVD, w takim razie

Loco_Mario_PL

Czekam na film, mam ochotę skonfrontować go z rzeczywistością. Mimo tego już wiem, o czym tu mowa - mam okazję studiować z osobami o dwa lata ode mnie młodszymi i widzę tę przepaść nie tyle intelektualną, co moralną i martwię się o przyszłe pokolenia, bo tok myślenia zmienia się diametralnie i, niestety, jeśli nie posiadamy odpowiednich wzorców, to obecny świat nas chłonie jak gąbka wodę.

ocenił(a) film na 2
d3fekt

Dokladnie, zgadzam sie w stu procentach. I niestety nie podoba mi sie to, jak niektorzy to wykorzystuja. Filmy podobne do tego powinny miec znacznie wyzsze ograniczenie wiekowe, ktore powinno byc bardziej surowo przestrzegane.

ocenił(a) film na 2
Loco_Mario_PL

Szkoda tez placic za wypozyczenie dvd, ogladnij w internecie :)

felices

Przykro mówić, ale szkoda mi pieniędzy na bilet wspierający polską kinematografię, która jest na bardzo niskim poziomie, dlatego właśnie próbuję namierzyć film w internecie, ale jakoś nie mogę znaleźć ;)

d3fekt

i prędko nieznajdziesz......

ocenił(a) film na 2
sokol289

jak to? Sama oglądałam go ponownie (tak, najpierw straciłam 17 złotych na bilet do kina) w internecie, na zalukaj. Co prawda, jakość nie powalała, ale była znośna. Może pousuwali - nie wiem. W każdym razie, na pewno gdzieś jest.