PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606190}
4,3 72 tys. ocen
4,3 10 1 72105
2,9 31 krytyków
Bejbi blues
powrót do forum filmu Bejbi blues

ogólnie materiał na film dobry, szczególnie, że kiedyś była głośna sprawa, jak jakaś wyrodna matka zostawiła dziecko w torbie na wózku i ono zmarło. ale sam film mnie trochę denerwował. szczególnie przejścia scen - dziwny zamysł.
Magda Berus mówi niewyraźnie i za szybko. Chyba powinna popracować trochę nad dykcją. Najbardziej ze wszystkich debiutów podobało mi się jak się zaprezentował Nikodem.

A co do samego filmu... był ciekawy, bo ciekawa i nietuzinkowa jest jego tematyka. Koniec bardzo szokujący - nie spodziewałam się, ze dziecko umrze, chociaz po tym jak rzuciła w niego klockiem przemknęło mi to przez głowę. Kolorowe gadżety też fajne - nadały swoisty klimat filmowi. Ale ostatnia scena... JESTEM NA NIE! szczególnie, że filmowy Kuba bardzo przeżył śmierć małego i pod koniec chciał naprawdę uczestniczyć w jego życiu. A tutaj nagle ni z gruchy ni z pietruchy przychodzi do niej i jeszcze w dodatku godzi się na spłodzenie kolejnego dziecka.
Ogólnie spodziewałam sie czegoś lepszego, ale nie żałuję, że się wybrałam do kina.