PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72107
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

Ocena filmu jest stanowczo za niska, to kolejny film który padł ofiarą trolli atakujących wszystkie polskie filmy. Dla tego, moi drodzy, nie kierujcie się oceną na Filmwebie. A do tych, którym film się podobał ale nie na 10/10 apeluję żeby i tak dali najwyższą notę żeby zniwelować szkodliwe skutki działania trolli dla wizerunku filmu i Pani Reżyser.

Pozdrawiam
Stefan

ocenił(a) film na 10
Stev_Kowalski85

to smutne ze polscy internauci tak sie zachowuja :(

ocenił(a) film na 1
Stev_Kowalski85

ile Ci placa za takie komenty? Roslaniec sypnęła ze swojego portefal czy może dystrybutor przelewem?

ocenił(a) film na 10
bandzior99

Jesteś obrzydliwy

Stev_Kowalski85

a ty jesteś zapewne 28letnim fanem kiepskich polskich filmów których obejrzałeś aż 4 i co sprowokowało cię do zalogowania się 6 dni temu i bardzo ochoczego komentowania najnowszego z nich. w MOPSie żle płacą i dorabiasz? daj cynk. u mnie też ciężko z kasą.

ocenił(a) film na 1
Stev_Kowalski85

to smutne, że ktoś robi takie filmy

ocenił(a) film na 10
jj95

Powiedz poprostu że go nie rozumiesz, to żaden wstyd

użytkownik usunięty
Stev_Kowalski85

Tu nie ma co rozumieć. A wstydzić powinienieś się ty. To co robisz jest żałosne.

Stev_Kowalski85

Tak jak film jest kiepski i większości sie nie podoba to najlepiej komuś powiedzieć "że go nie rozumiesz" żąl...

ocenił(a) film na 1
jj95

Kurde, ja na prawdę niektórych nie rozumiem. Ten film prawdopodobnie miał w zamyśle poruszać ważne tematy, dać do myślenia. Ale do cholery jasnej, jaki problem on pokazuje? Mam dokładnie tyle samo lat co bohaterowie filmu, i ani ja, ani też żaden z moich znajomych i osób z mojego otoczenia nie spotkało się z czymś takim. Sytuacja ukazana w filmie zdarza się raz na milion, w granicach błedu statystycznego. Reżyserka filmu natomiast próbuje z uporem maniaka udowodnić wszystkim, że każdy nastolatek jest nieodpowiedzialny, jest ćpunem, dziwką, skejtem itd.

ocenił(a) film na 10
jj95

Otoczenia są różne. To, że w Twoim niczego takiego nie było, o niczym nie świadczy. Jako pracownik MOPSu mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością, że ten film dużo mówi o problemach młodzieży.

ocenił(a) film na 1
Stev_Kowalski85

Ofiarami są tylko i wyłącznie widzowie którzy sugerują się pochlebną opinią klakierów zakladających sobie naprędce konto w styczniu 2013. Przestań ,, Kowalski'' (i jeszcze paru ,,Nowaków'' ) mydlić oczy. To już zaczyna robić się nudne. Nigdy nie atakowałem polskich filmów.A z Bejbi Blues nie moglem się powstrzymać jak was tu zauwazyłem i te wasze Oscary za to dzieło.Wiem brzmię ironicznie ale z wami już inaczej nie można.Wmawiasz że wiekszość głosujących na minus temu filmikowi na filmwebie to trolle? Żałosne.

ocenił(a) film na 10
darecki77

Obrzydliwe insynuacje! Film jest świetny, to murowany polski kandydat do Oscara. Zagraniczni krytycy są nim zachwyceni. Tylko w polskim piekiełku internetowi chuligani znów mają żer.

ocenił(a) film na 4
Stev_Kowalski85

Za granicą filmem się zachwycają a u nas nie? Wstyd. Bardzo dobry film i nie wiem dlaczego : darecki77, tak źle go ocenia.

