Witam. Właśnie jestem po obejrzeniu tego filmu.... fabuła beznadziejna, a o efektach już nie wspomnę. 3/10
film jest fajny, lecz nastawiony na widzów młodych. Ogląda się go całkiem przyjemnie... dużym minusem jest polski dubbing, który z reguły w filmach i anime jest taki że wypacza cały efekt.
Film trwa niby 90 min, a na Cartoon Network puścili wersję 66 min. Dlaczego tyle obcięli? Ogólnie film spoko,tyle że jest robiony dla młodszej widowni.Ja bym z chęcią zobaczył Benka 10 przynajmniej z pg15.Efekty nie najgorsze jak na produkcję tv. A i ten ładniutki zielony Dodge Challenger,miodzio. Ocena 6/10
Mogę się domyślać jedynie, że film jest krótszy niż 90 min. bo nie mieli lub było im szkoda kasy na dłuższy film, nie mieli pomysłu na dłuższy film lub nie poświęcali tyle czasu na mniej znany tytuł z Cartoon Network(Ben 10), gdyż są bardziej znane i lepsze bajki z C.N.:Johny Bravo, Dexter, Cow & Chicken (krowa i kurczak), Atomówki, Bliźniaki Cramp. Cociaż niektóre z tych kreskówek już nie puszczają. W każdym razie ciekawe, że Cartoon Network bierze udział w kręceniu również filmów.
Przeczytaj sobie artykuł Filmwebu pt."Pacyfik" i "Glee" faworytami nagród Emmy. Holland z nominacją'' Jest w kategorii Efekty specjalne w filmie telewizyjnym lub mini-serialu.