Dobrze wspominam pierwszy film reżyserki. To nie był film którym mógł się podobać ale odbił się takim echem, że każdy wiedział o co chodzi.
Z Bejbi bluesem jest jeszcze lepiej, bo bohaterką jest niezwykła dziewczyna, która ma w dodatku niecodzienny pomysł na życie żeby zostać matką. Takich pomysłów ma zresztą więcej, chce zostać modelką, później zabiera dziecko do agencji modelingu. Podziwiam Rosłaniec za pomysł, film jest bardzo kolorowy, mimo że opowiada o problemach młodej i niedojrzałej matki i otoczeniu, które próbuje jej pomóc (ale chyba bardziej przeszkadza).
Czy Natalka jest niewzykła? Jeśli przyjmujemy, ze każdy jest niezwykły, to tak. Jej przede wszystkim brakuje miłości. Matka urodziła ją jako 16-17 latka -była niedojrzała i nie potrafiła zaspokoić potrzeb emocjonalnych dziecka. N.chce to sobie zrekompensowac własnym dzieckiem, ale również jest do tego niedojrzała. Jak to nastolatka uważa, że świat kreci sie wokół niej. Niestety Natalka nie jest jedyną egoistką w tym filmie.
niezły jej tekst w tej agencji modelek: na razie chcę się skupić na jego karierze. Historia niezwykła - niezwykle smutna!
No Natalia w tym filmie jest bardzo niedojrzała zarówno jak jej chłopak Kuba. Moim zdaniem dzieci nie powinny mieć dzieci. Poza tym, no niby ma niecodzienny sposób na życie, ale traktuje to dziecko jak rzecz.. Np. "o jej zepsuł mi się telefon, kupie sobie nowy". To można porównać, do tej ostatniej sceny gdy są w więzieniu. Ale generalnie film mi się podobał i trzeba go zrozumieć.