ocenił(a) film na 1
Stev_Kowalski85

Podaj przykłady zachwyconych zagranicznych krytyków.Jakoś nie slyszalem żadnego zachwytu.Jest wiele dobrych polskich filmów nie skrytykowanych jakimś cudem w polskim piekiełku jak akurat Bejbi Blues.Czy to przypadek? Czym tak rezyserka tego filmiku podpadła ludziom ?Ofiara trolli ? atakują kazdy polski film ?Siejesz zwykłą propagandę.

ocenił(a) film na 10
darecki77

Nie będę Cie prowadził za rączkę, wygoogluj sobie. Z resztą już na tym forum były cytowane zagraniczne recenzje.

ocenił(a) film na 1
Stev_Kowalski85

Sorry, ale Twój zmanierowany styl pisania zdecydowanie przypomina niektóre posty innych chwalących ten film. Takie osoby jak Ty nie powinny mieć dostepu do internetu. Dzieki Bogu widzowie nie daja się nabrać na te Twoje/Wasze sztuczki i ocena filmu na szczeście jest taka na jaką zasługuje choc i tak nieco zawyżona.

ocenił(a) film na 10
bandzior99

Nie rozumiem, o co Ci chodzi. Chodzisz za mną po forum i usiłujesz mnie zdyskredytować. Nie dość, że jesteś trollem, to jeszcze stalkerem. A to, że film ma słabe oceny wynika właśnie z najazdu trolli lubujących się w obrzucianiu błotem polskich filmów (Ty musisz mieć naprawdę duże problemy z polskością, że tęskno Ci za cenzurą i ograniczaniem wolności słowa, ja komunę pamiętam i za tamtymi czasami wcale nie tęsknię, rusofilu!) i tego, że to kino ambitne a te często nie jest doceniane przez przeciętnego widza-konsumenta hollywoodzkich produktów filmopodobnych. Przecież to oczywiste dla każdego co bardziej rozgarniętego kinomana...

Nie-Pozdrawiam
Stefan

ocenił(a) film na 1
Stev_Kowalski85

Ty jesteś nienormalny.......Wybacz, ale ja po prostu mówię, ze ten poziom tego filmu jest żenujący, a Ty mi wyskakujesz z tematem o cenzurze, komunie i polskości itd. To nie mam tutaj żadnego związku z tym, że ten film jest po prostu zły"znaffffco" kina. Twoja wiedza o kinie i realizacji filmów jest bardzo mała, widać, że po prostu się nie znasz bo nie umiesz ocenić aspektów tego filmu innych niz temat jaki on porusza(to charakterystyczne dla wielu kont, które chwalą ten film, a powstały zaraz po premierze filmu i stąd wniosek, że jesteście klakierami) zatem trollujesz tutaj Ty i zauważ tępaku, że za Tobą absolutnie nie chodzę-nie muszę bo po prostu Ciebie tutaj wszędzie pełno....... Spieniłeś się jakby to, że ktoś krytykuje ten film miało dla Ciebie jakieś nadzwyczajne znaczenie. No i pewnie ma, zatem współczuję Ci z całego serca.

ocenił(a) film na 1
Stev_Kowalski85

A jak pani reżyser nakręci naprawdę dobry film to nie będziesz musiał jej i jej dzieła na siłe bronić,Dobry film obroni się sam.Taka prawda.Nie ja to wymyśliłem.A teraz kto chce chrupkaaaa!!!!!??

ocenił(a) film na 1
Stev_Kowalski85

Ocena jest zdecydowanie zawyżona, przez cholernych klakierów, którzy uważają, że nikt się nie zorientuje...

Stev_Kowalski85

Kolejny klakier? Gdyby "Pani reżyser" nie była tak niedojrzała i potrafiła nakręcić lepszy film, to wtedy ocena byłaby wyższa.

