PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72111
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

‎"Bejbi Blues"- idealny przykład jak NIE ROBIĆ filmu. Nikt chyba nie uświadomił Pani
Rosłaniec, że nie wszyscy młodzi ludzie w Polsce to idioci, dziwki, ćpuny co chwile mówiący
słowo "zajebisty" i gówniarze cierpiący na przypadłość jaką jest nieposiadanie mózgu. Skoro
już po równie marnych "Galeriankach" było wiadomo, że o tej tematyce to ona filmów robić nie
umie to dla odmiany mogłaby nakręcić obraz o czym innym albo najlepiej nie robić tego wcale.
Zdecydowanie nie polecam. Wygląda to tak: poruszmy niby kontrowersyjny temat, dorzućmy do
tego słodkiego dzieciaczka, tragiczne i niby ostre zakończenie i ubierzmy wszystko w kolorowe i
modne ciuszki. No i dodajmy jeszcze Danutę Stenke żeby można było reklamować film jakąś
znaną twarzą i zobaczmy bo, a nuż może nam z tego wyjdzie jakiś film. I co? Nico.
Nawet mniej niż "nico". Natomiast scena końcowa to już całkiem rozwala system. Film jest
żałosny, nie polecam.

ocenił(a) film na 1
thomas_4

Mikołaj i Dominik Łubek to utalentowani aktorzy, zdecydowanie przyćmili resztę.
I to bez jaj mówię, bo ładne dzieciaczki :-p jak się nie drą. Wypadli bardzo dobrze :-d

ocenił(a) film na 1
m4k4tk4

:) no do dzieciaków, które "zagrały" owego bobasa nic nie mam. To zdecydowanie najmocniejsza strona filmu:p hah

ocenił(a) film na 8
thomas_4

Przecież to , że nakręciła taki film nie znaczy , że wszyscy młodzi ludzie w Polsce to idioci , dziwki i ćpuny (...) !! A to , że nie wszyscy tacy są, nie znaczy , że takich w ogóle nie ma.( czysta logika :D) Bo są. Nie mówie , że film jest najwyższych lotów, ale stwierdzanie , że jest bez sensu bo takich ludzi nie ma to idiotyzm.

ocenił(a) film na 1
werowero

A gdzie jak tam napisałem? Napisałem, ze takich ludzi nie ma i dlategoo jest bez sensu? Nie. To Twoja błędna interpretacja moich słów. Mowie tylko o tym, że pokazała Polską młodzież bardzo jednostronnie i stereotypowo. Mamy tutaj choć jednego pozytywnego bohatera wśród młodzieży? Nie. Oczywiście miała prawo pokazać to owy sposób, ale czy wyszło jej to dobrze? Nie. Zatem skoro nie umie robić filmów o przejawach patologii wśród młodzieży to niech zajmie się innym tematem bądź skończy z karierą scenarzysty i reżysera- to jest sedno mojej wypowiedzi. Zatem zanim komukolwiek zaczniesz wytykać idiotyzmy to proszę przeczytaj dwa razy.

ocenił(a) film na 8
thomas_4

Okej, może i masz racje , nie napisałeś tego. Ale tak to zrozumiałam, może faktycznie błędna interpretacja.Zwracam honor. Co nie zmienia faktu , że to nie jest dokument. Celem tego filmu nie było pokazanie całego przekroju młodzieży polskiej , ale właśnie tą powiedzmy patologiczną jej częśc. A z tym , że pokazała ją stereotypowo też się nie mogę zgodzić. Tak to teraz wygląda ( nie mówie o tym , że co druga dziewczyna robi sobie dziecko dla zabawy, tylko o tym że sporo młodych ludzi tak spędza czas i tak wygląda, tak się zachowuje ) . Więc wbrew pozorom nie jest to jakoś strasznie przerysowane. A powiedz mi co by dał pozytywny bohater wśród młodzieży? Wtedy film by był lepszy ? Poza tym to też nie jest tak , że są oni bohaterami negatywnymi. Są zagubionymi dziecmi, którym nikt nie wpoił systemu wartości, których nikt w życiu nie pokierował na właściwą drogę. To że są jacy są to głównie wina dorosłych, i jest to w tym filmie bardzo dobrze pokazane. A ztym czy jej to wyszło dobrze czy nie, to juz nie będę dyskutować, bo choć pare rzeczy powinno się dopracować lub zmienić, to film jest na pewno warty obejrzenia. moim zdaniem :)