PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72105
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

Genialny film, w piątek planuje się wybrać po raz drugi, tym razem z córką. Rosłaniec po raz kolejny pokazała swój geniusz.

ocenił(a) film na 1
pszemyslaw13

kolejny klakier. Konto zalozone dzisiaj i wychwala film pod niebiosa
to zaczyna sie robic nudne w przypadku tego gownianego filmu

ocenił(a) film na 1
bandzior99

Klakierzy krzyczą,nieważne jak film,liczy się kasa,nagrali gniota i teraz go ratują tymi nędznymi nawoływaniami ,żałosne.Wieje klakiersrwem na kilometry.Jest weekend może jeszcze kogoś złapią na haczyk naiwnym tekstem,,genialny'... ide drugi raz'' .Już mi się nawet śmiać nie chce.10/10 Zapomniał wspomnieć o Oscarze.

ocenił(a) film na 10
bandzior99

Wypraszam sobie, nie jestem żadnym "klakierem". Myślę że ten film jest po prostu za trudny dla młodzieży do oglądania w samotności i nie zrozumiałeś w nim wszystkiego. Bardzo życiowy i prawdziwy film, dobrze przedstawia młodzież w naszym kraju.

ocenił(a) film na 1
pszemyslaw13

Ja z toba nie bede dyskutowal bo jestes klakierem na 100% i twoje zapewnienia sa nic nie warte.

pszemyslaw13

weź jeszcze babcie, ciocie, siostre, kota, kanarka i świnkę morską

ocenił(a) film na 4
bdk1985

Hahahahahahahahahahaha. Kocham Cię.

ocenił(a) film na 10
pszemyslaw13

Główną zaletą tego filmu jest jego prawdziwość. Rosłaniec pokazuje naszą szarą, polską rzeczywistość bez owijania w bawełnę Idealny film na lekcje wychowania w rodzinie, powinien również znaleźć się na półce obok takich klasyków jak "Hej Tereska" i "Galerianki".

pszemyslaw13

Nie oglądałam "Bejbi Blues" - ale filmów pokazujących "naszą szarą, polską rzeczywistość bez owijania w bawełnę" jest całe multum - szczerze mówiąc to mi się polskie filmy kojarzą głównie z tym. A "Galerianki" to klasyk? Chyba sobie pan żartuje.

Gladka

Własnie ten film wreszcie nie jest szary, bury i ponury! Jest "ładny", ciekawy, choć smutny.

ocenił(a) film na 1
pszemyslaw13

sprawdz w slowniku zo oznacza slowo "klasyk" bo to co piszesz jest smieszne. prawdziwosc? hahahahaha ile Roslaniec placi ci za jeden komentarz tutaj?

ocenił(a) film na 6
pszemyslaw13

chyba "Cześć Tereska" :):):) a nie Hej Tereska

pszemyslaw13

taki ten film prawdziwy jak Twoje konto klakierze.

ocenił(a) film na 7
pszemyslaw13

Ja ten film oceniam na dobry, choć końcówka wszystko zepsuła.Ale od początku : jeśli chodzi o aktorów ,myślę ,że chwalenie Magdy Berus jest mocno przesadzone, dziewczyna ma bardzo słabą dykcję, cięzko było ją zrozumieć jak szybciej mówiła, ta dziewczyna ,która grała modelkę też nienajlepiej ,w scenie gdy pokazała pierwszy zegarek do sprzedania trochę się zająknęła, poprawiła ,naprawdę dobrze zagrał Nikodem Rozbicki ,najlepiej z nich wszystkich.Swoją drogą dziewczyny (Berus i ta grająca modelkę ) miały wiele odważnych scen , zdziwiłam się ,w końcu to debiutantki.Sam temat filmu jak dla mnie bardzo dobry i dobrze pokazany.Szkoda było mi głównej bohaterki, na początku Kuba był strasznie nieodpowiedzialny,Natalia została sama z dzieckiem.Błędem było ugoszczenie Martyny ,która że tak powiem "stoczyła"NaTALIĘ .Później odniosłam wrażenie ,że Kuba zmądrzał ,chciał spotkać się z dzieckiem ,kupił mu ubranka ,widać było ,że zaczął zdawać sobie sprawę z tego ,że musi też brać udział w wychowaniu dziecka.Koncówka z tą szafką mocna, szokująca ale dobra i na tym film się powinien skończyć.A zakończenie [SPOiLER]jak ona taka usmiechnięta i on do niej też i to ,jak ona powiedziała ,ze chce mieć kolejne dziecko zepsuło całą moją opinie na temat bohaterów.Suma sumarum wyszło ,że Natalia to jakaś psychopatka po prostu a Kuba też nie lepszy, jak on mógl się do niej uśmiechać i zgodzić sie na to jak powiedziała ,że znowu chce dziecko?Przecież ona zabiła Antosia,powinien w ogóle nie przychodzić do niej ...No ale reżyserka chciała zszokować i pokazać ,że młodzież kompletnie nie myśli racjonalnie..i to jest za mocne moim zdaniem .Koniec bez melodii wywołal u osób w kinie reakcje "WTF ?"Opinie ludzi wychodzacych były negatywne. Ja ogólnie oceniam go na dobry,choć właśnie ta końcówka i trochę przekoloryzowanie filmu ( chodzi mi ,że wszystko za kolorowe, tramwaj intensywnie zielony, nawet klatka w bloku też )skłaniają mnie do niższej oceny.

