Bez litości 3

I Spit on Your Grave 3
2015
5,1 9,3 tys. ocen
5,1 10 1 9270
4,3 6 krytyków
Bez litości 3
powrót do forum filmu Bez litości 3

Pomimo przejrzenia wielu bardzo negatywnych, czasami nawet "hejtujących" opinii na temat tego filmu, bałem się, że pożałuję straconego czasu na ten film. Jednak po raz kolejny dokonałem świetnego wyboru, decydując się na obejrzenie tej produkcji. Film wyraźnie ustępuje swoją brutalnością w stosunku do poprzedniej jego części, jednak nie zawsze o to chodzi. Bardzo dobrze moim zdaniem został pokazany problem głównej bohaterki z emocjami. Wybujała wyobraźnia, którą sam posiadam (krwawe przerywniki np. z młotkiem w sklepie budowlanym), sporo agresji i w efekcie zakończenie w więzieniu. Wiadomo, że jak każdy film na Świecie, ten również ma swoje minusy. Tak, jak wcześniej wspominałem, brakowało temu filmowi większej ilości brutalnych scen oraz fabuła była odrobinę zagmatwana. Na koniec dodam, że główną rolę zagrała bardzo śliczna i momentami seksowna aktorka. Wystawiam dobre 7/10

ocenił(a) film na 8
Lesandi

Właśnie tak. Znacznie mniej gore niż w "poprzedniczkach", za to bardziej rozwinięta fabuła i większy nacisk na psychologię głównej bohaterki. Fabuła jest także dobrze urozmaicona poprzez wprowadzenie naprawdę istotnych i porządnie napisanych postaci drugoplanowych - Marla, Oscar, detektyw McDylan. Przyzwoicie wyszedł też motyw z "powrotem" do postaci Jennifer z pierwszej części zamiast wprowadzania zupełnie nowej dziewczyny i zaprezentowania historii na ten sam schemat. Ocena jest tak niska także ze względu na "3" przy tytule; niestety powszechnie pokutuje przekonanie, że każda kolejna część serii musi być gorsza od poprzedniej.