gdzie gwalciciele dostaja taka kare jak w filmie tylko ze z lepszym scenariuszem
A co cie tak boli los gwałcicieli co ?
Popieram założyciela tematy że filmów o tych kanaliach nigdy za wiele bo czyhają na słabsze ofiary i okaleczają je na całe życie.
A czemu akurat Polacy? Bo w Polsce jest najmniejsza liczba gwałtów w całej UE według badań samej UE właśnie.
No prosze, całkiem fajna i interesująca informacja bo co jak co ale z takiej statystyki na pewno można być dumnym. Osobiście mieszkam we Francji i jakoś od dłuższego czasu mam takie przeczucie że jakoś lepiej wychodzi nam rola dżentelmenów chociaż na pewno znajdzie się polka która powie że Polacy to pijacy a taki np. Francuz to dopiero ciacho ale przeważnie jest tak że ci Francuzi to nawet kranu nie potrafią naprawić a dwudniowe skarpetki też im często nie przeszkadzają bo perfumy nie wzięły się po nic. Oczywiście nie zawsze tak jest ale ogólnie ma się zawsze jakiś zarys sytuacji w danym miejscu zamieszkania. Wiadomo że nie jesteśmy idealni ale nie jest tak źle jak się nam często wydaje.
Według mnie jeżeli chodzi o najlepszy polski film poruszający gwałt to Przebacz z Nieśpielak nawet kiedy jakiś reżyser podejmuję nakręcić film o gwałcie to jest on gdzieś z tyłu nie gra pierwszych skrzypiec jak np.Balanga czy Cześć Tereska.
A no zrobili kiedyś coś trochę podobnego , kiedyś w telewizji oglądałem " Strefa ciszy " nawet dość dobry był , w końcu to były czasy kiedy robili u nas jeszcze dobre filmy i co ważne nie było w nich Karolaka.. : )
http://www.filmweb.pl/film/Strefa+ciszy-2000-9828
fakt, dobry film. Tez go oglądałem. Nie zapominajcie tez o innym świetnym filmie o tej tematyce, czyli "Prawo ojca".