ocenił(a) film na 10
moniq60

Myślę, że ten film jest bardzo dobry. Ukazuje bez ogródek sytuacje, które mogą się dziać nawet za ścianą. Co do dykcji Magdy zgadzam się, ale odbieram to, jako po części zamierzone podkreślenie sposobu wysławiania się części młodzieży. Natomiast co do końcówki, reżyser pokazała, że te dzieciaki nie wzięły ze skutków swojego zachowania i śmierci Antosia żadnej lekcji.

ocenił(a) film na 4
pszemyslaw13

gdzie widziałeś geniusz w tym filmie? ja nie dostrzegłem. film porusza pewien wątek społeczny, ale nie wyczerpuje tematu. słaba gra aktorska, słabe zdjęcia ogólnie klapa i tyle. nic nie wnosi i nie polecam, moja ocena 3/10

ocenił(a) film na 10
pneumonoultrax

Od razu widać, że jesteś popcornem unikającym dobrego, ambitnego kina! Film porusza ważny temat i dobrze go przedstawia, tylko trzeba umieć to zrozumieć! Ktoś, kto pracuje w MOPSie - a więc niekwestionowany ałtorytet w takich sprawach, pisał tu, że film bardzo dobrze oddaje rzeczywistość.

Gra aktorska może nie była super-profesonalna, ale to są do cholery MŁODZI AKTORZY! A Ty być chciał co, po raz n-ty Karolaka, Szyca i Adamka? Pewnie jeszcze sobie walisz myśląc o nich w trójkącie!!!!!!

Zdjęcia, cały sposób przedstawienia jest genialny. Tylko ktoś, kto nie zna, nie rozumie i nie interesuje się ambitnym kinem, nie zada sobie nawet pytania, co taka forma przekazu oznacza, co z sobą niesie...

ocenił(a) film na 4
krejzimoniaaa

nie mam ochoty prowadzić dyskursu z byle KLAKIEREM, na filmwebie od paru dni. jeżeli to wg. Ciebie było ambitne kino to oznaczać może jedynie Twoje serialowe odmóżdżenie na poziomie polsatowskich paradokumentów. proszę nie pisać takich kocopołów. a co oo tego walenia...to widać kogo tatuś dotykał tam i ówdzie jak mama nie widziała. pozdrawiam

pszemyslaw13

10/10 To raczej zbyt wysoka ocena, ale jak uważasz...Ja osobiście nie oglądałem tego filmu i nie zamierzam.Polskie filmy są lekko mówiąc do bani oprócz paru tytułów np:Vabank,Vabank2,Vinci,Pieniądze to nie wszystko.

pszemyslaw13

Wiesz gdzie popełniłeś błąd? Znam mnóstwo ludzi z różnych rodzin i w różnym wieku. Oglądałam tylko trailer tego filmu i czytałam wypowiedzi innych. Nie sądze żeby jakikolwiek zdrowy umysłowo człowiek poszedł na to do kina ze swoją córką albo nawet ją puścił. Chyba że chce zostać dziadkiem. A już na pewno nikt nie zalogowałby się na forum żeby się tym pochwalić... Nie robili klakierom szkoleń co?

ocenił(a) film na 3
pszemyslaw13

Film dla osób,które mentalnie zatrzymały się na poziomie gimnazjum.