PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72105
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

Moim zdaniem ten film trzeba zrozumieć. Teraz może nie "większość" ale jakaś tam część
młodzieży tak się właśnie zachowuje.. nie mówię tutaj o zachodzeniu specialnie w ciąże, ale
pice, palenie, prochy etc. Nawet jak rodzice myślą, że tak nie robią..a prawda może być inna.
Poza tym, film ukazujący z jeden strony dziwną patologię, bo chłopak Natalii przespał się z jej
mamą,.. tak z tego wynika.Głowni bohaterowie a szczególnie Natalia są bardzo nie dojrzali. A
końcówka.. ja ja rozumiem tak, że Natalia traktowała "dziecko" jak dodatek, jak taki przedmiot.
Spowodowała śmierć, Antosia z własnej winy, bo nie miała z kim go zostawić,a musiała iśc do
pracy. Można to porównać, np, do tego " oo nie, zepsuł mi się telefon, kupie sobie nowy". Tak
samo było z nią. Umarło jej dziecko.. i po jakimś czasie znów chciała miec kolejne... Pokazuje
to ta scena w więzieniu. Każdy ma swoje zdanie i opinie, ale mi generalnie się film podobał,
ale jednak coś w nim brakowało. Aha no i denerwowało mnie to, że w tych scenach pojawiało
sie tak na 2 sek. czarne tło. ; /

illusioon

To prawda, narkomania, to teraz plaga... masakra.

illusioon

bardzo szkoda, że podałeś/łaś końcówkę filmu, czytam opinię na temat tego filmu zanim go obejrzę, ale tylko Ty jedyny/na podałeś/łaś treść zakończenia. Wielkie dzięki!

ocenił(a) film na 4
illusioon

Filmu co prawda oglądać nie będę, ale tak z czystej uprzejmości i kultury mogłaś zaznaczyć "Spoiler" przy zakładaniu tematu, po coś ta opcja chyba jest, nie? A teraz ludzie chcieli przeczytać jakąś opinię, czy film warto oglądać, a ty im zdradzasz końcówkę. Brawo!

ocenił(a) film na 1
illusioon

kolejny klakier na filmwebie który naprędce zakłada 6 stycznia konto i daje Baby Blues 10/10 i pisze ze film sie podobał ale coś w nim brakowało,żenada,kim jesteś? z rodziny producentów? Film jest gniotem a teraz tylko napędzacie małolatów by pośzli zapłacić za tą szmirę roku.Smiać mi się chciało jak reżyserka filmu w polskim radiu krytykuje widzów a po chwili sama sobie zaprzecza i przyznaje- cytuje TERAZ JAK JUŻ GO ZROBIŁAM TO WYDAJE MI SIĘ ŻE BYĆ MOŻE ,NIE WIEM MOŻE BYŁAM JAKĄŚ SPIĘTA, ŻE TAK BARDZO CHCIAŁAM ZROBIĆ GO TAK ,WOGÓLE TAK ŻE JUZ NIKOGO NIE SŁUCHAĆ ,TAK BARDZO PO SWOJEMU,JA WSZYSTKO WIEDZIAŁAM TOTALNIE SIĘ NIE BAŁAM,I GO TAK ZROBIŁAM Z ROZPEDU TROSZECZKĘ '' ręce opadają,bełkot jak i ten film więc schowajcie się już i nie róbcie więcej siary,dla zainteresowanych mogę podać link do wywiadu z reżyserką filmu

ocenił(a) film na 3
darecki77

Dzięki Ci za ten komentarz! Film jest straszny, ta wrzucana na siłę "głęboka" symbolika, brak dialogów, fabuła którą da się streścić w dwóch zdaniach. Strasznie drażnią mnie pseudointelektualne komentarze 'to trzeba zrozumieć' film jest prosty jak budowa cepa, jest za to nagrany tak by masy zachwycały się jego głębią i przesłaniem. gniot gniot gniot.

ocenił(a) film na 10
illusioon

dokladnie to trzeba zrozumie, psychike niedojrzalej spragnionej bliskosci i uznania dziewczynki...
wszystko w filmie jest tak jakby ona to opowiedziala na koncu sama komus wg swojejgo niedojrzalego mozgu
rzucala w dziecko klockami i wymagalo wizyty w szpitalu? (nie pokazali ze rzucala dzieckiem o sciany)
wyskoczyly raptem na jedna imprezke? (pojechaly na festiwal pod wroclaw do lubiaza)

ocenił(a) film na 1
illusioon

Przecież ten film zrozumie nawet idiota! Jeśli dla Ciebie ten film zasługuje na ocenę 10 to gratuluję. Dawno nie widziałem już tak banalnego i złego dramatu.