zastanawiam się czy wybrać się do kina na ten film, polecacie?
oglądałam ,,Galerianki", poprzedni film reżyserki Bejbi Blues i generalnie uważam, że był dobry. Będę wdzięczna za wasze opinie.
Zapraszam również do dyskusji nad tematem mody na erotyki:
http://www.dresscodecity.pl/moda-na-erotyk/
Zdecydowanie polecam. Zarówno scenariusz jak realizacja - w tym zdjecia, obsada, muzyka bardzo dobre.
Polecam. Nowy sposób montażu. Fajni debiutanci i to w jaki sposób zagrali (rewelacyjny Antoś::)))). I nowe spojrzenie na różne sprawy jak choćby wychowanie, powtarzanie błędów rodziców.
Mocny film, ale naprawdę warto. Aktorzy rewelacyjnie zagrali szczególnie aktorka w roli Natali - będzie z niej gwiazda:).
Ja również polecam, to nie jest łatwy, ani hollywoodzki film, ale to jego zaleta. Rosłaniec jest niezłą obserwatorką i naprawdę uchwyciła parę istotnych problemów. Dobra gra aktorska, kostiumy, scenografia - każdy kadr mógłby być plakatem - perfekcyjnie dopracowane w szczegółach. Jeżeli wybierzesz się na film , to koniecznie napisz tu swoja opinię jestem ciekawa :)
Ja też zdecydowanie polecam, Kasia Rosłaniec przedstawia w "Bejbi blues" bardzo trudny, bardzo smutny, ale niestety aktualny problem.
Również nie polecam. Niby temat na film dobry, jednak to co z tego wyszło jest niestety niefajne...
Osobiście uważam, że jest przerysowany, przegięty, wszystkie główne postacie są irytujące. Ten film nie był dla mnie poruszeniem tematu nastoletniej ciąży tylko bycia szafiarką. Dziewczyna jest szafiarką nawet na końcu filmu w miejscu, gdzie byłoby to niemożliwe. Kompletny brak realiów.
z tego co widzę zdania są naprawdę bardzo podzielone:) tych, którzy polecają/lub też nie, uprzejmie proszę o jakiś chociaż krótki komentarz, dziękuję:)
Generalnie zauważyłam że większości mężczyzn film się nie podoba a kobietom tak. Oczywiście są wyjątki.
Ja zdecydowanie polecam - film inny niż wszystkie, pokazujący realia dzisiejszego świata w trochę przerysowany sposób. Moim zdaniem to nie jest film o samej ciąży a o spłyceniu relacji między ludzkich - przede wszystkim na linii rodzice - dzieci.
Oprócz samego filmu, który porusza ważne wątki życiowe zwróćcie uwagę, jak aktorka M.Berus świetnie sobie radzi z dziećmi na planie. Sama wypowiada się, że praca z dzieckiem na planie jest nieprzywidywalna, ale dla mnie zdała egzamin na 5. BB warto go obejrzeć.
Galerianki były całkiem niezłe, ale Bejbi blues to masakra dla naprawdę ograniczonych umysłowo.
Również dołączam się do pytania. Widzę, że zdania są podzielone i chyba nie zamierzam na to iść. ;D
To zależy czego oczekujesz od filmu- jeżeli rozrywki, to raczej się rozczarujesz. Jeżeli szukasz bardziej głębokich emocji i jakiegoś punktu do przemyśleń, to film spełni twoje oczekiwania.