Beksa

Cry-Baby
1990
7,0 34 tys. ocen
7,0 10 1 34200
7,2 14 krytyków
Beksa
powrót do forum filmu Beksa

Długo zastanawiałam się jaką ocenę wystawić. Spodziewałam się czegoś zupełnie innego... bo prawda jest taka że zabierając się za film, nie miałam zbytnio pojęcia o czym jest :D było parę śmiesznych momentów, pare idiotycznych dialogów i niezła muzyka (hehe, ja lubię takie klimaty), a do tego przystojny Depp... :)

Hmm.. ale ogólnie rzecz biorąc mimo tych paru plusów film mnie rozczarował, zaskoczył, sama nie wiem... 5/10

ocenił(a) film na 9
Taladriele

mi się całkiem podobał, wkurzał mnie jedynie fakt tych podstawianych głosów, moim zdaniem Depp świetnie śpiewa co udowodnił w Sweeney Toddzie i wydaje mi sie niepotrzebnym podstawiane głosu kogoś innego

ocenił(a) film na 8
camillamcr

Masz racje ale to był by jego debiut jako wokalisty w filmie może reżyser obawiał się że sobie nie poradzi, albo po prostu nie chciał :) w końcu Burton poznał się na Deppie i mamy S.Todda

ocenił(a) film na 8
camillamcr

Faktycznie fakt ma czym śpiewać, ale moim zdaniem John Waters wiedział co robi, nie sądzę żeby Depp lepiej zaśpiewał Roch and Rolla niż ten, który faktycznie tam śpiewa.

Taladriele

Mi się osobiście film bardzo podobał. Obejrzałam go z myślą o przedstawieniu go jako spektakl na konkursie teatralnym, ale będzie to raczej niewykonalne. A szkoda, bo świetne piosenki i lekka fabuła.

ocenił(a) film na 8
pontianak

Uważam że to świetny pomysł! powinni zrobić z tego spektakl teatralny, pewnie wypadłby dużo lepiej niż film, który poniekąd był niczego sobie.

użytkownik usunięty
Taladriele

Ja również spodziewałam się czegoś zupełnie innego, ale film bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Świetny musical, genialna parodia czasów rock'n'rolla, wyższych sfer i ogólnie całej Ameryki lat 50, wyśmienite aktorstwo Johnny Deppa. Muszę przyznać, że już dawno się tak dobrze nie bawiłam. Film absurdalny, oryginalny...dziwny. Z pewnością godny obejrzenia :)

użytkownik usunięty

Dokładnie... pod względem muzycznym już ma plusa. Te klimaty są najlepsze. Miejscami, aż prosty i płytki, ale uroczy:]

Taladriele

Biorąc pod uwagę rocznik produkcji i gatunek ... to był to niesamowity film (musical)! :)
Jestem mile zaskoczona. I w dodatku ten młody Johnny Deep ... aż chciałoby się wrócić do takich czasów :) Niektórzy, niestety (!), nawet ich nie zaznali ...
Fabuła bardzo prosta, ale nie spodziewałam się psychologicznych podtekstów :)
8/10

ocenił(a) film na 9
Taladriele

Zobaczyłam film dla samego Deppa i powiem szczerze, że całość mnie powaliła na łopatki :). Zabawne dialogi i sytuacje, wspaniała muzyka, świetne choreografie... Prosty, fajny film na letnie popołudnie ;).
Dałam 9/10 :D