Stev_Kowalski85

na drzewo klakierze!

ocenił(a) film na 7
Stev_Kowalski85

na film ide dzis wydaje mi sie ze to takie zjawisko jak galerianki ktore tez maja za niska ocene

ocenił(a) film na 5
Stev_Kowalski85

Kiedyś moja mentorka na warsztatach teatralnych powiedziała, że jeżeli myślisz o filmie, czy aktorskiej kreacji jakby byli realni to znaczy, że był dobrze zagrany. Przejęłam się nim, aktorzy wykonali dobrze swoją robotę, ale kino, które obejrzałam było zbyt wulgarne i drastyczne. Po filmie miałam to samo uczucie co po obejrzeniu Galerianek - było mi niedobrze. Czasem tak jest, że jak ktoś chce nagłośnić pewne zjawiska, zaczyna mieć to odwrotny skutek do zamierzonego. Od sprawy matki Madzi pojawiły się lawinowo zabójstwa niemowląt i dzieci - poprzez nieodpowiedzialność i niedojrzałość ich matek. Nie chcę oglądać takich historii, to patologia. Nie mam jeszcze dzieci, ale przeraża mnie to zjawisko. Matki nie wiedzą co robić z niechcianymi dziećmi i zamiast choćby położyć je przy oknach życia, odbierają im w haniebny sposób życie, bez skrupułów. Wiem, że nie żyjemy w idealnym świecie, ale tego typu filmy powodują, że dziewczyny mogą zacząć naśladować bohaterkę i co wtedy? Kto poniesie tego konsekwencje? Przypominam, że film powstał w oparciu o historię dziewczyny z USA. A i tak a propos, każdy człowiek ma prawo do własnego zdania, jeżeli ktoś uważa, że zasługuje na Oskara proszę bardzo, może tak myśleć, jeżeli komuś się nie podobał, również może to okazywać. Wystawiłam 5 za grę aktorską.

ocenił(a) film na 10
paszteciczek

Pracuję w MOPSie. Kręcenie filmu ma swoją logikę, problemy sfabularyzowane ulegają mniejszemu lub większemu wyolbrzymieniu czy wykrzywieniu w stronę sensacyjności. Filmy Pani Rusłaniec są mocne, są brutalne, ale rzeczywistość jest równie a często nawet bardziej brutalna. Ale wierzcie mi, jest bardzo dużo dramatycznych spraw, także nie tak różne od tego, co opisuje ten film. Nie słyszałem, by w Polsce była sprawa w 100% identyczna, jak na filmie, ale to jest FILM. A sprawy podobne mieliśmy nie raz.

Problemy trzeba nagłaśniać, zwłaszcza patologie; to pomaga nam w walce z nimi. Zobacz: wypłynęla sprawa Fritzla, zaraz kilka podobnych spraw znalazło się w Polsce, w wielu innych krajach też. A o ilu więcej nie napisały media, ile więcej w ogóle nie trafiło do odpowiednich organów! Te filmy to nie są lajfstaljowe papki, one ukazują problem, uświadamiają o jego istnieniu, są ostrzeżeniem - w przypadku BB ostrzeżeniem dla rodziców, by nie zaniedbywały dzieci, a dla młodzieży, by bardzo poważnie wzięła do siebie znaczenie słowa "odpowiedzialność".

ocenił(a) film na 8
Stev_Kowalski85

mi jednak fabula wydaje sie wyolbrzymiona. chociaz sam film jest dobry, pani rezyser nie spoczela na laurkach po sukcesie Galerianek. moze rzucisz jakies przyklady spraw z "zycia"?

ocenił(a) film na 1
Stev_Kowalski85

I starasz się zwiększyć swą wiarygodność piszac, że pracujesz w MOPSIE itd. To żałosne! Juz jedna agentka tutaj ten film w taki sposób broniła. Bo chciała pokazać, że ona w "tych tematach" to się orientuje nieco bardziej, a niestety podobnie jak Ty zapędza się tylko w kozi róg i pokazuje swój brak niewiedzy, a także brak obiektywnej oceny co do tego "filmowego dzięła". Sorry kolego, ale jesli twierdzisz, że to kino ambitne i dobrze ukazuje omawiany temat to znaczy, że ambitnego kina jeszcze nie wiedziałeś. I naprawdę nie interesuje mnie dalsze dyskutowanie z Tobą na ten temat z powodu: jesteś klakierem i takie jest moje ostateczne słowo. Z klakierami Trollującymi na forach filmowych się nie dyskutuje. Administratorzy powinni usuwać Wam konta.