PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72107
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

zastanawiam się czy wybrać się do kina na ten film, polecacie?

oglądałam ,,Galerianki", poprzedni film reżyserki Bejbi Blues i generalnie uważam, że był dobry. Będę wdzięczna za wasze opinie.

Zapraszam również do dyskusji nad tematem mody na erotyki:

http://www.dresscodecity.pl/moda-na-erotyk/

karla_nila

Zdecydowanie polecam. Zarówno scenariusz jak realizacja - w tym zdjecia, obsada, muzyka bardzo dobre.

ocenił(a) film na 1
karla_nila

Zdecydowanie odradzam - ten film to zwykły chłam...

karla_nila

Polecam. Nowy sposób montażu. Fajni debiutanci i to w jaki sposób zagrali (rewelacyjny Antoś::)))). I nowe spojrzenie na różne sprawy jak choćby wychowanie, powtarzanie błędów rodziców.

karla_nila

Mocny film, ale naprawdę warto. Aktorzy rewelacyjnie zagrali szczególnie aktorka w roli Natali - będzie z niej gwiazda:).

ocenił(a) film na 8
karla_nila

Ja również polecam, to nie jest łatwy, ani hollywoodzki film, ale to jego zaleta. Rosłaniec jest niezłą obserwatorką i naprawdę uchwyciła parę istotnych problemów. Dobra gra aktorska, kostiumy, scenografia - każdy kadr mógłby być plakatem - perfekcyjnie dopracowane w szczegółach. Jeżeli wybierzesz się na film , to koniecznie napisz tu swoja opinię jestem ciekawa :)

karla_nila

Ja też zdecydowanie polecam, Kasia Rosłaniec przedstawia w "Bejbi blues" bardzo trudny, bardzo smutny, ale niestety aktualny problem.

użytkownik usunięty
karla_nila

UNIKAJ ! Film tragiczny....

ocenił(a) film na 4
karla_nila

Również nie polecam. Niby temat na film dobry, jednak to co z tego wyszło jest niestety niefajne...

ocenił(a) film na 1
karla_nila

Osobiście uważam, że jest przerysowany, przegięty, wszystkie główne postacie są irytujące. Ten film nie był dla mnie poruszeniem tematu nastoletniej ciąży tylko bycia szafiarką. Dziewczyna jest szafiarką nawet na końcu filmu w miejscu, gdzie byłoby to niemożliwe. Kompletny brak realiów.

ocenił(a) film na 1
lubie_kapibary

galerianki miały przynajmniej ten plus, że były krótsze.

karla_nila

zdecydowanie polecam :)

Kaktus_fw

z tego co widzę zdania są naprawdę bardzo podzielone:) tych, którzy polecają/lub też nie, uprzejmie proszę o jakiś chociaż krótki komentarz, dziękuję:)

ocenił(a) film na 8
karla_nila

Generalnie zauważyłam że większości mężczyzn film się nie podoba a kobietom tak. Oczywiście są wyjątki.
Ja zdecydowanie polecam - film inny niż wszystkie, pokazujący realia dzisiejszego świata w trochę przerysowany sposób. Moim zdaniem to nie jest film o samej ciąży a o spłyceniu relacji między ludzkich - przede wszystkim na linii rodzice - dzieci.

ocenił(a) film na 9
karla_nila

Polecam! Ciekawa wizja współczesnych nastolatków i niezłe sceny :)

ocenił(a) film na 8
karla_nila

Oprócz samego filmu, który porusza ważne wątki życiowe zwróćcie uwagę, jak aktorka M.Berus świetnie sobie radzi z dziećmi na planie. Sama wypowiada się, że praca z dzieckiem na planie jest nieprzywidywalna, ale dla mnie zdała egzamin na 5. BB warto go obejrzeć.

ocenił(a) film na 2
karla_nila

Galerianki były całkiem niezłe, ale Bejbi blues to masakra dla naprawdę ograniczonych umysłowo.

ocenił(a) film na 1
karla_nila

Również dołączam się do pytania. Widzę, że zdania są podzielone i chyba nie zamierzam na to iść. ;D

ocenił(a) film na 8
irreply

To zależy czego oczekujesz od filmu- jeżeli rozrywki, to raczej się rozczarujesz. Jeżeli szukasz bardziej głębokich emocji i jakiegoś punktu do przemyśleń, to film spełni twoje oczekiwania.

artagasamazis

jednak się skusiłam na ten seans, zapraszam teraz wszystkich do wymiany poglądów o filmie i nie tylko. Bejbi blues, czyli ktoś do kochania:

http://www.dresscodecity.pl/bejbi-blues-czyli-ktos-do-kochania/#more-323