PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=149266}

Biała Masajka

Die Weisse Massai
2005
6,7 20 tys. ocen
6,7 10 1 19891
4,5 2 krytyków
Biała Masajka
powrót do forum filmu Biała Masajka

Pojechała na wycieczke , zakochala sie , wrocila do kraju , wrocila do afryki , wziela slub , on sie okazal zły , uciekła od niego. O tym jest ten film? Bo nie wiem czy ogladac

klonex

Streściłeś film i pytasz się o czym jest film ?? To jak by się wykąpał, a następnie wziął prysznic. Lepiej nie oglądaj filmu bo za głupi jesteś lepiej idź oglądaj Bolka i Lolka choć to tez za wysoki poziom.

ocenił(a) film na 1
KUBATRIX

Może to pewnie przez to, że jestem mężczyzną i mój odbyt jest normalnej wielkości, albo mój mózg nie leży w słoiku, ale po jakiś 5 minutach oglądania filmu wyłączyłem telewizor z wielkim niesmakiem i przez resztę dnia kontemplowałem ścianę....

KUBATRIX

ale trafiłem? o tym jest tenże film? mam racje? nie musze go oglądać żeby wiedzieć o czym jest?

klonex

Tak,o tym jest ten film.Nie oglądaj.

Tamilina

BINGO dobrze przeczytałeś opis na stronie głównej filmu na filmweb. Tylko jakość tego streszczenia to DNO.

KUBATRIX

Nie gram w "bingo"...jak już to "przeczytałaś".Film oglądałam,a jak ktoś zadaje głupie pytanie,to niech spodziewa takiej odpowiedzi....ironicznej.Streszczeń w filmweb nie czytam,sugeruje się własnymi odczuciami już po obejrzeniu,jeśli o to ci chodzi.

Tamilina

Przecież odpisuję na posta KLONEX'a, a nie na twój. Ktoś tu wątek zgubił ;) Napisał "ale trafiłem?" to ja Bingo w trafił w samo sedno.

KUBATRIX

Twój komentarz był podczepiony pod mój komentarz,a nie od KLONEX'a :-) ale ok,moja wypowiedz nie była wszak złośliwa :-)

Tamilina

Wszyscy zaczęli odpisywać pod sobą więc ja także :) Zrobiła się taka piramida :D

KUBATRIX

wiedz ze nie czytalem streszczenia tylko strzelalem

ocenił(a) film na 5
klonex

Powiem to inaczej: następna idiotka zamierza naprawiać świat.
Jakimi pobudkami kierowała się Szwajcarka- można się domyślić, jednak, jak w jej łepetynie wykluła się myśl, że zmieni tradycje, zasady, obyczaje i wszystko to, co odróżnia czarny ląd od starego kontynentu, olśniewając autochtonów swą blond czupryną, aryjskimi rysami i alpejskim dialektem... sama ona wie. W zasadzie można było zrobić z tego dokument. Emocje , jak na grzybach.

ocenił(a) film na 3
kontonafejsbuku

a mnie ten film wkurzył! okej miłość nie wybiera, ale...
Wykształcona biała Europejka zakochuje się w MAsaju, pasącym krowy, z przepasanym kocem wokół tułowia, koczykami w ciele, chyba jak dobrze pamiętam dobrze nie potrafiącym czytać... bierze ślub w białej sukni ... ABSURD!
tak odmienne kultury, tak odmienne tradycje - od początku skazane na przegraną...
słaby :/

ocenił(a) film na 5
lidubabe

Książka ukazuje dużo więcej różnic, zwłaszcza w kwestii stosunków małżeńskich, które ów bohaterka próbowała zmieniać. Żenada.

ocenił(a) film na 1
lidubabe

A widziałeś czarną Europejkę, że piszesz "biała Europejka"?
Swoją drogą to babka nie dość, że głupia to zboczona, ale mi takich nie żal. Ot i tak niech się cieszy, że wyszła cało z tego, bo u dzikusów to różnie bywa. Mogłaby stać się w jakimś innym plemieniu obiadek ;)