Bezpieczna przystań

Safe Haven
2013
7,2 78 tys. ocen
7,2 10 1 77880
5,3 3 krytyków
Bezpieczna przystań
powrót do forum filmu Bezpieczna przystań

żona Alexa

ocenił(a) film na 8

co z żoną Alexa? na końcu filmu okazuję się, że jest nią sąsiadka Katie - Jo. Jednak jej mąż myśli, że żona nie żyje i zmarła na raka. Może mi ktoś to wytłumaczyć?

ocenił(a) film na 7
woronkaable

Tłumaczę: Otóż jest przyjęta taka zasada, że jak spoilerujesz to piszesz "SPOILER!"

ocenił(a) film na 5
kulmonia

prawda, oznaczcie to jako spoiler bo zakończenie jest przecież najważniejsze.

woronkaable

Jego żona zmarła, ale objawiła się Katie/Erin jako duch żeby Alex otrząsnął się po jej śmierci i ułożył sobie życie właśnie z Katie - to chyba pierwszy taki "fantastyczny" element w książce Sparksa :]

ocenił(a) film na 8
paulina_b88

dziękuje, trudno było mi uwierzyć na koniec w takie rozwiązanie :)

woronkaable

Nie jako duch tylko jako przeczucie, myśl, wrażenie, przelotne odczucie, dreszcz emocji ...
Interpretowanie tego jako duch też jest dopuszczalne ale tylko gdy odpowiednio do tego podejdziesz.

ocenił(a) film na 3
paulina_b88

I dlatego ten film jest mega słaby... Żona się objawiła wtf

ocenił(a) film na 4
Stronger

dokładnie mega dno...brak słow a zapowiadał sie niezle nawet jak na takie romansidlo ale koncowka no żenada jakas

ocenił(a) film na 8
woronkaable

you made my day :D

Thalia02

fantazja, fikcja - w książkach filmach tego typu jest to możliwe . Oczywiście w życiu nie, ale wiecie film nigdy nie jest rzeczywistością. Według mnie zakończenie jest jak najbardziej do przyjęcia.

ocenił(a) film na 7
lilianne123

Właśnie jak Katie czytała ten list od Jo, to było wzruszające zakończenie.

MarinaSamira

Zgadzam się, zakończenie chwyta za serducho...
Według mnie rewelacyjnie dobrane i zagrane role, w przepięknie podanej historii, osadzonej w małym magicznym miasteczku...

ocenił(a) film na 4
andre250

niestety ale film nie dorównuje książce można obejrzeć ale bez rewelacji. jeśli ktoś wcześniej czytał książkę to bardzo go rozczaruje ta ekranizacja.
książka naprawdę jest dobra czyta się jednym tchem żeby dowiedzieć się co dalej a tutaj za dużo rzeczy zmienili, nie pokazali i strasznie wszystko przyspieszyli

woronkaable

Ej, ja też na początku zdębiałam

_Jowi_

Ej, ja też na początku zdębiałam...
W pierwszej chwili, jak założycielka wątku pomyślałam : To jego żona żyje, a on myśli, że umarła na raka???

ocenił(a) film na 7
woronkaable

Ja twierdzę, że główna bohaterka chorowała na schizofrenię. To sprawia, że film podoba mi się bardziej. :D