PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72107
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

Okropny!!!!!!!

użytkownik usunięty

Takiego syfu to ja nigdy nie oglądałam.. Ten film nie ma żadnych wartości, wg. mnie młodzież
niczego z niego nie wyciągnie, jak byłam na tym filmie z klasą to wszyscy w kinie sie śmiali z co
drugiej sceny. Straszne po prostu - film o chorych psychicznie ludziach.

ocenił(a) film na 7

Okropna krytyka... nie rozumiem co takiego złego jest w tym filmie?

użytkownik usunięty
ikivv

wszystko.

ocenił(a) film na 8

a nie zastanawiało Cię, że jeżeli się śmiali z tego co tak naprawdę śmieszne nie jest to może to świadczyć o tym, że ten film jest prawdziwy?

psc79

Prawdziwy? W jakim sensie według ciebie ?

ocenił(a) film na 8
kadim_filmweb

przede wszystkim w sensie, że dzieci udają dorosłych. Dzieci mają dzieci, potem te dzieci mają swoje dzieci. Znieczulica w domu wypycha do tego, żeby wyprodukować sobie udawany związek i udawaną rodzinę. Tylko, ze w końcu czar pryska i okazuje się, że szczytem marzeń jest praca w jakimś butiku. Naprawdę nie czujesz o co chodzi czy mnie podpuszczasz?

psc79

Historia filmu jest oparta na artykule jednej z zachodnich gazet na temat Brytyjskich nastolatek , Rosłaniec próbowała przenieść to na Polski grunt z nieudolnym skutkiem i wyszła sztampa.
Chcesz coś jeszcze dodać czy dalej się z nim identyfikujesz? A to że dzieci rodzą dzieci to wiem nie od dziś i to żadna nowość.

ocenił(a) film na 8
kadim_filmweb

Ja niewiem ile Ty masz lat i co robisz w życiu , ale nawet jeśli ta historia była oparta na takim artykule, to nie znaczy, że u nas jest inna rzeczywistość. Nie chodzi mi o identyfikacje bo ja nie mam 17 lat już dawno. Chodzi mi o fakt, iż takie historie są u nas tak samo jak na Wyspach. Trzeba nie wychodzić z domu i nie rozmawiać z ludźmi żeby rżnąć głupa, że ten film nas nie dotyczy. Tyle chciałem dodać i na tym kończę.

psc79

Oj dziecię ja mam 28 i trochę w życiu przeszedłem i wiele widziałem nie mam tu siebie za jakiegoś życiowego guru po prostu ten film i ta historia do mnie nie trafia gdyż jest sztuczna i naciągana nawet niestara się naśladować rzeczywistości , jest to raczej krzywe zwierciadło przejaskrawione do bólu niż dramat obyczajowy.W prost przeciwnie u nas jest całkiem ''inna rzeczywistość'' jak to napisałaś i i nasza mentalność jest zupełnie inna jeżeli mielibyśmy to porównywać już nie wspominając o warunki życia tam.

psc79

mnie nie dotyczy

ocenił(a) film na 7

"wszytsko" ... dojrzała odpowiedź...

film mógł być lepszy, pomysł nie był taki głupi, gra aktorska według mnie bardzo dobra, ale czegoś zabrakło, np. moim zdaniem całkowicie bezsensowe były cięcia w środku danej sceny, można by inaczej zrobić ten film, rozbudowując pewne wątki, a pomijając inne

ocenił(a) film na 1

Również byłam na tym filmie z klasą i u nas też większość się śmiał. Sceny były absurdalne i o ile problem sam w sobie z pewnością istnieje to nie został ukazany w filmie w realny i przemawiający sposób. Nie jestem ignorantką i zdaje sobie sprawę z tego co ten film miał na celu ukazać, ale zwyczajnie to nie wyszło zamiast tego powstała parodia problemu z którym mamy do czynienia.

użytkownik usunięty
paulliiiska

dokładnie tak - parodia problemu.

ocenił(a) film na 3

smutne jest to, że na film idą ludzie, do których potencjalnie ten film ma na celu uderzyć a wychodzi z tego papka...bo pójdą ci takie 14-18 latki i mają z tego filmu polewę. Bo idą w grupie...i fajniej jest się pośmiać. Ja byłem sam na tym filmie. I pomimo absurdalnych scen i kiczowatego wykonania...nie śmiałem się ani razu.

I jak słyszę, że ktoś idzie na taki film z klasą...to ręce opadają. Z klasą to sie chodzi na hobbita albo inne filmy "dla wszystkich".
I nie mówię tutaj o wieku przypadkiem bo zostanę zaraz zaatakowany przez dorosłe nastolatki ale mówię o tematyce filmów.

Jak idzie się z klasą...to do ludzi film nie dociera...mają bekę nawet oglądając Piłę czy inne okrucieństwa.